Mannen har fått blod på tann

Neida, han er ikke blitt vampyr. Iallefall ikke det jeg har merka. Men jeg tror muligens jeg har klart å smitte han litt
med gå-tur-basillen. I dag strenet han avgårde, mens jeg
hang bak som et slips. Jeg trenger litt tid til å få opp farta, få myka opp leddene eller noe sånn. Det er ikke bare, bare når en er et bittelite steinkast unna 50, usporty, slapp både her og der og veldig klar over at den første ungdommen er over.

Jeg er litt treig i starten. Noe han tydeligvis har funnet ut.
Jeg prøvde hesblesende å holde følge så godt jeg kunne. Selvsagt uten å vise hvor forbanna sliten jeg egentlig var. Men etterhvert synes jeg selv at jeg hadde fått raua skikkelig i gir. Spurte til og med pent om jeg skulle gå litt saktere, for da var han sist et bittelite øyeblikk. Yess!! Følte liksom at jeg hadde litt overtaket i et par sekunder. 

Hadde jeg enda hatt vett til å holde kjeft! Han hadde tydeligvis bare lada opp litt for å ta meg. Han langa ut så en nesten skulle tro han hadde sjumilsstøvlene på og løp nesten fra meg i siste innspurt. Jadda!! Det er så gøy atte! Og det så sikkert veldig facinerende ut også der vi feite, svette og røde i trynet småløp ved siden av hverandre den siste biten av bakken. Eller, ok da, jeg tapte .. og jeg hater å tape .. det er så kjipt at det er helt ubeskrivelig irriterende.

– Det er jo ikke en skikkelig tur før en er lilla i trynet. Fikk jeg til forklaring. Så der tok han igjen for disse andre dagene som han tydeligvis synes jeg har tatt litt av. Men skal en trimme så nytter det jo ikke å dasse avgårde i sneglefart heller da. En må jo kjenne at en har gjort noe! Selv om det muligens fins en mellomting .. Fortsetter det på dette viset er det jo store sjanser for at vi faktisk blir i bedre form etterhvert. Men vi har jo trimma før vi, og en eller annen gang på veien gikk det bare over. Sånn helt av seg selv, uten at noen av oss helt har skjønt hva som skjedde, og hvorfor.

Jeg har aldri blitt så hekta på kroppslige utskeielser at det er blitt en besettelse. Tenk om det kunne blitt sånn denne ganga. At livet liksom ikke var helt fullkomment uten trimmen. Det hadde jo vært noe det! Stigende form og synkende vekt. Eeeeh .. høres jeg ut som jeg er skikkelig i midtlivskrisa nå eller?

Har du forresten huska å stille om til sommertid? ;o)

Julekaktus, påskekaktus ..

Uansett, blomstre gjør den iallefall nok en gang!
Det har aldri skjedd før disse fem årene den har bodd her hos oss.
Tidligere har den bare stått der og sett kjip ut helt til neste jul.
Kanskje det er snøen som ligger som et teppe
i hagen som gjør at den rett og slett har tatt feil av årstidene?

Her benytter jeg sjansen til å sette alle dørene i stua på vid vegg.
Mannen er på jobb og jeg må bare ha inn litt frisk luft.
Sola skinner,  himlen er blå og egentlig er livet ganske bra sånn jevnt over.

Håper du har det toppers sånn på tampen av påska!
:o)

Tur til Ansteins Fyr på Flekkerøy

I dag har vi vært på tur på Flekkerøy. Bydelen som ligger
på den største øya i Kristiansand, helt sørvest i kommunen.
15. august 1989 åpnet Flekkerøytunnellen, dermed slapp en
ferge for å komme ut til øya. Til tross for at jeg i min tidlige
ungdom oppholdt meg mye på Møvik, fastlandet innforbi
Flekkerøya, har jeg nesten ikke vært her ute. Turen vår i dag
viste en bit av Flekkerøya som jeg ikke visste eksisterte.
Litt forblåst ytterst ute på Nesodden ved Ansteins Fyr, men en
flott tur i veldig kupert terreng. Derav den lange tiden for å
tilbakelegge snaue fire kilometer. ;o)

Vi er fortsatt ikke helt der at vi tar med oss sekk og niste.
Ikke en gang en vannflaske er med oss på tur. Vi må nok
jobbe litt med den biten av friluftslivet vårt. Men foreløpig er
jeg bare glad drømmemannnen min gidder å være med. De
færreste dør vel av tørst etter gåturer på under ei mil.

