Himmelsk # 126

Hei og hå der ute i bloggverdenen.
Siden Petunia hadde lagt seg på et såpass vårlig valg av bilde følger jeg opp her.
Dette er tatt i mai i fjor, så det er en stund til det ser slik ut,
men den som venter på noe godt venter jo som sagt ikke forgjeves.
Det gjelder bare å smøre seg med litt tålmodighet,
og der sliter jo ikke jeg i det hele tatt ,..
Eeeeen, sa du noe?

;o)

Andres himmelske bilder finner du
om du klikker på logoen:

God helg iallefall.
Min begynte allerede tirsdag kl. 15.
Hehe ..

Kjapp og fargerik laksegryte

D E T T E   T R E N G E R   D U   T I L   F I R E   P O R S J O N E R :

600 g laksefilet
1 gul løk
1 rød paprika
1 gul paprika
Hvitløk
1 fiskebuljong
2 dl vann
1 boks hakkede tomater
1 beger creme fraiche
Frisk basilikum

 

F R E M G A N G S M Å T E :

Fres løk, hvitløk og paprika i smør.
Ha i buljong, vann, hakka tomater og creme fraiche.
La dette koke 10 minutter.
Ha i fisken i passe porsojonsstykker og la dette trekke i 10 minutter.
Strø over med finhakket basilikum.

Server med ris eller poteter etter ønske.
Velbekommen!

En liten forsmak på våren

Har vært på halvannen times gåtur med venninne og hund. Litt overskyet i dag. Men mye vind og mange varmegrader gjør at snø og is har fått god hjelp i smeltinga. Dette begynner å likne noe folkens!

Våren er i anmarsj. :o) Jeg håper vi slipper mer snø her nå. Terrassene begynner å dukke frem igjen, snøen på plenen er krympa godt de siste dagene. Joda, dette lover godt.

Om været fortsetter tror jeg jaggu jeg må få pussa noen vinduer. Det er lyst mye mer av døgnet nå, og aberet med å gå hjemme på dagtid er jo at en ser all dritten og støvet så skrekkelig godt når alt er så lyst og sola flommer inn over den brune parketten. Brunt golv er egentlig en idiotisk oppfinnelse for folk som ikke har støv på hjernen!

 

Klokka ni i morra tidlig skal jeg til en revmatolog. Ikke skjønner jeg hva jeg skal gjøre der egentlig, men legen min mente at det var ok å ta en sjekk. Trodde helst de fant ut om en hadde leddgikt og sånne ting, noe jeg absolutt ikke tror jeg har. Jeg har bare vondt, influensavondt på en måte. Pluss at det hovner opp her og der innimellom. Har venta på denne timen i et halvt år nå, så det blir litt dumt å bare avbestille. Kan jo være ho finner en grunn til at jeg hovner opp og får slike vannansamlinger med jevne og ujevne mellomrom. For det skal vel tross alt ikke være på denne måten om alt hadde vært ok.

Sikkert bare noe aldersbetinget. Noen ganger skulle jeg ønske at jeg fortsatt hadde en mamma. Så kunne jeg spurt hvordan ho hadde det i overgangsalderen, for det skal visst være ganske arvelig dette her. Kan aldri huske mamma hadde vondt en plass, ho var aldri syk. Ikke sånn som vi merka iallefall. Kanskje forskjellen bare var den at ho hadde vett til å holde kjeft ..

Et halvt døgn etter skal jeg på MR med foten. Og det er også litt unødvendig akkurat nå. Klumpen nådde sitt absolutte høydepunkt på tirsdag, den var stor og hoven og kjempevond. Men så, i går kveld da jeg skulle legge meg var den nesten vekk! Noen forklaring har jeg ikke på det. Håper bare den ikke fyker rundt i systemet mitt og setter seg fast en annen plass .. følte meg jo ganske dårlig i hele går egentlig. Men en så stor klump kan vel ikke flytte seg rundtforbi uten at en merker det på utsiden .. det er iallefall det jeg prøver å berolige meg med ..

Takk for at akkurat du kikka innom. Håper du får en flott torsdagskveld. :o)

 

Bilder fra gårsdagens tur

Hei på deg.
I dag har det vært en litt sløv dag her hos meg.
Akkurat som om lufta gikk litt ut av meg nå som jeg plutselig hadde fri ..
Jeg hadde mange planer for dagen, noen ble det noe av,
andre får vente til en annen dag.

