Himmelsk # 52

Himmelen om kvelden er spennende å fotografere.
Nå er riktignok denne flotte himmelen fra ei strad i Gambia,
bare legg merke til månen helt oppe i kanten,
den ligger liksom litt feil vei i forhold til her hjemme.

Ønsker alle ei fin helg!
:o)

Flere himmelske bilder
finner du vet å trykke på bildet over.

Sommer i sør – jeg har tatt helg! :o)

Den lenge etterlengtede sommeren er kommet til Sørlandet!
Seint, men godt.
Så for riktig å nyte finværet var jeg ute en tur i lunsjen.

Bildene er tatt på Myren Gård.
Rett i nærheten av arbeidsplassen min.
Vil du se flere bilder herfra kan du klikke
HER.

Og bare for å overdrive litt så gikk jeg hjem også.
Neida, jeg glemte ikke bilen på jobb, den har drømmemannen henta.
Han skulle på kurs etter arbeidstid.

Puuuh! Noen ganger bor jeg ikke helt på drømmeplassen!
Det er mange, lange bakker for å komme seg hjem,
uansett hvor en har vært.

Siden jeg har noen feriedager igjen så tok jeg likegodt fri i morra.
Vi skal nyte det fine været som er meldt,
ikke her i sør, men litt lengre vestover.

Vi skal rett og slett til Preikestolen i helga!
Drømmemannen, jeg, min sønn og kjæresten hans.
Vi har leid ei campinghytte i nærheten av Preikestolhytta,
en halvtimes kjøring fra der hvor vi skal begynne oppstigningen.
Så får vi se hvor elendig denne formen er da,
når den virkelig trengs.

Det er iallefall ikke viljen det står på!

:o)

Ny dag – blå himmel

Jeg sitter på jobb med solstrålene irriterende midt i skjermen. Men igrunnen så er det ikke så aller verst å være her heller, for jeg begynner å føle meg mye bedre! Formen er stigende, selv om jeg fortsatt hoster og sover dårlig. Men det siste der kan ikke henges på hostinga, heller den kaputte termostaten kroppen min tydeligvis er utstyrt med. Den der som sender meg fra svette- og hetetokter direkte til frostrier som er så kraftige at jeg nesten tror jeg skal fryse ihjel.

Likevel går det meste bedre akkurat nå. Jeg fant jo ut at jeg skulle gjøre noe med livet mitt, finne tilbake formen .. og den siste uka har jeg vært ute og gått igjen. Til glede for bikkja og kanskje litt irritasjon for drømmemannen?

Han er nemlig av den typen som liker å “ta kvelden”. Og det betyr å ikke gjøre noe som helst etter kl. 19. Da skal en kula’n ned på sofaen, helst med øynene festa i en eller annen skjerm, det være seg pc eller tv. Må bare innrømme at jeg har blitt revet med her. Jeg har parkert i sofaen som den naturligste ting i verden, jeg også. Og jeg har sittet godt. Men nå er det slutt! Håper jeg. Ikke forholdet til drømmemannen altså, men den der stadige parkeringa så tidlig på kvelden.

I går fikk jeg faktisk med meg drømmemannen ut. Ut i frisk skogsluft, og det såpass seint at det begynte å mørkne før vi kom oss hjem igjen. En times rask gange i skauen med drømmemannen på slep. Tenk jeg som har vært sofaliggende i to uker var i bedre form enn han! Det er litt bekymringsverdig ..

Selv om selskapet i sofaen frister så skal jeg altså prøve å løsrive meg litt. En time eller to på ettermiddagen. Det gjør godt, jeg blir blidere, forhåpentligvis sprekere og til slutt blir jo alt dette et gode for drømmemannen også. Så får han heller se om han gidder å følge med eller ikke.

Gleder meg til å bli ferdig på jobb. For jeg må nemlig pakke litt til helga ..

;o)

Trøtt kjærring og snorkende mann

Jeg er sykt sliten og trøtt i dag. Men det pleier alltid være litt sånn når en går fra kvelds- til dagskift. Blir litt uttafor og har igrunnen bare lyst til å sove .. som drømmemannen som ligger på den andre sofaen, med huet på et saueskinn og snorker så godt han kan. Jeg fatter ikke at han tør legge seg på denne tiden av døgnet for å sove, jeg hadde definitivt ødelagt hele nattesøvnen min om jeg hadde gjort det sammen. Om jeg hadde hatt noen nattesøvn å skryte av da.

Merkelig det der. Har mannfolk et eget gen som gjør at de kan sove når som helst og hvor som helst? Det er liksom bare å legge seg ned det, for å ta en liten blund. Hvile øyet litt. Men så langt vekk som han er i løpet at noen få minutter så er det nok litt mer enn bare øyet han hviler, til og med mer enn begge øynene også vil jeg tro. Han sover og sover, men likevel kan han legge seg i senga i god tid før midnatt .. og sove mer! Om han da ikke slokner sånn midt i CSI eller noe annet som går på tv mellom 21 og 23. For det hender rett som det er. Det er ikke tvil i min sjel om at drømmemannen sover når hodet dunker hardt i veggen. Da er det bare å finne ei pute og putte mellom, sånn at han ikke forstyrre meg i resten av filmen som jeg faktsik hadde tenkt å få med meg.

