Frodiths fotoutfordring – dag 7

KJÆRLIGHET er temaet. Og her er et bilde av kjærlighet ved første blikk. Bildet viser min eldste datter og mitt eldste barnebarn. Og det var ikke bare kjærlighet ved første blikk for mor og barn, neida mormora ble minst like tussete og betatt som mora! Og de er ikke blitt mindre med årene de følelsene der, selv om jeg har fått et barnebarn og to bonusbarnebarn til etter at dette bildet ble tatt. 

Synes du er det gøy å ta bilder? Hvorfor ikke bli med på denne fotoutfordringen hos Frodith da. Klikk deg inn HER og se temaene, finn frem et passende bilde eller gå ut og ta et .. ;o)

Frodiths fotoutfordring – dag 6

Hey, hey .. nå snakker vi! :o) Blått og turkis så langt øyet kan se. Sol og sommer, varmt og godt. Her er jeg i mitt rette element. Fins det virkelig noe bedre? Dette er fra Tulum i Mexico, paradis på jord spør du meg. Skulle gjerne hatt ei uke til her nede jeg. Bare slappe av, uten mas og alt for mange gjøremål. Men nå er jeg jo gift med en mann som alltid vil oppdage noe nytt, hver gang vi reiser, så da blir det ikke så mange returer verken hit eller dit – for vi har jo sett det før! ;o)

Ikke så mange ukene til vi skal på tur igjen da. Blir spennende det, selv om vi skal farte rundt mesteparten av tiden.

Frodiths fotoutfordring – dag 5

Vinter i sør. Akkurat sånn er den, og det femte temaet i Frodiths fotoutfordring er nettopp VINTER. Det er ikke mer enn vi har fått noen centimeter hvit, rein snø på bakken så begynner det å regne. Det blir slaps og blaut, skittent og ekkelt. Og det er slik vi er vokst opp lissom. Ikke rart det er mange her som ikke liker denne årstiden. Om en ikke har hytte, eller tilgang til sådan, på fjellet vel og merke. Det har ikke vi. Så vi lengter etter sommer, sol og tid for hytteliv i skjærgården. Skjærgårdens datter – that’s me. Om noen måneder til .. Bildet er tatt i Høllen i Søgne.

Frodiths fotoutfordring – dag 4

HIMMEL er temaet i dag. Og der burde jeg ikke ha noen problemer med å finne et bilde iallefall. Problemet er vel heller å plukke ut et! :o) Om du har fulgt bloggen min en stund så vet du jo allerede at jeg er hekta på solnedganger og -oppganger, himmel og hav og sånne ting. Jeg får nesten abstinenser når jeg er hjemme hos en bruker og ser den soloppgangen fra stuevinduet – og så kan jeg ikke en gang få foreviget den! For der går jo grensa! Kan ikke akkurat begynne å fotografere når en jobber i hjemmesykepleien. Selv om den jeg er hos har aldri så flott utsikt.

Bildet er tatt på toppen av Tinnheia. Tidlig en morgen akkurat i det sola stiger opp over Byfjorden. Det er rett i nærheten av huset vårt. Men vi er vendt en annen vei, og ser verken soloppgangen eller -nedgangen. Dessverre.

Frodiths fotoutfordring – dag 3

Tredje tema i Frodiths utfordring er ALDER. Og jeg holder meg langs sjøen også denne gang. Litt lengre vest vel og merke, nærmere bestemt Åkra på Karmøy. Hvor gammel båten er aner jeg ikke, men etter utseende å dømme har den igrunnen sett sine beste dager. 

Klikk deg inn til Frodith du også og heng deg på! :o) Det er morro å se hvor forskjellig den enkelte løser oppgavene.

Frodiths fotoutfordring – dag 2

Det andre temaet er SPEILING. Tja .. har mange bilder som kan passe her. Men for meg er dette fantastisk. Sannsynligvis fordi jeg satt i den kajakken der. Grytidlig på morrakvisten. Mens sjøen enda var så rolig at det nesten var vanskelig å se hva som var opp og ned. Bildet er fra Skippergada, som deler Randøyene i to. Et aldri så lite åretak fra der vi har hytte.

Har du lyst til å bli med på fotoutfordringen du også? Da klikker du deg inn HER, ser på temaene og så er det bare å dukke ned i bildearkivet ditt eller ta en tur ut med fotoapparatet. :o) Lykke til.