Tenkte jeg ville vise deg litt flere bilder fra turen vår i går.
Se på det været da, er det ikke helt fantastisk?
Åsså er vi ikke engang kommet til mars ..

Bildene er tatt på Søm.
Ved Sømstranda, en plass jeg nesten aldri har vært tidligere.
Men fant ut at det sikkert var sol litt lengre her
i forhold til andre alternative plasser vi vurderte sånn i all hast før vi dro.
Søm ligger ca. 5 km øst for Kristiansand sentrum.

:o)

Årets første grillpølse

Sånn hadde vi det tirsdag ettermiddag.
Rett etter jobb pakka vi ned noen vedkubber, henta begge barnebarna,
kjøpte pølser og dro avsted.
Været var fortreffelig, så vi kunne ikke bare gå hjem
til middagslaging og sofasitting fant jeg plutselig ut
på tampen av arbeidsdagen..
En veldig impulshandling dette her,
men skikkelig koselig.

Godt og vel to flotte timer med kvalitetstid
sammen med to skjønne unger i et nydelig vintervær.
Helt til sola gikk ned iallefall,
for da ble det straks litt kjøligere.

Kanskje like greit at den forsvant såpass tidlig.
Var såvidt jeg rakk syforeninga i kveld,
ankom i siste liten, litt halvstressa med bållukt i håret.

Og vettu hva det aller beste er akkurat nå?
Resten av uka har jeg fri.
Hipp, hurra det er laaaaaaang helg for meg uten at jeg har brukt
så mye som en liten time ferie eller avspasering.
Nå kommer belønningen for den forferdelige kveldsuka.

Gjett om det skal nytes?
:o))

Forsikringsrot og varsel om avskilting

Lørdag dumpa det ned et brev fra Statens vegvesen i postkassa her. Varsel om avskilting av bilen fordi den ikke hadde vært forsikra siden 15. januar. Merkelig egentlig, for da vi kjøpte bilen 18. mars for tre år siden tegnet jeg en nybilforsikring til en veldig fordelaktig pris, nettopp fordi vi bant oss til if i hele tre år.

Da jeg ringte if fikk jeg beskjed om at jeg hadde sagt opp. Derfor var ikke bilen forsikra. Det høres jo helt naturlig ut det, problemet er bare at jeg aldri har vært i kontakt med noen hos if. Ikke vedrørende bilen og heller ikke vedrørende andre ting. Jeg har ikke snakket med dem i det hele tatt! Forsikringa tegnet vi hos bilforretningen da vi kjøpte kjøretøyet og siden har pengene blitt trukket automatisk fra regningkontoen uten at jeg har tenkt noe mer over det.

Om jeg var sikker på at jeg ikke hadde en annen bil? Hadde en samboer eller noe som kunne ha sagt oppa avtalen? Herregud da, er det mulig!! Fyren hos if hørtes lettere forvirra ut da jeg hardnakka påsto:  -Joda, jeg har en mann, men vi har bare en bil og det er denne som nå tydeligvis ikke er forsikra lengre .. og hvorfor pokker er den ikke det??

Han måtte undersøke litt og skulle ringe meg opp igjen. Det gikk ti minutter så var alt ordna. Statens vegvesen hadde fått beskjed og alt var bare fryd og glede. De hadde gjort en feil hos if. De hadde kopla en annens oppsigelse til mitt navn. Så sånn var det med den saken. Enkelt og greit. Ikke en unnskyldning. Ikke noen beklagelse .. som om dette ikke betydde noe som helst.

Men tenk om det hadde skjedd noe. Hva om vi hadde kollidert eller kjørt på noen disse ukene vi har kjørt uten forsikring, hvordan hadde det blitt for oss? Mannen i andre enden svarte at da hadde jo selvsagt det gått på dem og ikke oss .. Synes jeg ser for meg den saksbehadlingen jeg, månedsvis med påstander fra den ene til den andre og tilbake igjen. Helt ærlig talt så tror jeg ikke det hadde vært så lett om uhellet hadde vært ute. Men heldigvis skjedde det jo ikke noe.

