Tirsdagstema # Kontur

Her er mitt bidrag til ukens tirsdagstema.
Bildet er tatt på Kapp Verde i januar.
Vil du se flere bilder derfra kan du klikke deg inn
i menyen til høyre her.

:o)

Det er litt rart

.. som ting forandrer seg. Det som jeg for halvannet år siden ville kalt en tålig grei gåtur, egentlig den lange løypa, den er plutselig blitt så kort! Jeg gikk nemlig den i dag, etter jobb, og det var jo liksom ikke noe.

Eller etter jobb var det heller ikke. For jeg avspaserte tre timer, så jeg gikk hjem allerede klokka 12. Var lite å gjøre, og skrekkelig fint vær ute, så det var rett og slett en perfekt avgjørelse.

Takk til sjefen som satte meg på den ideen. Jeg er nemlig livredd jeg ikke skal ha igjen noen fritimer til høsten og vinteren, så jeg hadde ikke tenkt på å ta fri en gang. Og hadde det vært for en stund siden, så ville jeg jo bare fått av meg noe tøy og lagt meg ute i sola. Men det var visst i mitt forrige liv jeg gjorde sånn. For i dag bar det rett ut i skogen. Merkelig ..

Zenta ble veldig glad da jeg kom hjem. Og overlykkelig da jeg bare såvidt var innom og snudde, og ho skjønte at ho skulle være med på tur. Egentlig hadde jeg ikke tenkt å gå så veldig langt heller, bare inn til Eigevannet rett borti her, slik at ho kunne få bada litt. Men da det var gjort så, tja, vet ikke helt hva som skjedde, for plutselig var vi kommet langt avgårde og i helt motsatt retning av der vi kom fra. Tror ikke beina og hodet var så veldig samstemte, for jeg gikk på sandaler som ikke er beregnet på skogstur. Jepp. Sandaler. Du hørte riktig. Men nå ble det bare sånn .. tankene sveipa litt innom hoggorm og slike ekle ting der jeg vassa rundt i blåbærlynga, men nå gikk det jo greit – og det er det viktigste! ;o)

Seks kilometer ble det. Og jeg har nesten dårlig samvittighet for at jeg ikke likegodt gikk ei mil. Iallefall litt til. Da begynner det muligens å bli litt sykelig dette her, så jeg forsøker å feie vekk de tankene. Det skal jo være gøy også! En skal ikke gå og gå bare fordi en får tvangstanker om en går litt kortere en dag. Må visst jobbe litt med den biten av mitt nye liv.

Den også. Jeg får nemlig dårlig samvittighet når jeg spiser noe også. Selv om det bare er en liten porsjon med middag. Og på jobb i dag spiste jeg en salat istendenfor den vanlige NOKA-baren jeg har holdt meg til i over tre uker. Til og med da fikk jeg en litt sånn ekkel følelse av at jeg gjorde noe forferdelig galt! Herregud! Her har jeg tatt dypdykk i kakefatene på jobb i årevis, uten å kjenne på annet enn den deilige, gode smaken av krem og marsipan, sjokolade og andre hærligheter. Åsså sitter jeg her og får dårlig samvittighet av et salatblad!!

Skjerp deg kjærring, dette her er du faktisk blitt for gammel til!!

Nå skal jeg snart spise middag også. Ei asiatisk suppe som vi aldri har prøvd før, verken å spise eller lage. Eeeeh, vi lager ikke, drømmemannen lager. ;o) Med reker og blåskjell og masse andre rare ingredienser oppi. Så nå må jeg bare forsøke å få vekk den vonde smaken av at dette er syndig først ..

Håper alle har hatt en like fin dag som meg. Og at kvelden fortsetter på samme måte. :o))

Har du lyst til å følge midtlivskrise på facebook?
Da er du bare et —> KLIKK <— unna.

Tredje uke på NOKA-dietten: Jippi!!