 

Stien var ikke like lett fremkommelig over alt.
Men når våren kommer og snøen/isen smelter er nok dette en flott tur
selv for de som har små barn med seg.
Det skulle visstnok befinne seg en del villsau her ute, derfor disse gjerdene,
men vi så ingen. Båndtvang var det også, men Zenta vimser jo bare rundt beina på oss uansett,
så den tok vi ikke så høytidelig .. om det hadde dukka opp en sau eller tre
så ville det ikke vært noe problem å fått lenka på ho.
Sånn er ho bare helt fantastisk.

Vi har hatt enda to flotte dager her på Sørlandet.
Dette må jo absolutt være Drømmepåska med stor D. Langtidsvarselet viser sol
så langt øyet kan se, iallefall en god uke til om de ikke tar feil Deilig!
Det kan nesten ikke bli bedre.
Det skumle er jo at det kan være det er sommeren som allerede er her
.. det har jo vært litt sånn de siste årene.
Fantastisk vær, enten i påska, pinsa eller i mai,
og dermed var tydeligvis godene brukt opp når sommerferien kom.
La oss håpe at dette ikke er tilfelle i år igjen ..

Her er det ikke så mye som minner om påske egentlig.
Allerede i morra får drømmemannen en liten smak av hverdagen igjen.
Greit med en litt myk start, for mandag må vi på jobb begge to.
Plutselig er hverdagen her igjen, med alt den måtte føre med seg
av gode og mindre gode opplevelser.

Håper din dag har vært fin og at kvelden fortsetter i samme sporet.
Påskeklem fra meg. ;o)

Etter tre fridager kom feriefølelsen

Endelig har drømmemannen også fri! Hipp hurra, nå ble alt mye bedre. Iallefall for noen dager .. for her måtte han plutselig på jobb både søndag og mandag. Ikke akkurat det jeg kaller ferie! Litt småirritert må jeg bare innrømme at jeg er på grunn av dette, men det er jo lite å gjøre med det. Må man, så må man. Selv om den ikke helt ble som planlagt denne uka får vi nyte fridagene sammen for alt de er verdt.

Vi skulle vært på fest til lørdag igjen. Men måtte melde avbud nettopp fordi han ikke har fri dagen etter. Det er kjempekjedelig! Selv om vi sikkert festa nok for flere uker fremover allerede forrige helg hadde jeg sett frem til denne festen. Det er ei syforeningsvenninne som har en fantastisk plass på Justvik. Fest i bua kalte ho det. Jaggu sa jeg bu!! Egentlig er det et helt lite hus litt nedenfor huset. Perfekt beliggenhet og med en eier med utrolig sans for interiør og kos. Tror kanskje jeg må spørre om å komme ut og ta noen bilder der en gang. Hadde vært gøy å lage et “hjemme hos” innlegg derfra.

Jeg fikk med meg drømmemannen ut på tur i dag.
Merkelig nok så protesterte han ikke, for det er han jo flink til. Det tar for lang tid, er så kjedelig, hva er vitsen .. Vi har endelig fått igjen bikkja fra avlastingshjemmet og godt var det. Det har blitt dårlig med turer på meg disse ekstra dagene som ho har vært vekk. Det er liksom ikke helt det samme å tusle rundt muttens aleine. Har en hund så må en bare ut! Og akkurat denne siste uka har det jo bare vært greit. Sol fra skyfri himmel hver eneste dag. Likevel er det litt vanskelig å komme seg frem i skogen, så her må vi foreløpig finne andre plasser å gå, iallefall om vi skal få følge av mannen.

Dagens tur kan du se til høyre her. Det begynner å bli en
del slike lagra turer på telefonen min nå, og flere skal det bli!