Noen ganger påstår han hardnakket at han ikke sover. Han bare hviler litt liksom .. Noe så teit da. For det kan umulig finnes noen som snorker sånn i våken tilstand! Isåfall må han være en medisinsk sensasjon.

Da vi ble sammen var jeg så glad for at han var stille da han sov. Jeg kunne ligge der halve natta og bare nyte den stille, koselige pustinga hans. Men en eller annen gang på veien forsvant det og han ble omgjort til et burende, bråkete vesen med ufattelig mange forskjellige lyder og volum på den der snorkinga.

Må bare innrømme det. Det irriterer meg litt .. men for all del, han er fortsatt drømmemannen min. Og armkroken er fantastisk deilig, trygg og god, men jeg foretrekker absolutt at eieren av den befinner seg i våken tilstand.

:o)

Tirsdag morgen – med sol

Tro det eller ei. Våkna til sol i dag. Føles som det er en hel evighet siden, men det er mulig det ikke er så ille som jeg innbiller meg. Ikke vet jeg .. Føler iallefall veldig for litt flere soldager her i sør, før vinteren setter inn. Og jeg tror ikke jeg er helt aleine om det der ønsket. Men mulig alle andre takler disse regnfulle, grå dagene mye bedre enn meg.

Det er vel ikke bare regnet som gjør at jeg blir litt sånn uspiselig. Selvsagt er det summen av alt, hele det siste året og også de årene før det igjen. Da det der immunforsvaret mitt begynte å kødde det til. Jeg er rett og slett lei, og vet ikke hva jeg skal gjøre med det.

Her hostes og snufses det enda. Men jeg er bedre. Begynte på jobb i går kveld, men det føltes ikke helt bra. Har aldri vært så kald før, satt der og frøys rett og slett, så det er mulig jeg hadde litt feber. Hetetoktene var helt fraværende hele skiftet igjennom. Nesten så jeg savna dem, iallefall et lite snev sånn litt innimellom. Men så skal jeg si jeg fikk de igjen når jeg bare kom hjem, under dyna, og fikk varmen igjen. De hadde altså ikke forlatt meg!

Ellers er jeg særdeles lei av å være så tjukk og ute av form. Så det skal jeg forsøke å gripe litt fatt i nå. Mulig alt det andre også bedrer seg om jeg klarer denne biten? Det var jo å håpe. Og jeg får jo også håpe at jeg klarer å holde meg frisk en stund fremover nå, sånn at jeg orker noe annet enn å bare sitte/ligge i sofaen. For med to sånne uker så er faktisk den formen jeg følte jeg hadde funnet litt tilbake til helt forsvunnet igjen.

I dag skulle jeg vært på møte. Møteplikt til og med, tre hele timer til ende, før kveldsskiftet begynte. Med 100% overtid, og det hadde jo ikke vært å forakte. Men fordi bedriften har fratatt oss mailtilgang via web så fant jeg jo ikke den møteinnkallinga før i går kveld. Og i dag skal jeg til lymfemassasje og den må jeg bare ha. Selvsagt var den midt i møtetiden. Typisk altså. Men jeg har avbestilt de to forrige timene jeg hadde og jeg kan ikke droppe enda en. Jeg som alltid pleier å få timer tidlig på dagen hadde selvsagt en seint nå. Bare sånn for å gjøre det helt umulig å kombinere.

Ønsker dere en fin dag, med mobilbilder tatt i hagen i går .. :o)

Riktig tenkt

Frøken til barna:
– Hva er brunt, har fire ben og lever i skogen?
– Elg, sa Lise.
– Riktig tenkt, sa frøken, men det kan også være et rådyr.

– Men hva er det som er grønt og hopper i gresset?
– Gresshoppe, sa Nina.
– Riktig tenkt, men det kan også være en frosk, sa frøken.

Da spurte Per:
– Frøken, hva er det som er stort og hardt
når frøken putter den i munnen
og liten og myk når hun tar den ut?

Frøken ga Per en ørefik…

– Riktig tenkt, sa Per, men det kan også være en tyggegummi …

:o))

Mandagstema uke 39 – treverk

Valget mitt i dag falt på et bilde fra Thailand.
Det første jeg tenkte på når jeg så temaet treverk.
Jeg forelska meg så utrolig i disse longtailbåtene på Phi-Phi Island og har haugevis
av bilder av dem. Ingen var jo prikk like.
Aller mest liknet de på noe som var snekra sammen av drivved de hadde funnet langs stranda ..
med en rusten gammel bilmotor bak ..

Flere bilder av treverk finner du her hos Helene.