Egentlig lurer jeg litt på å skifte forsikringsselskap nå. Kan jo ikke stole på noen som roter på dette viset. Og det er ikke første gang. En bekjent flytta for noen år siden alle sine forsikringer til if. De skulle ordne med oppsigelser og alt som måtte til, vedkommende trengte ikke gjøre en dritt. Kjempegreit egentlig. If ordna opp med det gamle forsikringsselskapet og overtok hele ruklet. Det var bare en bitteliten bagatell; de glemte å forsikre bilen igjen og dermed kjørte vedkommende også rundt uten noen som helst sikkerhet. Helt til brevet fra Statens vegvesen dumpa ned i postkassa ..

Litt useriøst dette, spør du meg .. og vi er vel sikkert ikke de eneste det har skjedd med i årenes løp. Har du opplevd noe liknende?

Degradert til ryddegruppa

Sånn så det ut på soverommet da jeg gikk på jobb kl. 15.00. Kjellerstua var full av gamle madrasser, sengebunner, rammer, puter, dyner og gud vet hva .. Håper det er litt bedre når jeg kommer hjem rundt midnatt! Hvis ikke må jeg sove på sofaen i stua i natt.

Men ser dere det jeg ser? Det er bein på senga!!! Jeg som ikke skulle ha det, men en skikkelige binge som gikk helt ned til gulvet. Kan tro jeg fikk sjokk! Hadde jeg i halvsvime bare trodd at jeg skulle lure meg unna alle disse hybelkaninene som gjemmer seg på plasser som dette? Var det ønsketenking? Men når jeg fikk studert alle delene som var igjen så var det faktisk nok til en ramme rundt det hele, så nei, det blir ikke nok en støvsamler dette her! Takk Gud for det.

Det var usannsynlig mange deler til denne senga vår! Har aldri opplevd maken. Til og med hodegavlen måtte skrus sammen! Hadde dette vært hvilken som helst annen leverandør hadde iallefall den kommet i et stykke. Men neida, Ikea er for folk med en forkjærlighet for puslespill.

Nok en gang fikk jeg bekrefta hvor ulike drømmemannen og jeg er. Han skal ha så forbanna system på alt før han i det hele tatt starter på noe som helst. Og det tar sin tid. Dessuten må det en aldri så liten porsjon bannord til. Kan like godt starte på det med en gang, sånn i tilfelle dette ikke går. La elendigheta strømme ut så kan de spres der de trengs etterhvert. Det er jo greit å være føre var liksom. Kanskje det er slik han tenker?  Dessuten var det så teit å skru sammen skuffene først (det er to store skuffer på hver side). Men det sto jo sånn i monteringsanvisninga, så da måtte det jo gjøres slik! Herregud, er det mulig .. Jeg hadde jo bare starta på det jeg synes var mest fornuftig uavhengig av den oppskriften som følger med. Så selvstendig er jeg. Nemlig!

Jeg spurte om jeg heller skulle gjøre det. Det fikk jeg ikke lov til. Men det var veldig greit at jeg var i nærheten og kunne holde når han trengte det .. usj!! Jeg er skikkelig degradert etter at jeg ble kona til drømmemannen. Jeg liker igrunnen montering av sånne Ikea-møbler. Kan tusle rundt der og kose meg med sånt jeg. Eller kunne. Før han flytta inn og overtok alt av det han i sitt hode har tenkt på som manneoppgaver i heimen. Pluss matlaging da, der har jeg også fått sparken fordi han synes det er så gøy! Ryddinga derimot, det er tydeligvis ikke fullt så morro for den oppgaven har jeg fått lov å beholde. I hele huset, inkludert kjøkkenet etter at kokken har svingt grytene og hvitløken og slopsa med litt saus her og der i kampens hete.

Litt av en overgang for meg dette. Tror aldri jeg blir helt vant til det. Til å begynne med, når vi var ute og handla, så fikk jeg ikke lov å bære en eneste liten pose engang!! Så der gikk jeg bak som en tulling, mens han dro seg mest ihjel på åtte handleposer med mat .. Det har jeg satt en stopper for, bare så det er sagt.