Appen er en god motivasjonshjelp. SportsTracker må være noe av det meste geniale jeg hittil har hatt på mobiltelefonen. Det er så mye lettere å komme seg ut av døra når en etterpå kan lese av både tid og avstand, gjennomsnittshastighet og til en viss grad se løypa på et kart. Hadde jeg hatt en Android-telefon ville det kartet vært sykt mye bedre, men siden Apple er så sære og må ha sitt eget så kan en vel ikke vente annet enn disse møkka-kartene!

I båthavna var det helt islagt. Så akkurat nå er jeg sjeleglad for at vi ikke fikk ut denne farkosten vår. Vi hadde jo aldri kommet ut på sjøen engang, slik som det så ut der. Men når jeg ser utover byfjorden, på det stille vannet og det flotte været, da må jeg bare innrømme at en båttur hadde vært midt i blinken. Iskaldt? Joda, vet jo det. Men det er jo bare å kle seg etter forholdene. Bildet er fra Hartmanns Brygge. Båtplassen vår er rett bak det store treet til høyre i bildet.

På hytta så det slik ut i går. Mye mindre snø enn her hjemme. Har nemlig hatt ute en spion som har sendt meg et bilde, og jeg skulle ønske vi heller var der ute. Det er jo
tross alt ferie dette, og da skal en ikke bare sitte hjemme og gnure. Her er vi ganske ulike! Jeg kjeder meg, han slapper av. Han har ikke behov for å sette seg ut i sola heller. Jeg blir litt mobba når jeg sier jeg må ha frisk luft, for han har nok luft bare han får puste.

Om en god time skal vi til svigers og spise taco. Det blir koselig. I morra kommer alle våre barn, som befinner seg i rett land, hit og spiser lammesteik. Har en plan om å smelle til med en liten dessert også, sånn for syns skyld. Siden jeg synes vi har blitt så feite i dette huset har det vært dårlig stelt med slikt etter middagen i det siste. Men det er jo tross alt påske da. ;o)

Onsdagstema # 154 – Särfotograferad

Hei på deg sånn rett før påskeferien begynner for de fleste.
Dette bildet er av mannen min, selv om det her ser ut som om jeg er gift med et spøkelse.
Vet ikke hva som har gjort det slik, men det må ha vært noe med motlyset.

Flere bilder denne onsdagen finner du som vanlig her:

Det går litt trått med denne facebooksiden min,
så om du vil følge meg via facebook
trykker du HER.
Blir veldig glad for litt mer besøk der inne ..

Ha en fin dag!
:o)

Har gravd frem litt av terrassen

Jeg har aldri hatt hytte på fjellet. Nesten aldri feriert i fjellheimen heller. Det er nærmere 15 år siden sist jeg var på hyttetur andre plasser enn på min egen hytte uti skjærgården. Likevel er jeg ganske sikker på hvordan det føles å komme frem til hytta første gang på vinteren. Den der nedsnødde greia i innlandet. For i dag fikk jeg en slik følelse da jeg brukte godt og vel en time på å grave frem litt av terrassen. Grave frem ja, en terrasse som befinner seg i lavlandet, på Sørlandet til og med! I selveste Kristiansand, Sørlandets hovedstad.

Resten av tomta er det verre med. Er vi heldige så kan vi kanskje se plenen rundt 17. mai? Ikke nytter det å spre det utover heller, for foreløpig ligger det like tjukt over alt. Boblebadet er til og med snødd ned. Men det er fordi dete skjedde et eller annet galt tidlig i vinter. Det ble ikke mer enn 26 grader, selv om det sto på 38. Ikke turte vi slå det av, for da hadde sikkert alt gått i stykker. Så her har vi holdt vannet på 16 grader hele vinteren uten å ha benyttet oss av det. Snakk om å fyre for kråkene!

Været kan vi ikke klage på så langt. Men det hadde jo vært greit om snøen var litt mer fraværende ..

Nå er det bare en dag igjen, så har drømmemannnen også fri. Heldigvis! Ikke det at vi har noen planer, men det var jo det jeg hadde gleda meg sånn til. Ferie sammen. Men noen ganger må det visst bare gå galt .. I fjor så det slik ut i hagen i MARS og APRIL. I år tror jeg våren har glemt oss.

