En uke til julaften – stresser du?

Ikke så mye som minner om jul her i huset. Bortsett fra julepynten og kassene det ligger i når det ikke står fremme. Joda, jeg har pynta, sånn nogenlunde. Bortsett fra på utsiden, der er det skrekkelig stusselig. Men har ikke rydda vekk emballasjen enda. Jeg har ikke bakt en eneste kake, så det lukter ikke jul i heimen her. Forsåvidt har jeg ikke hatt julenedvasken heller, men det plager meg ikke så mye. Uten hund, lite søl.

Denne julaften blir det tomt i nr. 19. Alle barna og barnebarna skal andre plasser, og det er bare oss to halvgamle igjen. Litt stusselig kanskje, men sånn blir det jo innimellom når en ikke er gift med den en har produsert alle disse barna sammen med. Det må deles på godene, og jeg har holdt på å dele i så mange år nå at det går helt greit. Nesten. Jeg vil jo aller helst ha de her i alle slike høytider, men uten x’en hadde jeg jo ikke hatt disse ungene, så dermed fortjener han jo kosen med det han også. Ikke alle skal til han heller, sønnen skal til forlovedens familie, og eldstedattera og 7-åringen skal til Litauen til det andre besteforeldreparet der.

Drømmemannens eldste, med samboer og barn, skal til en eller annen i familien. De har jo sinnsykt mange å velge mellom da ungene der i huset har hele fire besteforeldrepar! Men i år var det ikke vi som trakk det lengste strået. Yngstejenta hans på 22 skal jobbe julekvelden! Ho studerer i Edinburgh og dagen etter ho kom hjem hopper ho rett inn i ekstravakter i hjemmesykepleien. Ho som var så slapp og laidback i tenårene at ho nesten ikke gadd stå opp for å gå på skolen. Ho har så absolutt imponert denne onde stemora her. ;o)

Jeg er igrunnen veldig glad for at det har gått så bra med alle 5. Spesielt etter at jeg begynte å jobbe der jeg er nå. Vi har fem friske barn tilsammen og alle har de stelt seg bra her i livet. De er oppvakte og oppegående og aldri noe tull med de. De fire som er kommet i generasjonen etter ser foreløpig også lovende ut. Vi er heldige! Alle barnebarna skal vi forresten ha på overnatting fra lørdag til søndag. Så da blir det liv i huset!

Så var det den jula da .. Vi skal egentlig til ei av svigerinnene mine, bare meg og drømmemannen. Der kommer ei annen svigerinne med familien, pluss svigers. Men nå har vi “rotet” det til litt, så jeg vet ikke helt hvordan det går med verken julekvelden eller den tradisjonelle julelunsjen til slekta andre juledag. For øvrig verdens mest kaotiske og lengste lunjs, vi er jo så mange at vi må låne noen rom på en skole for å få trøkka inn alle sammen. Mer om dette kommer kanskje i et annet innlegg. Om jeg får ånden over meg.

Kos dere med julestresset! :o) Jeg skal pakke inn noen få gaver i dag, som må overleveres før mottakerne reiser til Israel for å feire jul. Eller var det kanskje for å komme vekk fra hele julestresset? Den siste tanken der kan jeg godt like. I kveld skal jeg på jobb, men så har jeg fri til første nyttårsdag, iallefall sånn som det ser ut på nåværende tidspunkt. Og egentlig tenker jeg at det skal forbli sånn, jeg skal ikke stresse for å få flere vakter disse dagene, jeg skal bare kose meg i siste innspurt av sluttpakka, for i 2016 har jeg ikke råd til å tenke sånn.