Thailand 2012 – Koh Lanta, Sang Kha Ou Lanta Resort

Øya Koh Lanta ligger ca. 70 km sør for Krabi town og et par times kjøring fra Krabi flyplass. Koh Lanta består egentlig av to øyer, Koh Lanta Yai som er den mest befolkede og Koh Lanta Noi som jeg egentlig bare har svingt innom i halvsøvne for å komme til bestemmelsesstedet.

Koh Lanta Yai var basen for denne ferien vår, som så og si var et impulskjøp. Vi, som til og med hadde bestemt oss for å droppe en slik langtur i år. Men den planen gikk rett i vasken på tampen av en arbeidsdag rett etter weekendturen til Tallinn ..

Koh Lanta har hele ni fantastiske sandstrender på vestkysten. Vi bodde på Klong Dao Beach, en tre kilometer lang strand, den nest lengste på øya. Hotellet, Lanta Villa, var temmelig slitt, men greit nok for oss som stort sett bare bruker rommet for dusjing og overnatting. Beliggenheten var pefekt, direkte på stranda og bare 5 minutters kjøretur i tuk-tuk for å komme til Saladan.

To uker i Thailand, med fly, hotell og frokost til 12.000.- for to personer er omtrent et kupp! I ettertid har vi vel funnet ut at vi heller bare skulle ha kjøpt selve flybillettene, og funnet overnattinga selv på nettet, da hadde det vært litt mer rom for å forflytte oss rundforbi i dette spennende landet. Kanskje neste gang ..

I og meg at turen i utgangspunktet var så billig, så dro vi litt rundt likevel. To overnattinger på Phi Phi og to overnattinger på Koh Mook ble det i denne omgang. Dessuten leide vi moped i 5 dager, så vi har fått med oss hele øya, kysten rundt i løpet av den tiden vi oppholdt oss her, opptil flere ganger.

Det var mange utrolig kule plasser jeg kunne ha tilbragt en natt eller to på. Litt sånn hippie-plasser, med sjarm så det holdt. Sang Kha Ou Lanta Resort  helt syd på øya, var en av disse. Hit kom vi av en eneste grunn: Vi kjørte oss vill.

Plassen var en opplevelse. Iallefall for oss som bare var der noen timer. I ettertid har jeg bare funnet dårlige omtaler på nettet, en blir rett og slett fraråda å dra dit. Vel, vi forsøkte som sagt ikke å overnatte, men lunsjen var god og personalet vi møtte har jeg heller ikke noe å utsette på. Men la det være sagt, jeg er ikke så opptatt av perfekte rom og høy standard. Jeg foretrekker absolutt litt enkle, spesielle plasser som gir minner for livet. Komfort har en jo hjemme ..

Her var det tre typer overnatting:
Hytte høyt oppi trærne, bokstavlig talt et båthus, eller bambushytter i vannkanten.
Vi var ikke inne og kikka i noen av dem, men til og med nå,
etter å ha lest alle de forferdelige omtalene, kunne jeg godt ha bodd her ei natt eller to.

Det var langt fra allfarvei, ikke noe i nærheten, bare bølgeskulpen brøt stillheten.
Absolutt en plass å legge igjen hverdagens stress og mas.
Ikke likt noen annen plass jeg har vært.

Akkurat disse fargerike plastdyrene de hadde plassert rundtfordi
kunne jeg godt vært foruten, det ble bare litt latterlig.
Men likevel er det absolutt en plass jeg gjerne kan besøke en gang til.4 kommentarer
  1. Har aldri vært i Thailand (har en mann som hater å være flypassasjer) men skulle gjerne vært der 🙂 Det så helt nydelig ut! Ha en finfin lørdagskveld!

  2. Slike vakre bilder er lette å drømme seg vekk i :)og du har opplevd alt det heldige du.
   Vi mennesker er forskjellige så en bør ikke gå helt ukritisk inn for alt en leser,men heller prøve ut og oppsøke litt selv for så å sette seg opp sin egen mening:)
   Som du sier,noen er fornøgd med det enkle medan andre vil ha komfor og luksus.
   Deilige minner for deg er det iallefall:)ha en fin lørdagskveld

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg