PULS – Tribute to Pink Floyd

I går var vi på konsert. I tillegg til dåpen fikk vi også med oss en av ekstraforestillingene til PULS i Kilden. Billettene var forøvrig bryllupsgave til min bedre halvdel i år og egentlig var jeg jo heldig som fikk benytte med av den ene. Men om noen andre hadde stukket av med den, så tror jeg ikke hverdagen vår hadde vært så veldig gøy fremover, så han hadde vel strengt tatt ikke noe valg denne drømmemannen min.

PULS holdt en nesten tre timers konsert på full guffe. Såpass at jeg kommer til å lide under det i et par uker. Minst. Øresus og konsert, eller annen høy lyd, hører ikke sammen. Jada, etter alle disse årene med uønskede lyder i hodet, er jeg fullt klar over det. Et helt normalt kinobesøk gjør at jeg sliter i flere dager etterpå. Men hva skal en gjøre da, sette seg til i stua hjemme og ikke oppleve en dritt?

Lyden og lysshowet var ekstremt forbedret siden sist. Selv om jeg personlig kunne styre meg for alt dette lyset i tide og utide. Det var nok en guttedrøm for bandmedlemmene som gikk i oppfyllelse der gitt! Men mer av alt blir fort for mye, og etter min mening var nettopp det resultatet av lysshowet. Barnslig spør du meg, men det gjør du vel ikke .. Jeg synes ikke det er så kult å bli blendet av diverse lyskastere med jevne mellomrom gjennom en hel konsert. Det er ubehagelig og irriterende, rett og slett. Muligheten for at det er meg som er blitt for gammel til dette her er kanskje også en medvirkende årsak til reaksjonen min .. men det der gidder jeg ikke dvele ved mer enn nødvendig.

Gammel eller ikke, jeg synes det er synd at de nå legger opp. Eller i alle fall avslutter dette konseptet. Regner med at de kommer med noe nytt etterhvert, for med et sånt talent hadde det vært helt bortkasta å ikke dele det med oss andre, litt mindre, begavede sørlendinger ..

Vil du vite mer om PULS, eller høre en liten smakebit, kan du gå inn HER.
Siden er vel verdt et besøk eller to. 

Mandagstema – Velkommen inn

Velkommen inn – til denne familien i Gambia.
På rundreisen vår fikk vi se et annet Gambia enn det de fleste turister gjør.
For tar du en strand-/badeferie så er det som en hvilken som helst sydentur med alle faciliteter.
Mens vi som turister velter oss i rikdom på sånne plasser;
fordi det er sykt billig for oss å leve her nede,
så lever lokalbefolkningen som de alltid har gjort,
nokså på sultegrensa og uten det meste av det vi er vant til.
Her burde kanskje flere kravstore nordmenn tatt seg en tur utenfor all-inclusivehotellet,
for dette er faktisk The Real Gambia, enten du liker det eller ei.

En litt annen tolkning fra meg denne gang.
Tror jeg befinner meg i det sentimentale hjørnet for tia.
Men alle dere andre hadde jo tatt for seg fuglehus og flotte inngangspartier,
noe som fins i hopevis i mitt arkiv også.

Kikk på bildene, la inntrykket senke seg og kanskje setter du
mye mer pris på alt du har etterpå ..
Denne familien hadde et stort hull i taket i huset,
dessuten manglet landsbyen brønnlokk på den eneste kilden til drikkevann.
Vel, vi gikk litt fattigere herfra enn vi egentlig hadde tenkt,
selv om det som var en formue for disse nesten var for småpenger å regne for oss,
men samvittigheten, den var ganske god.

Flere bilder finner du hos Helene:

Ønsker alle en fin dag!
:o)

Løgnhalsen på kirkebenken

Vi har vært i dåp i dag. Ikke til en søt liten baby som fikk navnet sitt i Jesu navn. Neida. Min kjekke, halvvoksne nevø på 14 døpte seg for å få lov til å stå konfirmant i statskirken. Så der ha vi sitte å hykla oss gjennom en dåp, tent hvert vårt lys for at Gud skal ta imot ungdommen eller hva det var .. Jepp, jeg har også. Det føltes ikke bra i det hele tatt. Omtrent som da jeg gikk opp kirkegulvet selv, i forrige århundre en gang, og visste så alt for godt at dette ville jeg egentlig ikke .. dette gjorde jeg av en eneste grunn: Konfirmasjonsgavene og pengene ..