God morgen der ute. :o) Denne uka starter fantastisk! Det er sol, stille og blå himmel ute. Gradestokken viste allerede klokka sju 17 varme, deilige grader. I sola vel og merke, men det er jo nesten sommer. Iallefall om en legger godviljen til! Dessuten er det jo en veldig kort uke på jobb, allerede onsdag setter vi baugen ut mot hytta, og blir der til lørdag. Da er det fest på gang og lettere å overnatte hjemme i og med at de vi skal til bor like borti gata. Søndag skal vi passe mannens to barnebarn, og det er sikkert mer fornuftig å være hjemme da også. Siden minstesnuppa bare er et år, og det blir bare stress på hytta.

Men over til det overskriften her: JIPPI!!! Jeg har nå gått på NOKA-dietten i tre uker, og jeg må bare innrømme at dette funker. Til tross for at jeg siden påske har spist ett måltid hver dag. Nemlig middag. Men det kjipe med det er jo at jeg blir så sykt mett!! Jeg som elsker middag orker nesten ikke noe i forhold til før, og da er det bare å ha god kontroll slik at en faktisk slutter og stappe i seg. For det kunne jeg godt ha klart, tror jeg. Men det er jo ikke så deilig å være helt studd heller da!

Utenom middag lever jeg på NOKA-shake og barer. Litt frukt og grønnsaker innimellom, når jeg har lyst på egentlig. Men det er sjeldent. Jeg er ikke sulten i det hele tatt, så dette går over all forventning. Jeg drikker masse vann hele tiden, og jeg har drukket noen glass med Pepsi Max eller Cola Zero den siste uka. Og under over alle under; det smaker faktisk himmelsk, som en avveksling til alt vannet.

Så til resultatet: Vektnedgangen er 6,4 kilo! Til sammen har jeg gått inn 14 cm. Mest rundt midjen (6 cm), åsså puppene da (5 cm) og det er jo en smule kjipt. De andre plasssene har stoppa opp litt ..

Nå begynner det jo å synes også, og det er kjempegøy! Ønsker deg en fin dag, og takk for at du stakk innom her hos meg.

 

Midtlivskrise på facebook finner du HER.
#nokadietten #noka #slanking #diett #nyttliv #shake #diett #slankekur #vektnedgang

Søndagstur, rett under mila

Jaggu ble det ikke en liten skogstur i formiddag også. Samme sted som resten av uka. Eller, vi gikk iallefall opp på samme plass. ;o) Fantastisk vær, sol og veldig varmt. Det er rett og slett sommer her hos oss i dag.

Bikkja var varm, kjærringa var varm. Så den med mest pels på benytta sjansen til å dukke seg i ethvert vannhull. Det være seg ei tjønn eller et gjørmehull.

Det florerte av pollen, øynene rant og nesa var tett. Dermed måtte jeg puste med munnen, og jeg slukte minst ei flue på veien. Den satt seg i halsen, så dermed holdt jeg på å hoste meg ihjel også! Melkesyra i beina ville ikke gi seg. Normalt går der over bare vi har klatra opp den første laaaange bakken. Da vi hadde en god halvtime igjen så ble alt bare enda verre. Jeg var kvalm og svimmel, og livredd for at jeg bare skulle besvime dypt inni skogen den grønne. For det hadde jo væt litt for jævelig. Drømmemannen kunne jo ikke akkurat bært meg ut av jungelen heller. Vel, kom meg hjem, og har vært dårlig siden. Ikke en fin tur altså, men trim ble det jo! Mens jeg har ligget på sofaen i halvsvima har drømmemannen funnet ei ny løype for neste tur. Så neida, jeg gir ikke opp. Arkiverer bare denne turen som en litt klein en, og prøver å glemme hele greia.

Ikke visste jeg at vi hadde så mange flotte vann rett i nærheten ..
Dette var mens turen enda føltes grei.

Kjekt med kart. Iallefall om vi kan finne ut hvor vi befinner oss på den papirbiten.
Greiere med sportsappen, for da viser den jo ei pil der vi står.

Veldig kupert og varierende terreng. Og til tider ufattelig slitsomt. Men neste gang blir det sikkert mye bedre igjen. ;o) Mulig jeg bare hadde litt for lite drivstoff, tom tank, iallefall for lite til en såpass lang tur som dette.