Tilbake til utganspunktet: soverommet. Vet ikke helt om jeg liker det enda. Kanskje den senga burde ha vært hvit den også? Nå passer verken bilder eller lamper eller noe som helst lengre. Men akkurat det gjør jo ikke så mye. Greit med litt forandring etter fem år her inne .. må bare på jakt etter noe nytt etterhvert. “Her inne” fordi jeg har flytta litt rundtforbi i husets soverom de siste 13 årene. Nå har vi det største, hele 18 kvm. En hel vegg med skap og en annen med hyller. Mangler ikke på oppbevaringsplass altså, men det som er ganske fraværende er system i galskapen. Kanskje det også kan komme etterhvert nå? Ja takk, jeg skal ha to nattbordlamper med en stor dose systematikk til soverommet .. hehe .. det hadde vært noe det! For alt jeg vet følger det kanskje med det gedigne, sorte smykketreet som forhåpentligvis kommer fra Ellos kommende uke.

Yess!! Da var det problemet løst .. ;o)

Sengesurfing på Ikea

Vet du hva det er? Nei, jeg sikter ikke til å ligge i senga med latopen eller nettbrettet. Mer det å hoppe fra den ene senga til den andre, og det er nettopp slik jeg har tilbragt denne lørdagen. Kanskje litt seint å begynne med det i en alder av snart 50 og godt inne i overgangsalderen. Men altså, jeg hoppa rundt med samme mannen da! Til og med min egen mann. Så det var trygt og godt og jeg har heller ikke pådratt meg noen skumle sykdommer i etterkant av tidenes sengegalopp.

Etter fire timer i grublemodus ble det altså ny seng, nattbord, madrass og dyne på oss. Drømmemannen er litt bekymret for at jeg ikke sover noe særlig og jeg har vel igrunnen aldri likt denne senga vår heller. Eller hans da. For det første er den stygg som fy (rammemadrass med en ekkel farge på trekket), for det andre er den alt for myk for meg og i det siste har jeg følt at jeg havner i ei grop på midten jo lengre ut på natta vi kommer. Enten ligger jeg halvveis under drømmemannen, eller så kjemper jeg meg opp på den ene siden og klamrer meg fast i madrasskanten. Men jeg sover jo ikke likevel, så det kan jo være greit å ha noe å bedrive tiden med mens en bare ligger der har jeg kommet frem til. Det har ikke vært det største problemet mitt nattestid egentlig, dermed har jeg ikke klaga noe særlig heller.

I dag så jeg vel temmelig vrak ut da vi sto opp. Så dermed fant han jeg deler seng med ut av vi kanskje måtte gjøre noe med dette her.

Dette er vår første felles seng faktisk. Akkurat det er litt kult da. ;o) Ei seng som ingen andre enn oss to har ligget i .. Vi har ikke så mye vi har kjøpt sammen egentlig, det er vel bare sofaen. Så nå begynner det å bli litt mer vårt dette hjemmet og etter seks år føles det ganske bra.

Å kjøpe seng er ikke bare enkelt. Det er skrekkelig mye å velge mellom i madrasser, overmadrasser, madrassbeskyttere og sengestammer, til og med sengebunnen må en velge .. Sist jeg kjøpte seng fantes den i en type: noen bord i tre med tau mellom. Men det var før i tia!

Vi var helt enige i at vi skulle ha en hard madrass. Og det å være enige er jo en godt ting, uten at det gjorde valget noe lettere. En føler seg også temmelig teit der en prøveligger den ene senga etter den andre for så å starte der en begynte – igjen og igjen! Jeg er nemlig litt redd for at det er samme følelsen som å kjøpe sko eller noe sånn. De kjennes helt toppers ut der og da, i butikken, men når en kommer hjem og skal gå på faenskapet så funker det ikke helt ..

Hvis dette viser seg å være et bomkjøp er det full bytterett. Men hvem bytter en madrass da? Tror det skal være mye galt om vi skulle ta veien tilbake for å returnere. Dessuten regner jeg med at det høres lettere ut enn det i realiteten er. Noe jeg håper vi slipper å finne ut av.

Til slutt endte vi opp med en Sultan Hjelmås i 160 cm bredde. Det betyr at det er den største senga jeg noen gang har hatt! Hele ti centimeter mer å boltre seg på! Her regner jeg med at en nesten kan føle seg ensom og aleine om en ikke er flinke til å møtes på midten. Var veldig i tvil om vi skulle ha en eller to madrasser, det ble en uten at jeg helt husker grunnen til det. Mulig det var redselen for å ramle ned i midten?