Jeg gikk opp og tente et lys for dåpsbarnet. Unggutten som er like høy som tanta og vel så det. Det var helt feil alt sammen. For meg. Samtidig synes jeg han var kjempetøff som turde dette her. Som sto der oppe sammen med presten og fikk vann den fint danderte og voksa sveisen. Som fikk dåpsattest etterpå. I en alder av 14.

Sønnen min var en av fadderne. Han lovte å “oppdra” fetteren i den kristne tro. Javisst ja. Akkurat som om han vet noe særlig om det. Og nei, det er ikke jeg som har svikta der. Jeg har aldri lovet å oppdra mine barn i den kristne tro. Jeg har vært med på å døpe dem fordi faren ville det. Fordi jeg ikke hadde noen særlig gode argumenter mot det. At jeg synes det var feil og teit og galt det holdt liksom ikke. Så de ble døpt i kirka, alle tre. Men jeg sa til presten hvorfor jeg var der med dem. Sa at jeg ikke trodde på dette her, at det ikke var mitt ønske. Og da føltes det ikke så galt likevel.

Jeg gifta meg ikke engang i kirka. Ikke første gang. Ikke andre gang. Noen tredje gang blir det ikke. Jeg gifta meg ikke i kirka, fordi jeg følte meg som en skikkelig hykler da jeg konfirmerte meg. Jeg hadde dårlig samvittighet i mange år etterpå. Jeg var en løgner. Jeg mente ikke en dritt av det jeg var med på i de forberedende månedene. Og jeg står på samme sted den dag i dag også. Nå har jeg litt av den samme vonde samvittigheten igjen. Fordi jeg tente et lys i kirka og ikke mente noe med det.

Selvsagt håper jeg nevøen min får et flott liv uten for mange motbakker. Men om han blir en kirkegjenger, et guds barn, en personlig kristen .. ja det bryr jeg meg ikke en døyt om skal jeg være helt ærlig. Og ærlig, det skal en jo være.

Sannsynligvis er jeg ærligere enn de fleste. Hvorfor har jeg ellers dårlig samvittighet for en liten filleting som dette? Det føles ikke bra i det hele tatt. Selv om jeg nok hadde følt meg som en dust om jeg ikke hadde gått opp og tent det der lyset. Men den der dustefølelsen hadde faktisk vært hakket bedre enn dette. Iallefall i ettertid.

Himmelsk # 82

En utrolig flott kveld ved Gambia-floden.
Jang Jang Bureh Camp ved Georgetown var det første overnattingsstedet
vi hadde på vår ukelange rundtur i Gambia og Senegal.
Her var eneste lyskilde etter mørkets frembrudd lommelykt eller stearinlys.
Riktignok hadde vi do og dusj i jordhytta vår .. men ikke helt den standarden vi er vant til.
Noe må en ofre om en vil se andre land på nært hold
og i forhold til de innfødte bodde vi som grever.
Vil du se mer fra denne turen kan du gå inn
HER.

Flere himmelske bilder finner du her:

Nå er det faktisk helg for meg og jeg skal nyte den for alt den er verdt!
Først sammen med barnebarn og deretter på teateret.
God helg alle sammen.
:o) 

På tide å ..

.. eller kanskje ikke? ;o)

Er siste innspurt før langhelg for meg. Eller riktig så lang som jeg trodde den skulle bli ble den ikke. Jeg har fri i morra og jobber kveldsvakt neste uke. Dermed er det ikke jobbing dagen før 1. mai, siden det da ikke er noen avis å produsere til. Så egentlig skulle jeg hatt fri helt til ettermiddagen på 1. mai. Kjempedeilig! Men sånn gikk det ikke! Sjefen har satt opp et kurs dagen før første mai. Riktignok på overtid for oss som skal ha kveldsvakt, men dog .. Ikke helt tvang heller, for det var en omgang til litt seinere, men jeg vil jo helst sammen med de jeg jobber med til daglig.

