Mer fra Bymarka – og litt om vekta

God morgen på en flott, solrik lørdag. :o)
I går gikk vi nok en gang rett fra jobb og ut i skogen. Vi har fått skikkelig sansen for denne (for vår del) ukjente Bymarka som har ligget der i alle disse årene, bare fem minutters kjøretur fra der vi bor. Vilt, vakkert og fantastisk som turterreng. Nesten folketomt, for de aller fleste foretrekker muligens disse brede grusveiene og lett ankomst. Slik er det ikke når en angriper hærligheten fra denne kanten. Vi traff riktignok en jogger i går, men han forsvant like fort som han dukka opp.

Vi har funnet ut at dette er tiden å trene på. Rett etter jobb. Bare hjem og skifte i full fart, drikke en NOKA-shake (for min del) og så ut. Ikke sette seg ned, ikke spise noe. Da blir en jo så sykt daff og giddalaus at det gjerne blir med den sittinga. Eller aller nådigst den minste lufteturen, for bikkjas skyld. For tur får ho alltid. Det må ho jo. Men vi har ikke lagt vår sjel og masse svette i disse turene, om du skjønner hva jeg mener.

Nå går jeg for en midre kropp, og det funker. Sammen med NOKA-dietten og mye mer bevegelse begynner kiloene å forsvinne. Og det er en fantastisk følelse. Selvsagt trengs en vanvittig viljestyrke, for alt som kalles snop, brus og skrekkelig mye mat, har jeg kutta ut. Jeg spiser middag. I veldig små porsjoner. Og det er til tider skrekkelig vanskelig å stoppe der. For jeg elsker middag! Men om en bare vil nok, så går det også.

Turen i går startet med trappene du ser til høyre her. Det er opp til Stoheia hoppbakke som er nedlagt for en del år siden. Jeg telte trinnene, men som den halvgamle kjærringa jeg er, så kom jeg litt ut av det da vi var nesten på toppen. Men ca. 300. Får sjekke det en annen gang! Selvsagt var det ikke noen sti videre herfra, så vi kava litt rundt i buskaset før vi kom oss ut på en skogssti der det var lettere å gå. Men ikke for lett. Litt av vitsen er jo at vi skal slite litt, en blir verken sprekere eller tynnere av å bare dasse rundt!

På toppen. En halv liter svette lettere. Trodde kommunen hadde revet denne greia, men det har de ikke gjort. Hele hoppbakken ligger der, det eneste som er vekk er støttene under .. Enkel måte å kvitte seg med noe på. Kant det, og la det ligge. Lurer på om det hadde gått greit om det var en privatperson som hadde gått fra søpla på dette viset ..

Nope, det er ikke en bever! Det er bare Zenta som følte for et bad. Og dette var jo ikke den verste plassen å dyppe seg. For normalt hiver ho seg ut i hvert eneste gjørmehull vi kommer forbi. Om vi ikke er kjappe nok til å si nei. Men ho synes jo det er så stas, og litt gøy må jo ho også få lov å ha det.

En dag må jeg ha med kameraet hit. Men da blir det jo ikke like mye trim. Det er bare så flott her oppe i denne delen av Bymarka. Lurer på om det bare er jeg i denne byen som ikke har visst om dette før nå. Og drømmemannen da. Men han har jo ikke akkurat gått så mye rundt i skogen tidligere .. Å gå tur er kjedelig, i følge ham, og det tar sykt lang tid. Men hva bruker han ellers den dyrebare tia på? Jo, sitte/ligge i sofaen. Og jeg har blitt dratt med. Men nå skal det bli andre boller!

Når det bare blir litt varmere kan sikkert vi også bade her. Selv om jeg foretrekker sjøen, og syns alle ferskvann er ganske ekle og litt for gjørmete. Men etter et par timer rundt i skogen frista til og med dette. Så du skal ikke se bortifra at jeg kommer til å dukke under mitt svette legeme i dette vannet om ikke så mange ukene.

Siste innspurt. Nedoverbakke, og den var jaggu nesten like tung å gå som trappene opp, og mye brattere enn det ser ut her på bildet.

Kjærringa – og turen. På tre uker har jeg gått ned nesten seks kilo. Det føles fantastisk deilig! Det er mye slit, men akkurat nå kjennes det absolutt ut som om det er verdt det.

Nesten ei mil ble det i går. I veldig ulendt terreng. Så selv om gjennomsnittsfarten ser elendig ut her, så har vi jaggu jobba for å komme fremover. Og kneet mitt funker foreløpig helt greit.

God helg til deg som stikker innom. :o)

 

#noka #slanking #littlettere #utpåtur – Midtlivskrise på facebook finner du HER.

8 kommentarer
  1. Du har vært veldig flink, og du er bra sprek! Flotte bilder fra turen, så helt nydelig ut! Gratulerer med den fine nedgangen så langt, stå på! 🙂

  2. du har virkelig gjort en kjempejobb,grattis sååååååå masse :))nesten 6 kg er nesten en hel mjølsekk og dei er tunge hi hi:)) og så nydelig turtereng dere har funnet da,satser på govær så det kan bli mange slike turer utover

  3. åå, der såg det kjempe fint ut, å så langt du gikk da!:) 9km er jo helt utrolig bra gjort !:)
   Ikke noe er som å få kommet seg ut og beveget seg på denne måten! 🙂
   flinkis!:)

  4. Fantastisk flott treningstur, og det er bedre å svette i naturen enn på treningssenter. Da får man så mye ekstra; naturen, luktene, opplevelsen, nye steder – helt perfekt. Og med din vektnedgang nå så er det en super betaling. Du har vært flink! Og den følelsen er verdens beste! Nyt lørdagen 🙂

  5. Det såg rett og slett heilt herleg ut !! Såg nesten ut som min tur den andre dagen.. Er so ekstremt godt å kome seg ut i skogen.. Elskar tur i skog og mark. Rart ein ikkje får det til oftare sidan det er so deilig.: Kanskje det berre er ei viss dose kroppen”toler”/”treng” sidan det ikkje vil oftare. Neida.. Det sitt vel mellom øyrene ja.. Må vere godt å sjå resultat av jobben du har gjort i det siste då.. Dyktig du er! Tek tid og krev energi å snu.. Hurra for deg ! Ha ein kjempe fin laurdag i sola !

  6. Så utrolig flink du er :-)Helt herlig at du får til, det er tøft, I know. Kjedelig å si nei til alt, men funker hvertfall 🙂 Og trim ute er jo mest morsomt, hvertfall når man får så fine bilder som du har fått her 🙂 ha en herlig lørdag Marit <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg