Ordløs onsdag – Maskot

 

Onsdagstema – Rund lek

Her har jeg bare kost meg med barn og barnebarn hele dagen.
Snuppa var det litt mer liv i da vi var og lekte på denne runde leken for en del måneder siden.
I dag er ho febersyk og hjemme fra barnehagen. 
Fantastisk å passe da også, for ho blir jo ekstra kosete og klengete ..
Men akkurat nå ligger ho i sofaen og sover, 
etter å ha sovna i fanget mitt.

Her er det snart middag på gang – og så skal jeg på jobb.
Ha en fortsatt fin dag der ute.

:o)

Tirsdagstema – Upptagen

Upptagen/opptatt .. det må en vel kalle denne mopeden!
Hele familien på samme tohjuling er ikke hverdagskost hos oss her oppe i nord.
Men på Den Dominikanske Republik var det den naturligste ting i verden
å kjøre rundt med hele slekta usikra på dette viset.
Ingen brukte hjelm og ikke tror jeg de hadde hørt om trafikkregler heller.
Ser du at det er en baby også der, mellom føreren og nr. 2 ?

Flere bilder finner du her:

Ja takk, begge deler!

I dag var jeg riktig så effektiv før jeg kjørte avgårde til jobb. Men istedenfor å gyve løs på alle de skitne vinduene har jeg altså hatt storrengjøring på kjøkkenet. Noen ting har bytta plass, andre ting er kasta, gardinene er skifta ut .. og ja, dette ene vinduet ble faktisk vaska til tross for litt regn

Forandring fryder, men den store oppussinga jeg egentlig drømmer om lar vente på seg. Stua har jeg snart gitt opp. Den går meg såpass på nervene nå at jeg nesten ikke har lyst til å ha besøk lengre. Her hjelper det dessverre ikke med en liten forandring eller et par nye ting. Her må det rett og slett en hel makeover til, altså; nye vegger, lister og sofaer .. sånn bare for å nevne det viktigste. Jeg tror nesten ikke jeg kommer til å få oppleve det der. Rett og slett fordi jeg bruker opp alle pengene til reiser og ferieturer ..

Neste tur er allerede under planlegging. Feriedag er ordna, hotell reservert og flybillettene snart i boks. Vi skal til London! Jeg har tydeligvis lopper i blodet og faktisk kan det til tider være ganske plagsomt å ha det på dette viset. Tenk om jeg bare kunne sagt som Ole Brumm: Ja takk, begge deler!

;o)

Mandagstema – Til venstre

… og noen ganger haster det veldig også! ;o)

Denne uka haster det ikke med å komme i gang med dagen min iallefall.
Jeg jobber kveldsvakt hele uka og hadde igrunnen en del planer.
Men planen for i dag regnet vekk og da er det er jo godt at alle disse vinduene
som så sårt trenger en puss ikke forsvinner av den grunn .. 

Flere bilder finner du som vanlig om du klikker på ikonet over.
Ha en fin mandag. :o)

– Facebook suger!

Denne uttalelsen førte til en aldri så liten meningsutveksling i går kveld. Facebook er roten til alt vondt, familier går i oppløsning, unger blir mobba .. det er bare dritt og elendighet hele greia! Mente vedkommende.

Alle har rett til å ha sine egne meninger. Men alle disse beskyldningene som facebook fikk her, de synes jeg var litt vel overdrevne. Sannsynligvis er det en grei knagg å henge elendigheten på, spesielt om du ikke vil se sannheten i øynene. Lettvinte løsninger er fristende for mange, men hva med å forsøke å ta vekk skylappene innimellom?

Unger har i alle år blitt mobba. Enten face to face som da jeg var liten (så lenge siden er det faktisk at ordet mobbing ikke var oppfunnet, men gudene skal vite at mobbing fantes i vid utstrekning allerede da), via lapper i skolesekken, via sms og selvsagt også på facebook eller andre nettsamfunn som fins der ute.

Utroskap er heller ikke noe nytt. Jeg flytta inn på facebook for fem år siden, men dette er absolutt ikke noen datingside. En stund var jeg ganske bevandret på slike steder nemlig, Hadde det ikke vært for Nettvenn så hadde jeg jo faktisk ikke vært gift med drømmemannen i dag. Men det er jo en helt annen historie. Om du er så (u)heldig å få en henvendelse fra en som er ute etter noe som du selv ikke vil, det være seg på nettet eller in real, så er det vel bare å overse vedkommende? På nettet er det enda lettere, et tastetrykk og problemet er vekk!! En må jo faktisk ikke bli venn med alt som ramler inn på siden heller.

Selvsagt er det mange negative ting både med facebook og internett. Men om partneren din flørter og er ute etter et sidesprang så tror jeg faktisk ikke det nytter å nekte vedkommende en facebookprofil! Det fins som sagt mengder av datingsider der ute in space, absolutt noe for enhver smak, og facebook er rett og slett for barnemat å regne i forhold til de fleste andre konkurrentene.

Det blir for teit å legge skylda på ei nettside om partneren ikke klarer å holde stellet i rett bukse! Da er det faktisk partneren det er noe i veien med og absolutt ikke facebook! Om noen virkelig vil, så har det vel aldri vært noe problem å få seg et nummer, selv helt uten nettforbindelse ..

Morgenstemning og helt vindstille

Hei og hå, her hos oss er det rett og slett litt dagen derpå. Vi har vært på overnattingsfest, som skikkelige fjortiser. Bare det at vi slapp å lure noen foreldre for å få lov til å gå ..

Planlagt overnatting var det også. Vi har jo en hund å ta hensyn til. Dermed stappa vi inn dyna, putene, bikkja, buret og vinen i bilen og kjørte avsted i går kveld.

Det ble en utrolig vellykka affære. Fantastisk mat som alltid og god stemning til langt utpå morrakvisten. Halv fire la jeg meg, som nest sistemann, etter å ha hjulpet verten å rydde litt først. Det å stå opp til restene etter en fest er jo ikke så kult uansett hvor grei kvelden har vært.

Vi våkna tidlig og var ute på tur før 10. Som bildet viser så har vi aldeles nydelig vær på sørlandet i dag og for ikke å forstyrre vertskapet, som fortsatt lå og sov, tok vi en times tur med bikkja. Det var ikke antydning til liv i noen av de tre etasjene da vi kom tilbake heller, så dermed pakka vi bare sammen tingene, sendte en sms, takka for oss og kjørte hjem .. Har enda ikke fått noe svar på den meldinga, så enten har de ufattelig godt sovehjerte, eller så er formen ikke helt i toppskiktet i dag. Merkelig ..

Vil ikke påstå at jeg føler meg like pigg nå som da jeg sto opp. En liten dagen-derpå-følelse har sneket seg inn, så jeg er litt shaky og halvkvalm, men det går seg vel til etterhvert. Det hjalp iallefall litt å få i seg noe mat.

Det er så fint vær at jeg faktisk har lyst til å ut en tur til. Men om jeg nevner det for drømmemannen tror han sannsynligvis at det enten har klikka for meg eller at jeg ikke er blitt helt edru enda. Han er dessverre ikke like glad i å gå tur som meg. Det tar så lang tid, mener han. Men hva skal han med all den tiden om den ikke skal brukes til noe? 

Litt shopping og snoking på vårmoten

Det tar på for ei halvgammel kjærring å gå på shopping! Av med tøyet, på med tøyet, pust og pes og der kom det jaggu en hetetur også gitt .. bare for å finne ut at det jeg hadde dratt inn i prøverommet ikke passa. Eller, det så jaffal ikke ut sånn som jeg vil at det skal se ut. Uff.

Hadde ikke helt ånden over meg i dag. Dessuten er det er noe galt med tøyet. Eller mulig det er kroppen som skal inni? Men uansett, når mi lillesøster som egentlig bruker størrelse 36/38 og er 163 høy eller noe deromkring, må opp i L i noen plagg hva da med oss som igrunnen brukte L før i tia. Da large virkelig var large. I gode gamle dager altså. Det er ikke rart at stormote butikkene dukker opp som paddehatter rundtforbi. Egentlig tror jeg ikke menneskene er blitt så mye større enn de var før, derimot er jeg overbevist om at størrelsene har krympa. Temmelig mye også.

Likevel klarte jeg å få med meg noe hjem. Jeg er flink sånn, selv om det ikke akkurat var noe “gøy”. To bh’er, som i min alder mer er en nødvendighet enn en pryd, noen kule strømpebukser siden jeg ifølge min søster lider av en eller annen form for strømpefetisj, to t-skjortekjoler som er ganske ok å ha under andre plagg, et par skjerf som nesten var gratis og ei finskjorte som faktisk var satt ned 500 kroner. Sistnevnte der var et kupp rett og slett. Ikke aner jeg om jeg noen gang kommer til å bruke den, for egentlig var den nok litt i finsligste laget for denne dama som heller mer til det røffe enn den tradisjonelle stilen. (Bildet stjal jeg på google.no)

Drømmemannen fikk også ei skjorte og to t-skjorter. Det er ganske lurt å bestikke typen med noen plagg sånn dann og vann, spesielt om du har gått litt amokk med bankkortet. Dermed blir han så opptatt med det han får at han helt glemmer å se på alt det andre du kommer drassende inn med. Så da har jeg vel en shoppingtur til gode etter denne dagen vil jeg tro .. for dette her var jo bare for peanuts å regne. Dessuten er vel både undertøyet og strømpene like mye til han som til meg .. eeeh, eller, ble det helt feil?

Jeg fant mye jeg godt kunne ha tenkt meg.Design Forum kunne jeg blakka meg totalt hver eneste gang jeg er i byen. Himmelrike for kvinner (har ingen nettside men er på facebook) er også en av mine favorittbutikker. Bare så synd at prisene er litt i høyeste laget. For når en først skal ha noe der inne så er det liksom så greit å kjøpe et helt antrekk mens en er i gang .. Jeg har svidd av noen tusenlapper her innimellom, sist rett før vi dro til Thailand, og jeg kunne godt gjort det til en vane et par ganger i måneden om bare kontoen tillot det. Men i dag shoppa jeg stort sett med øynene. Kommer sterkere tilbake neste gang ..

:o)

Morgenstemning

Soloppgang tidlig en morgen før jobb.
Jepp, jeg er hekta på sola, enten den går opp eller ned. Det er nesten blitt en besettelse.
Men fin er den jo og det er sikkert mange andre ting som er verre å være avhengig av enn sola!

Jeg er klar for en shoppingtur til byen med min søster.
Været er litt skiftende, på den ene siden av huset er det blå himmel og sol,
på den andre er det bare grått ..
Krysser fingrene for at det blå vinner etterhvert.

Ha en fin dag alle sammen!

Årets første (gjørme)bad

Nei, slapp av, jeg har overhodet ikke bada!
Men bikkja benytta sjansen da vi var ute i ettermiddag/kveld.
Ho er vel litt lei av å slenge gatelangs på tur til byen
og benytta sjansen med en gang muligheten var der.
Ikke bare mellom isflakene i Eigevannet,
men selvsagt måtte ho oppi et av de verste gjørmehullene også.
Jeg var litt fraværende et lite øyeblikk – og vips så vassa ho lykkelig rundt oppi gørra.

Åååååh!
Blaut bikkje er ikke det deiligste jeg vet … og bedre ble det ikke etter dette.

Utrolig nok var nesten all snøen vekk i skogen her.
Den siste ukas regn og vind har tatt godt for seg av dette hvite, kalde som tar seg best ut på bilder.
Inntil et eventuelt nytt snøfall så har vi kilometer på kilometer
med turterreng rett utenfor stuedøra.

Siden en ikke kan få både i pose og sekk ble middagen bortprioritert
til fordel for hopprenn for drømmemannen, og skogstur i dagslys for bikkja og kjærringa.
Før vi rakk hjem igjen var det alt mørkt, men heldigvis går vi mot lysere tider!

Nå er det snart middag og resten av kvelden skal tilbringes i verdens beste armkrok.
:o)