Frodiths fotoutfordring – dag 1

Fotoutfordringer er gøy. Og når det er selveste Frodith som arrangerer da går det igrunnen ikke an å fortrenge det. Egentlig liker jeg ikke konkurranser, leker og spill. Men så fort det har noe med fotografering å gjøre så er jeg der vettu! :o) Og over her ser dere mitt bidrag til dagens utfordring som er GLEDE. Modellen er mitt yngste bonusbarnebarn.

Denne utfordringen går over 15 dager. Og det aller beste er at temaene allerede er klare! For jeg er litt fraværende på bloggen for tia. For her går dagene i full fres, og når ettermiddagen kommer så er det ikke nok hjernekapasitet til å skrive så mange vettuge blogginnegg. Sånn er det med den saken ..

God helg til deg som titter innom. :o)

Søndagens tur – i solskinn

Utsikt fra Tangen til Odderøya

På toppen av Odderøya

Fin dag for en romantisk tur – et tilfeldig forbipasserende par

 Nodeviga

Otra – langs elvebredden

En flott, litt kjølig dag her i sør.
Vi har fått masse frisk luft. Først en tur på hytta for å sette ut noe musegift
og bli vist hvor hyttenaboen skal sette opp ei bu.
Så tur med hunden, i alt fire timer! 

Sjeldent til oss å være – en kaffi-/kakaopause med vaffel.
Tror ikke jeg har smakt en vaffel siden påske.
Og for å være helt ærlig så er to av disse bare litt irriterende!
Kunne nok hatt minst to til ..
derfor er det like greit at det ikke blir en vane.

Veldig koselig å gå sammen med søster og svoger.
Satser på å bli litt flinkere på det punktet.
Takk for turen. :o)

Sett i forbifarten – hos noen varer jula helt til påske! ;o)

Hipp hurra det er oppholdsvær!

Endelig. Begynner å bli ganske lei av regn, regn og atter regn. Men i dag er himmelen blå (iallefall en del av den) og vi er lovet litt sol til en forandring.

Det er godt å ha en tur til varmere strøk å se frem til. Selv om det ikke er meg som planlegger den så veldig. Jeg er bare med .. har nok med å tenke på jobben for tia. Er helt utslitt i topplokket. Ikke plass til mer. Lurer på hvordan det skal gå når jeg begynner på skolen.

Jeg har jobbet fullt i tre uker nå. Neste uke er jeg satt opp fire dager. Ikke onsdagen. Da tusler jeg avgårde til UiA på ettermiddagen. Blir spennende – og ganske skremmende. Jeg har jo ikke vært på verken kurs eller skole på over 30 år. Bortsett fra det derre “learning by doing”-opplegget vi alltid hadde der jeg jobba i nesten 20 år. Dette blir annerledes.

Vi har til og med bøker! Og undervisningen er på Universitetet. Det er skummelt det. Gamle kjærringa på skolebenken. Jaja. Håper det går bedre enn det medisinkurset jeg var på i forgårs. Da vi skulle svare på spørsmålene etterpå (skriftlig) fikk jeg helt jernteppe, eller noe sånn. Svarte med et ord her og der, og var helt blank flere plasser. Enda jeg visste svaret! Jeg fikk det bare ikke ut. Flaut. Og dette var jo egentlig ting jeg visste fra før av, ting som en normalt oppegående personer med en viss mengde sunn fornuft oppi hodet burde klare å svare på. Og i den kategorien trodde jeg faktisk at jeg befant meg .. men akkurat da var det vekk!

Bildet er fra gårsdagens tur i Jegersberg. En litt kort tur sammen med min søster og våre drømmemenn. Snaue fem kilometer. Men sånn er det når en går sammen med andre. Bir merkelig nok litt kortere turer da. Ikke at jeg kan skryte på meg så mange lange turer de siste ukene, men når jeg går aleine så blir det gjerne en del kilometer ut av det. Men nå løper jeg jo så mye på jobb. Det å gå fra en helt stillesittende arbeidsdag til dette kan vel ta futten ut av noen og enhver. Håper jeg. For det er jo en veldig overgang da. Både på den ene og andre måten. 