God påske til deg som kikker innom. :o) 

Sol ute, sol inne .. og irriterende byggverk

Skitne vinduer og masse snø. Det er stoa her i huset. Men det er for kaldt til å pusse på de der grelete glassflatene i dag. Innvendig støv ble faktisk fjerna i går så helt ille er det ikke her i mitt hus. Huset som er ribba for påskepynt og andre ting som kan minne om påske. Ikke så mye som et eneste gult lite lys finner du her .. Litt kjipt egentlig. Men jeg har påskepynten på hytta, for det er jo der vi alltid har vært på denne tia. Om jeg graver litt dypt i noen skuffer og skap kan jeg muligens fremskaffe ei høne eller to, pluss noen pynteegg. Men da må jeg ut og plukke noen kvister som de eggene kan henges på. Vet ikke om jeg gidder det ..

Dette er synet ut av den ene terrassedøra. Naboens tålig nybygde carport. Jeg måtte til og med godkjenne at han bygde så nærme tomtegrensa, og snill som jeg er gjorde jeg jo det. Selvsagt ble byggverket ikke slik som tegninga, helt normalt altså. Men det er jo ikke i veien for noe akkurat. Ikke tar det sola heller. Men hekken som var mellom oss var tross alt mye penere å se på enn dette her! Føler nesten jeg har nabo’n langt inne i stua nå ..

Vurderer å ut og skuffe frem litt av terrasssen. Det kan jo være lysten på å sette seg ut i en krok tar overhånd i løpet av denne hjemmepåska. Sånn som det ser ut nå er det ingen plass å sitte. Snø, snø, snø. Alt for mye snø!!

Puuuh! Alle de positive tankene mine, som jeg selv synes jeg var blitt så filnk til, er vekk. Jeg har ikke tålt å være hjemme en feriedag. Det føles så forbaska bortkasta å bruke en feriedag i heimen! Har aldri skjedd før. Jeg tar ikke ferie for å slite sofaen hjemme, jeg tar ferie for å reise vekk. Oppleve noe. Se noe nytt. Eller i det minste oppholde meg uti skjærgården på hytta. Nei, dette ble ikke helt som planlagt. Jeg som hadde gleda meg sånn til å, for en gangs skyld, ha ferie hele påskeuka. Sammen med drømmemannen. Men så måtte han på jobb likevel .. Både nå og et par av påskedagene. Så det var den ferien!!!

Jepp! Er en smule sur egentlig. Mulig jeg må tusle bort på butikken og kjøpe en påskelilje eller noe .. for å prøve å gjøre det beste ut av denne kjipe hjemmepåska. Var det litt lurt eller ..?

Mandagstema # 78 – Gul /Yellow

Dette bildet er fra i fjor på denne tia.
I år derimot, befinner blomsterbedene seg under en meter med snø ..

Flere bilder fra ukas mandagstema finner du her:

Vi har tilbragt helga på Varhaug.
Fantastisk vær og fin 50-års feiring med utrolig mange gaver.
Hmmm .. nesten så jeg ombestemmer meg med hensyn til å ikke feire min dag.
Hehe .. men så er det det der meg å være midtpuntet en hel kveld da,
det er reine torturen for meg, så da blir det vel sannsynligvis forbigått i stillhet som planlagt.
Synd vi ikke har ferie før et par uker etter,
for det å være bortreist på dagen er jo en godtatt unnskyldning hos de fleste.
Det at jeg bare sier jeg ikke gidder å feire blir mottatt
litt surt på en måte, fordi de fleste føler seg snytt for en fest.
Det må da være opp til enhver om en gidder å feire sin egen bursdag.
Eller hva mener du?

Det er snart påske og nydelig vær ute.
Dessverre litt for mye snø og litt for kaldt til at sommervannet på hytta blir slått på.
Om temperaturen bedrer seg så er likevel koplinga opp til vår hytte
gjemt under lassevis med snø, så vann har vi ikke på en god stund enda.
Dermed får vi bare holde oss hjemme.

Håper du har hatt en god start på påskeuka.
:o)

Et lite innblikk i Cognac Klubben Sør

Denne eksklusive klubben består av rett over 20 medlemmer i alderen noen og 40 til noen og 60 år. Vi samles offisielt fire ganger i året, til nå har det gått litt på rundgang hjemme hos medlemmene. Siden vi stadig blir flere har vi de siste gangene fått leid et lokale. Men fortsatt er det opp til enhver å avholde møtet hjemme om de føler for det..