Så var det selve senga da. Vi var også helt enige i at noen kant nede med føttene ville vi ikke ha, dessuten skulle den være høy. Dermed var det ikke så skrekkelig mye å velge mellom. Den jeg hadde mest lyst på var denne Hemnes senga, men den hadde selvsagt fotgavl, dessuten står den på ben og det betyr masse stress for å holde området under senga fritt for hybelkaniner og andre krapyl som ikke har noe der å gjøre. Så vi endte opp med denne kassa ..

Mulig dette ble feil farge. Men på varehuset sto senga sammen med disse nattbordene, selv om senga er sort og disse het brunsort så det helt likt ut i butikken. På disse to bildene som jeg har lånt fra Ikeas nettside ser det ikke så perfekt ut spør du meg, så jeg lurer på om dette ble er et aldri så lite bomkjøp.

Kjøpt er kjøpt og spist er spist ..

Mat må en ha, selv midt oppi shoppinga. Måtte tenke litt, og da hjelper det som regel med litt innabords. Ja, mat altså .. tror dette er det beste jeg noen gang har spist her. Ikea er ikke akkurat ynglingsplassen for å innta et måltid. Normalt er det alt for mye folk og bråk og styr. Unger som hyler, mødre som kjefter, sure mannfolk .. Dessuten smaker ikke maten noe godt. Men i dag var det ganske stille og ikke så folksomt i og med at det er vinterferie hos oss. De aller fleste har sikkert andre mer interessante ting foreta seg enn å prøveligge madrasser når de endelig har ferie .. Iallefall sånn helt i offentligheten inne på et varehus. Hjemme derimot kunne det jo blitt litt mer gøy!

Sånn, med litt sukker funker hjernen mye bedre .. Og en har litt mer å gå på når en skal til med det aller verste: Ventinga.

Tålmodigheten lenge leve! Når det er ting en ikke kan hente selv på lageret må en virkelig ha god tid. Jeg har hatt verdens mest tålmodige mann idag. Tenk en hel dag på Ikea helt frivillig og uten å klage. Tror faktisk aldri det har skjedd før! Men hva gjør man ikke i håp om å få ei uthvilt og pigg kjærring?

Ble et lite lass ut av dette. Men det blir ingen montering i dag. Nå er alt studd inn på det soverommet som fuker som bod, gjesterom, lager for dopapir, sommertøy/vintertøy, alt ettersom hvilken årstid det er, litt julepynt som ble gjenglemt på utsiden etter at alt det andre var tatt opp på loftet .. rommet som inneholder det meste altså. Og der står det godt på ubestemt tid. Tror jeg skal ligge litt lavt i terrenget nå, selv om jeg har et lite håp om at jeg kan legge meg i ny seng i morra etter ukas siste kveldsvakt.

Nå er det snart film og sushi på gang. Fyr i peisen og en god armkrok. Det gjelder å nyte den ene fridagen denne uka for alt den er verdt.

Takk til drømmemannen, Ibux og Paracet for at dagen min ble som den ble .. ;o)

Sliter litt med ny kveldsturnus

Hei på en fredag. Føler at jeg ikke har sovet noe særlig hele uka og ser vel ut deretter også. I natt så jeg både 3-tallet og 4-tallet, men så sovna jeg ganske godt frem til mannen sto opp i femtia og litt sånn i rykk og napp frem til ni. Er sykt sliten og ser bare frem til fridagene neste uke.

Beina er heller ikke samarbeidsvillige. De er tunge og kvapsete og fulle av vann eller noe. Som det pleier å bli innimellom, uten at noen har funnet ut grunnen til det.

Det er sol og blå himmel ute. Flott vær for å spasere til jobb. Så jeg iførte meg støttestrømper, helt opp til midjen omtrent, før jeg spaserte til jobb litt over ett. Selvsagt hjelper det litt med disse strømpene, men jeg tror jeg har noen merkelige bein for de passer liksom ikke helt. Greie fra tærne og opp til knærne. Men i lårene er de litt for slakke og etterhvert så ramler de nedover og blir liggende i noen vonde, harde rynker på baksiden av knærne. Støttestrømper og heteturer er heller ikke den beste kombinasjonen jeg kan tenke meg. Så det blir liksom et valg mellom to onder, og akkurat i dag var beina verre enn temperaturen ..