#utpåtur #bymarka #kristiansand #trim #litt lettere #søndagstur #inærheten #april

Tips til god NOKA-shake

Nå her jeg skjønt det! Du vet disse NOKA-shakene som jeg ikke helt likte? Bortsett fra vanilje da, som jeg fikk så skrekkelig få av .. Ja, misforstå ikke, det er ikke noe galt med verken smaken eller selve drikken, det er bare det at jeg og disse smakene ikke går helt greit sammen. Jeg like for eksempel ikke verken sjokolade- eller jordbærmilkshake heller. Sånne normale, kaloribomber en kan få kjøpt på isbutikken eller hvor det nå er en får fatt i dette .. Men nå har jeg endelig klart å blande både sjokolade- og jordbærshaken fra NOKA på en slik måte at jeg faktisk synes de er gode! Og etter tre uker var kanskje det på tide?

Normal miks er tre måleskjeer til 2.5 dl skummet melk. Det blir en tjukk, litt ekkel konsistens. Synes jeg. Men i går hentet jeg smoothie-mikseren på posten og nå er det blitt andre blandinger her i huset.

Denne likner til forveksling en original milkshake. :o) Til tre måleskjeer NOKA-pulver trenger du 2,5 dl skummet melk, 1-1,5 dl vann og 5 isbiter. Har du en smoothie-maker, hurtigmikser, blender så er det bare å slenge ingrediensene oppi og la det stå til. Svvvvitsjj! På et lite minutt er det klart. Passe tykt, og med en svak smak av sjokolade.

Velbekommen! :o)

Midtlivskrise på facebook finner du HER.
#nokadietten #noka #slanking #diett #nyttliv #shake #diett #slankekur #vektnedgang

Mer fra Bymarka – og litt om vekta

God morgen på en flott, solrik lørdag. :o)
I går gikk vi nok en gang rett fra jobb og ut i skogen. Vi har fått skikkelig sansen for denne (for vår del) ukjente Bymarka som har ligget der i alle disse årene, bare fem minutters kjøretur fra der vi bor. Vilt, vakkert og fantastisk som turterreng. Nesten folketomt, for de aller fleste foretrekker muligens disse brede grusveiene og lett ankomst. Slik er det ikke når en angriper hærligheten fra denne kanten. Vi traff riktignok en jogger i går, men han forsvant like fort som han dukka opp.

Vi har funnet ut at dette er tiden å trene på. Rett etter jobb. Bare hjem og skifte i full fart, drikke en NOKA-shake (for min del) og så ut. Ikke sette seg ned, ikke spise noe. Da blir en jo så sykt daff og giddalaus at det gjerne blir med den sittinga. Eller aller nådigst den minste lufteturen, for bikkjas skyld. For tur får ho alltid. Det må ho jo. Men vi har ikke lagt vår sjel og masse svette i disse turene, om du skjønner hva jeg mener.

Nå går jeg for en midre kropp, og det funker. Sammen med NOKA-dietten og mye mer bevegelse begynner kiloene å forsvinne. Og det er en fantastisk følelse. Selvsagt trengs en vanvittig viljestyrke, for alt som kalles snop, brus og skrekkelig mye mat, har jeg kutta ut. Jeg spiser middag. I veldig små porsjoner. Og det er til tider skrekkelig vanskelig å stoppe der. For jeg elsker middag! Men om en bare vil nok, så går det også.

Turen i går startet med trappene du ser til høyre her. Det er opp til Stoheia hoppbakke som er nedlagt for en del år siden. Jeg telte trinnene, men som den halvgamle kjærringa jeg er, så kom jeg litt ut av det da vi var nesten på toppen. Men ca. 300. Får sjekke det en annen gang! Selvsagt var det ikke noen sti videre herfra, så vi kava litt rundt i buskaset før vi kom oss ut på en skogssti der det var lettere å gå. Men ikke for lett. Litt av vitsen er jo at vi skal slite litt, en blir verken sprekere eller tynnere av å bare dasse rundt!