Denne helga blir koselig. Vi skal passe barnebarn. Først den ene, så den andre. Litt kjipt at de ikke kommer på likt, men kan vel ikke forvente det heller, de hører jo ikke til samme foreldre. Først er det snuppa sin tur fra fredag til lørdag, så kommer bonusbarnebarnet fra lørdag til søndag.

Søndag skal vi i dåp. Ikke barnedåp, men nesten voksen dåp. Min nevø skal konfirmeres og siden han ikke er døpt må han jo det først. Dermed skal vi i kirka til en forandring. Og det blir faktisk flere besøk der de kommende ukene. Et bryllup og en konfirmasjon står på trappene.

Kirka er ikke akkurat en plass for meg. Jeg føler meg utilpass der, synes det er dritkjedelig og minuttene bare snegler seg av sted, kan absolutt ikke sette meg inn i det de taler om og synes igrunnen det bare høres ut som vas. 

Overlever nok. Noen ganger må en jo sette sine egne tanker og følelser i bakgrunnen for å slippe til andre. Og det er jo ikke jeg som skal være midtpunktet heller. Takk for det! Jeg er bare en helt vanlig gjest og har selvsagt tenkt å oppføre meg pent og pyntelig. Forhåpentligvis skinner ikke tankene mine om dette så veldig tydelig igjennom mens vi er der.

Ellers kom sønnen hjem i går. Drømmemannen lagde pizza og avkommet var tydeglig glad for det. På båten hadde han spurt kokken rett som det var om de ikke kunne ha pizza .. men siden han ikke spiste opp fisken, når de hadde det, ble det heller ikke noe pizza på ham. Hihi.

Her pøser regnet ned. Såpass at jeg ikke hadde lyst til å stå opp en gang. Jeg blir veldig værsyk! Og sammen med hetetoktene som har herja i kroppen min hele uka tar det på dette her. Uka har vært særdeles hard å komme gjennom, men nå må det vel snart snu .. igjen ..

Ha en fin dag alle sammen! :o)

FOTOUTFORDRING – Bli med på Ordløs onsdag da vel!

Hei til dere som er interessert i fotoutfordringer.
Hvorfor ikke hive dere med her?
Det er Marianes side, ikke min, men jeg er med, hver gang.
Det er jo mye mer interessant når vi er flere, så kom igjen da!!

Jeg vet jo at det er uhyggelig mange der ute som tar kjempefine bilder.
Imponerende flotte bilder rett og slett..
Jepp, jeg er rundt og snoker og legger ikke alltid igjen spor etter meg ..
Hvorfor ikke få vist blinkskuddene frem på ordløs onsdag
 og ikke bare på din egen blogg?

 

Klikk deg inn på logoen, se temaet og legg ved et bilde.
Og husk, jo flere vi er, jo flere smetter innom nettopp bloggen din!

Verre er det ikke!

;o)

Onsdagstema – Anstrengende


Å fly er det mest anstrengende jeg vet!
Jeg hater å fly.
Hater å stå i kø for av- og påstigning.
Hater å sitte så trangt og så lenge i samme stilling.
Hater å måtte gå på do i løpet av flyturen.
Jeg kan ikke fordra flymaten.
Eller medpasasjerer som blir fulle og høyrøsta.
Kan ikke si at jeg liker å sjekke ut og inn,
vise pass og visum, gang på gang på gang ..
i løpet av den samme turen heller!

Å reise med fly er sykt irriterende og masete.
Jepp, absolutt det verstre jeg vet!

Likevel fortsetter jeg å reise.
Til den ene plassen etter den andre.
Flere ganger i året.

For jeg hater nemlig ikke de destinasjonene en flytur tar meg med til.
Jeg elsker å være på ferie.
Det er bare alle de timene før vi kommer så langt
som er så sykt anstrengede.

;o)

Andre anstrengelser kan du finne ut av her:

Fotokonkurranse – Kattene mine

Ja, hvorfor ikke?
Jeg slenger meg på denne konkurransen jeg:
http://hakrilas.no/blogg/?p=379

Et lite minus er muligens at vi ikke har katter lengre ..
De tålte ikke omveltningene det var å flytte mellom hus og hytte,
så de endte sine dager hos veterinæren alt for tidlig.
Etter denne opplevelsen skal jeg aldri ha katt mer ..
Men om jeg skulle gå hen og vinne
dette gavekortet har de kanskje noe til hunder også der?

;o)