For ei ukristelig tid å starte på jobb!! Tror egentlig ikke jeg liker dette kveldsskiftet mitt jeg. Det verste er vel at jeg ikke får snakka noe med drømmemannen. Det er hei og hade i døra, og om han ikke hadde slutta på jobb kl. 14 så hadde vi ikke sett hverandre hele uka. Det er kjipt! Vi har alltid rukket å spise middag sammen før, for da begynte jeg tre timer seinere. Jeg kunne også passe barnebarnet på dagtid når jeg jobba kveldsvakt, det går heller ikke lengre. Jeg føler jeg har meldt meg helt ut etter denne første uka med ny kveldsturnus og er veldig glad for at det ikke ble langvakter annenhver uke som det først var snakk om. Tror en slik turnus passer best for de som er single eller de som ikke har det så greit hjemme. Men som alt annet håper jeg det er snakk om en tilvenningsperiode, og så blir det så greit atte, etterhvert ..

I morra er det iallefall fri. Tror ikke jeg har sett sånn frem til en fridag på aldri den tid. En fridag ja, pluss noen timer, for siste kveldsvakt i denne omgang er søndag fra 15 til 23.30. Så er det på’n igjen mandag morra og tirsdag. Men så kommer godene som perler på en snor: onsdag, torsdag, fredag, lørdag og søndag i neste uke er FRI!! Det er jo nesten som en hel liten ferie, skulle bare hatt en mann med fri og en litt mer velfylt konto også. Da hadde jeg nok ikke tilbragt de dagene her i byen! ;o)

God helg til deg. :o)

Sørlandsvinteren på sitt beste

Vi har vel egentlig like fint vær her i dag som det var i går.
Men jeg har tenkt å ta det litt mer med ro,
for beina er ikke helt samarbeidsvillige etter den lange turen i går ..

Vi tok turen fra Tinnheia til sentrum og ned til Otras elvebredd.
En utrolig flott plass, som de fleste andre plassene
mot sjøen i denne byen vår.
Rent bortsett fra containerhavna da, som ødelegger en del
av helhetsinntrykket, så akkurat den skal du slippe å se bildet av her.
For da jeg kom så langt pakka jeg kameraet i sekken.

Det var langt mellom båtene, men noen hadde sett sitt snitt til å kvitte seg med juletreet her nede.
Ufattelig at folk kan kaste søpla si på denne måten!

Til tross for det nydelige været var det særdeles få folk ute.
Her nærmer vi oss elvemunningen og den nye parken på Tangen.

Ytterst på Tangen med utsikt mot Odderøya ..

.. og innover mot byen og Bystranda.

Det var trangt om salighetene på land i Langfeldts Almenning ..

.. men ledige båtplasser var det nok av!

Måtte jo bare ta denne vakre gangbroa litt nøyere i ettersyn.

Ei enslig måte sitter og venter på bedre tider,
mens resten av slekta ligger på isen bak moloen og nyter vintersola.

Christiansholm Festning, et yndet fotomotiv både for turister og innbyggere.
Her nede, på kunstisbanen, myldret det av foreldre og unger
som har vinterferie. Ellers var det tilnærmet folketomt langs hele ruta.

Hvem har sagt at vinterferien er best på fjellet?
Kan kanskje ikke akkurat friste med skiføre her nede på kysten, men vakkert er det.

Laaaaangt uti der en plass ligger hytta og venter på varmere tider slik at den blir
åpna og brukt i et par måneder før høststormene igjen setter inn.

Kanskje ikke helt klart for å sette ut båten enda ..

Sjøhuset Restaurant, til venstre her, kan absolutt anbefales om du er på disse trakter.
Selvsagt aller best å sitte på brygga,
men atmosfæren innendørs er slett ikke dårlig den heller.

Fiskebrygga med sine mange spisesteder og sørlandske sjarme.
Helt folketomt i går, men om sommeren er det kamp om både båt- og bordplassene.
Det gule huset er Værtshuset Pieder Ro,
her feiret vi bryllupet vårt for snart fem år siden.

 Følg meg gjerne på facebook
ved å gå inn HER.