På toppen. En halv liter svette lettere. Trodde kommunen hadde revet denne greia, men det har de ikke gjort. Hele hoppbakken ligger der, det eneste som er vekk er støttene under .. Enkel måte å kvitte seg med noe på. Kant det, og la det ligge. Lurer på om det hadde gått greit om det var en privatperson som hadde gått fra søpla på dette viset ..

Nope, det er ikke en bever! Det er bare Zenta som følte for et bad. Og dette var jo ikke den verste plassen å dyppe seg. For normalt hiver ho seg ut i hvert eneste gjørmehull vi kommer forbi. Om vi ikke er kjappe nok til å si nei. Men ho synes jo det er så stas, og litt gøy må jo ho også få lov å ha det.

En dag må jeg ha med kameraet hit. Men da blir det jo ikke like mye trim. Det er bare så flott her oppe i denne delen av Bymarka. Lurer på om det bare er jeg i denne byen som ikke har visst om dette før nå. Og drømmemannen da. Men han har jo ikke akkurat gått så mye rundt i skogen tidligere .. Å gå tur er kjedelig, i følge ham, og det tar sykt lang tid. Men hva bruker han ellers den dyrebare tia på? Jo, sitte/ligge i sofaen. Og jeg har blitt dratt med. Men nå skal det bli andre boller!

Når det bare blir litt varmere kan sikkert vi også bade her. Selv om jeg foretrekker sjøen, og syns alle ferskvann er ganske ekle og litt for gjørmete. Men etter et par timer rundt i skogen frista til og med dette. Så du skal ikke se bortifra at jeg kommer til å dukke under mitt svette legeme i dette vannet om ikke så mange ukene.

Siste innspurt. Nedoverbakke, og den var jaggu nesten like tung å gå som trappene opp, og mye brattere enn det ser ut her på bildet.

Kjærringa – og turen. På tre uker har jeg gått ned nesten seks kilo. Det føles fantastisk deilig! Det er mye slit, men akkurat nå kjennes det absolutt ut som om det er verdt det.

Nesten ei mil ble det i går. I veldig ulendt terreng. Så selv om gjennomsnittsfarten ser elendig ut her, så har vi jaggu jobba for å komme fremover. Og kneet mitt funker foreløpig helt greit.

God helg til deg som stikker innom. :o)

 

#noka #slanking #littlettere #utpåtur – Midtlivskrise på facebook finner du HER.

Gårsdagens tur – Midt inni skogen

I går, rett etter jobb, hadde drømmemannen og jeg en flott tur i skogen. En plass vi aldri har gått tidligere faktisk, selv om det er i bymarka. Og her vettu, åpenbarte det seg den ene flotte skogsstien etter den andre. Akkurat slik jeg liker å gå tur på. Ikke grusa, bred vei for rullestoler altså. :o) Og det beste av alt var jo nesten at vi ikke traff et eneste menneske. Det er garantert ikke siste siste gang vi går her.

Nesten åtte kilometer. Må si meg fornøyd med det. Tatt i betraktning stigninga og underlaget vi til tider gikk på så var det ikke akkurat en kosetur dette her. Men det gjør jo ikke noe, for litt av vitsen var jo å få beveget litt på liket da. Og i dag ledet jeg an! Hoppa fra den ene gresstusta til den andre, som ei nett lita fjellgeit .. eeeeehm .. ja, iallefall nesten. Jeg hadde en ekstremt god dag. Lenge siden det kjentes sånn ut, alt sammen. Vil gjerne ha flere slike.

God morgen, forresten!
Her er det straks avgårde til jobb igjen.
Etter ei litt varm og merkelig natt.. Ikke akkurat heteturer, men den termostaten min
er fortsatt ikke helt på merkene. Lurer på når det skal ordne seg.
Ja, ja .. det har vært adskillig verre enn dette!

Onsdagstema # 210 – Stödjande

Ingen trestamme – ingen støtte.
Denne hytta ligger syd på Koh Lanta i Thailand,
og om du føler for å bo høyt oppe i et tre
bør du kanskje ta deg en tur hit?
Mer fra denne lille plassen finner du HER.