For noen dager siden var det en som prøvde å kysse meg! En jeg hadde tilsyn hos, han er nesten hundre år og hører dårlig så jeg pleier å sitte ganske nærme når vi prater. Og det var så koselig å prate med meg … HJELP! Plutselig hadde jeg to store never på hver side av ansiktet. Uventet sterk var han også, men han er litt klein til beins så jeg hadde fint klart å løpe fra han. Det var ikke noen god opplevelse, jeg fikk vridd meg løs og kom meg ut derfra ganske kjapt etterpå. Mens han satt igjen og lurte på hvorfor jeg plutselig skulle gå .. enda jeg faktisk hadde vært der en halvtime, noe som er mer enn tiden han er tiltenkt. Håper han ikke husker meg neste gang jeg skal innom.

Det var en liten oppdatering herfra. Nå må vi ut og få oss litt dagslys før det er for seint. Ønsker deg en fin søndag. :o)

På loffen i Vietnam

Hanoi – Bildet er lånt fra google.no

Vi skal på tur! :o)) Jeg fikk noen penger som jeg ikke hadde regnet med i forbindelse med jobben jeg ikke har lengre, på drømmemannens jobb får de en aldri så liten bonus – og vips så ble det tur på oss i år også.

Ikke helt charter denne ganga. De siste årene vi har reist så har vi farta litt rundtforbi, selv om vi har hatt base på et eller kanskje to hotell i løpet av en fjortendagers-periode. Vi har snakka om at det hadde vært ok å bare reist litt sånn på egenhånd, uten denne lettvinte pakkeløsninga som reiseselskapene tilbyr. Vi er jo aldri med på noe av det som blir arrangert av turer og felles middager uansett. Hotellet spiser vi nesten aldri på og bade i bassenget gjør vi heller ikke. Så nå har vi gjort alvor av dette!

Selvfølgelig har vi en plan. Sånn litt løselig iallefall. Vi drar fra Gardermoen til Hanoi hvor vi har booka tre netter. Så er planen å ta toget fra Hanoi til Ho Chi Minh (Saigon). Denne streknigen tar nesten et døgn i følge de nettsidene vi har funnet. Dermed er det helt uaktuelt å gjøre dette i ett strekk. Det befinner seg en del byer langs kysten som sikkert er verdt et besøk. Et par netter må nok til i Saigon, men før vi kommer så langt skal vi ha en ukes tid så nærme sjøen/stranda som overhodet mulig. Helst i ei bambushytte/noe bungalowaktig direkte på sanden. Tilsammen skal vi være borte i 19 dager. 

Koffert blir litt tungvint på denne turen. Ryggsekker hadde vi ikke, dermed måtte det skaffes. Vi la til litt på julegaven fra svigers og fikk oss hver vår 80 liters sekk. Billigste vi fant (og den var til og med på tilbud), men det er en Helsport så jeg regner med at den er god nok til turen vår. Det er jo ikke akkurat en vandretur heller.

Jeg har alltid hatt lyst til å dra på interrail. Men det ble aldri noe av. Så her får jeg en bitteliten smak av det jeg har drømt om siden jeg var 10-12 år. Kjenner jeg har litt sommerfugler i magen. Hadde kanskje vært lurere å dra til Thailand på dette viset, der har vi jo vært et par ganger før. Men dette er helt ukjent. Både landet og reisemåten. Men det går sikkert greit det også. 

Pakkinga blir et kapittel for seg selv. Hvordan pokker pakker man for nesten tre uker – i en sekk? Og hva skal bli med egentlig? Nytter ikke med tre, fire par sko denne ganga. Sko til alle antrekk lissom. Slik jeg normalt pakker. Nytter vel ikke å pakke så sykt mange antrekk heller..

Jeg kan ikke fordra å pakke. Eller selve reisa ned for den saks skyld. Hater det rett og slett. Alt for lenge å sitte still, og selv om alle anbefaler at en står opp og beveger seg på slike lange turer så blir alltid flyvertinnene dritsure om en virkelig gjør alvor av det. Det er trangt og jævelig, og sykt kjipt. Men når vi endelig er på plass etter over et døgns tid på reisefot (ulempen med å måtte til Oslo først) da begynner jeg å trives. Ok da, ikke første dagen kanskje. For da er jeg både trøtt og sur og lite omgjengelig. Men så begynner ferien! 

Yess! Jeg gleder meg! :o) Og jeg tror vi trenger det begge to. Høsten og vinteren har jo ikke akkurat vært noe å rope hurra for her i huset. Tenk, bare drømmemannen og meg i nesten tre uker, det er rett og slett en investering i forholdet, og det er det absolutt verdt å bruke litt penger på.

Har du vært i Vietnam? Eller på liknende tur en annen plass? TIps mottas med takk. :o)