Gidder du ikke reise fullt så langt sier du?
Det fins faktisk liknende hytter, om enn litt mer eksklusive,
i Norge også, sjekk tretopphytter.no

Flere støttende bilder kan du nyte om du klikker deg inn
på ukens onsdagstema.

Tirsdagstema # Rymlig

Min båt er så liten, og havet så stort ..
Tidlig, tidlig på morrakvisten, før de fleste hadde tenkt på å stå opp.
Og før vinden våkna … og ødela det speilblanke vannet.
Det er på slike tidspunkt havet virker uendelig, digert, romslig – og mennesket bitte, bitte lite.
Å padle kan ikke sammenliknes med noe annet jeg har vært borti.
Det er bare ubeskrivelig deilig, rett og slett.
Bildet er fra en av påskens padleturer .
Kajakken fikk jeg i 50-års gave av drømmemannen i fjor.

Rymlig = romslig, og flere tolkninger finner du HER.

Andre uke på NOKA-dietten

Ja, ja. Jeg starta så fint med å skrive ned alt jeg spiste .. men så glei det litt ut. Ikke kuren egentlig, men skrivinga. Jeg har tatt tre NOKA- måltider (på bildet ser du kyllingsuppa) og spist middag hver dag i påska. Mye mindre enn jeg ellers ville ha gjort. Og en dag hadde jeg til og med frokost med egg og bacon på ei skive. Det var godt! Drakk noen glass vin på fredagen, men har styrt unna godisen. Ikke en eneste liten marsipanklump eller chipsbit. Og det er jaggu med sterkt gjort, bare så det er sagt. For her har det ikke mangla på fristelser!

Det har gått veldig greit. Jeg har ikke egentlig hatt lyst på noe heller. Bortsett fra i går, da var jeg både sulten og godtesjuk. Uten at jeg gjorde så mye for å mette de behovene. Rent bortsett fra å spise sushi til middag, og en halv liten kålrot litt tidligere på dagen. Det er vel ikke det verste en kan skeie ut med. For meg pleier sushi å mette de fleste behovene, men i går hjalp til og med ikke det. En irriterende dag!!

Resultatet etter to uker på NOKA-dietten er som følger: Ingen vektnedgang! Men, heldigvis, er centimeterne minka litt. Minus 6 på de aktuelle målepunktene. Mest i midjen. Der var det 3 cm denne uka. Kan jo ikke annet enn si meg fornøyd med det. Men hadde håpt tallene på vekta hadde stoppa et par siffer under ..     Og ja, jeg er en dag for seint ute, men det er fordi det fantes ikke noen vekt på hytta, og da vi kom hjem på ettermiddagen var det siste jeg hadde lyst til å trø opp på denne innretningen.

Ellers må jeg si at jeg begynner å bli litt lei disse søte måltidserstatterne. Lurer litt på om selve dietten egentlig er tilpassa en skikkeig godtemons som trøkker i seg godis hele dagen lang. For å dempe søtsuget. Men jeg trenger jo ikke det. Jeg har ingen problemer med å kutte ut det søte snopet, det er chips og salte ting jeg har lyst på når jeg har lyst på noe ekstra. Og så spise jeg alltid litt for mye middag for det er så vanvittig godt. Helt til jeg har stappa inn en halv porsjon for mye og føler meg skikkelig studd og fæl. Åsså er det disse kakegildene på jobb eller i familieselskapene .. de må jeg bare holde meg unna for all fremtid.

Får vel si jeg er fornøyd med denne uka. Jeg følte ikke at det hadde skjedd de største forandringene med verken vekt eller mål. Men jeg føler meg mer opplagt. Og det er en god ting. Jeg orker litt mer, men tror ikke jeg er blitt noe særlig blidere .. kanskje det kommer i neste uke?

Må stikke – jobben kaller. :o) Håper du får en fin dag.

Midtlivskrise på facebook finner du HER.
#nokadietten #noka #slanking #diett #nyttliv #shake #diett #slankekur #vektnedgang