Det starter seriøst og voksent. Med presentasjon og prøvesmaking av en cognac. Siden går det bare slag i slag .. og jeg er veldig glad for at vi stort sett befinner oss i privateide lokaler eller hjemme hos noen. Ikke alle er like godt egnet for offentligheten etter en kveld i denne forsamlinga.

Det er vår tur til å arrangere den tredje samlinga i år. Til høsten altså. Jeg satser på fint vær, slik at vi kan ha det på hytta hvor naboene er familie og venner som aldri i livet kommer til å klage uansett hvor vilt det blir. For det har nemlig en merkelig tendens til å ta litt av dette her. Hver gang. 

I tillegg til samlingene er det sykkeltur i Danmark og julebord en eller annen plass i inn- eller utland. Pluss noen mer uhøytidelige fester innimellom. Mye gøy altså.

Mange har lurt på hva jeg gjør i en cognacklubb. Og noen ganger lurer jeg på det selv også .. jeg liker jo ikke drikken engang! Men jeg liker folkene, liker alt det sprø de finner på og synes vi har det kjempegøy hver gang vi møtes. At drømmemannen alltid faller for fristelsen til å ta en festrøyk eller ti det liker jeg ikke. Men jeg overlever vel ..

I kveld er det årets første samling. Alle måtte stille i noe gult for å hedre påskeharen .. Gult er kult! Bare så synd klesskapene mine er helt ribba for gule plagg. Har kjøpt den billigste kjolen jeg fant på HM, den er iallefall i rett farge. Må bare finne et eller annet å kamuflere bilringene med, hva nå de skal bli. Drømmemannen har handla ny skjorte og slips, i gult selvsagt. Ingen av oss kler gult egentlig, så dette kan jo bli flott!

For at du skal bli litt mer kjent med denne Cognac Klubben vår så skal du få lov å lese et heller uhøytidlig referat fra julebordsturen for halvannet år siden

For å skåne hvert enkelt medlem er det litt redigert i forhold til det jeg la ut på den private facebooksiden til klubben .. Vi har vel en stilletiende avtale om at det som skjer på disse festene forblir mellom oss. Bilder skal ikke offentliggjøres. Sånn er det bare. :o)

 

 

JULEBORDSTUR TIL TALLINN, 2011:

 • Vi storkoste oss fra første stud. Såpass at vi såvidt kom med flyet fra Kjevik til Gardermoen. Ikke før de ropte opp navnene våre skjønte vi at resten av passasjerene på flyet var på plass for lenge, lenge siden ..
 • De fire mest entusiastiske reiste fra hjembyen allerede midt på natta. 6.50 natt til torsdag gikk turen til Gardermoen og en frokost bestående av et (særdeles rådyrt) rekesmørbrød med tilhørende hvitvin/øl. Dermed var lista for turen satt! Alkohol til frokost, lunsj, middag, mellommåltid .. sånn jevnt og hyppig fordelt over hele døgnet.
 • Resten av turfølget kom etter rett før midnatt. Jeg hadde aldri trodd at vi kom til å være oppegående på det tidspunktet, men så feil kan man altså ta! Om ikke våkenheten varte så lenge så klarte vi iallefall å holde formen lenge nok til å ta imot de andre. Selv om de sannsynligvis ikke helt hadde merka om vi ikke hadde vært der ..
 • På fylla fire dager til ende!! Ispedd litt shopping og særdeles få kulturelle innslag. Eeeeeh .. vi så iallefall bymuren opptil flere ganger ..
 • Men det var jo så kaldt må du vite! 
 • Et kjør som dette tar på en sart sjel fra sørlandet. Her var det ikke snakk om en liten conjager til kaffi’n nei. Her kom flaska frem på vorspielet før frokosten og fulgte oss gjennom byen. I plasposten. En liten sup nå og en liten sup da .. tralalalala ..
 • Men vi er da en Cognacklubb. Ikke sant?
 • Mot alle odds kom de aller fleste seg opp til frokost sånn mellom 8 og 10 en gang. Slett ikke verst. Vi så nok ikke ut som de mest freshe i den frokostsalen, men vi var der! Med poser både over og under øynene, flakkende blikk og hender som skalv. Tankene var nok ikke heltent på frokostsalens utvalg, heller det en fikk kjøpt i baren noen skritt unna. Og baren åpna selvsagt samtidig med frokostserveringa .. veldig turistvennlig.
 • Et aldri så lite vorspiel mellom morraavføringa og turen til byen var ikke til å komme forbi. Takk til T og H som hadde vært så lure å anskaffe seg et rom der det var lov å røyke. Etter en halv time her inne, med 7-8 røykende, drikkende, fisende cognacklubbmedlemmer var lufta helt ubeskrivelig. Om en ikke hadde fått vaska av seg den verste gamle-fyll-lukta i dusjen på morrakvisten var ikke det så farlig. Nå var den uansett tilbake!!
 • Værgudene var absolutt ikke på vår side. Det var iskaldt, surt og storm i vindkastene. Aldri har jeg sett så mange barer og drosjer innvendig på så kort tid. Herregud, vi kunne jo pådra oss både det ene og det andre med å gå ute i dette været. Nei, dette var sånn typisk innevær vettu. Og inne ble vi, på den ene baren og puben etter den andre. Ispedd noen ujevne forsøk på å shoppe litt innimellom. Med mer eller mindre uheldig utfall. Luer var den store slageren og aldri har jeg vært en plass med så mange forferdelige, stygge luer heller. Men med denne temperaturen tror jeg nesten lue er et must.
 • Er ikke helt sikker på at taxisjåførene synes det var like morsomt når vi bestilte tre taxier for å komme oss fra kjøpesenteret til hotellet som lå kun noen meter, men akk så mange gatehjørner, fra hverandre. Får skylde på at hotellet ikke var så veldig høyt. I motsetning til senteret .. Så ingen av oss hadde problemer med å se hvor vi kom fra når vi sto utenfor hotellet! For å få fatt i disse drosjene hadde vi nok gått omtrent dobbelt så langt som hele turen til hotellet. Absolutt ingen av oss sto først i køen da stedssansen ble utdelt. Sannsynligvis sto alle i feil kø: Drikkekøen.
 • Jeg er ganske imponert over utholdenheten til gjengen. Tatt i betraktning at gjennomsnittsalderen er sånn halvveis til 100 er jeg vanvittig imponert. Og det er jeg ganske sikker på at våre barn og barnebarn også hadde blitt. Om de da hadde fått lov å dele denne festgleden med oss. Eller med dere da. Jeg er jo for en festbrems å regne i forhold til de resterende medlemmene. Dumt, men jeg gjør så godt jeg kan i det minste og når sant skal sies synes jeg faktsik jeg klarte meg ganske bra denne ganga!
 • Humoren er et kapittel for seg selv. Eeeeh .. jeg tror faktisk ikke vi skal gå nærmere inn på den her og nå ..
 • Ingen kan beskylde oss for å ha forstoppelse i snakkekanalen iallefall. Men noen svarte hull sånn dann og vann er ikke til å unngå. Takk og lov for at ikke alle har disse hullene på samme tid! Her er alltid noen som kan fortelle og oppdatere, de som dukka under for denne svakheten, hva som hadde foregått.
 • Vi er snille sånn og tar godt vare på hverandre.  
 • Jeg er ganske sikker på at de fleste av  av oss,  i de mest edruelige øyeblikkene (som det var ekstremt få av) er glade for at vi befant oss i et land der de ikke snakka samme språk som oss. At det derimot var noen andre norske turister tilstede hadde vi nok ikke tatt med i betraktninga. Helt til en rogalending på vei ut fra restauranten kommenterte at det kanskje var på tide vi prøvde å finne veien hjem nå .. Jaja, vi skal jo aldri treffe han igjen, og om vi hadde gjort det, så hadde vi garantert ikke kjent han igjen.
 • Sanggleden dominerte valg av nattens siste drikkekulp. Om evnen er helt fraværende spiller liten eller ingen rolle. Her er det om å gjøre å trø til på de tre strofene du kan og om resten av teksten forsvinner er det ingen som merker noe til det. Gratulerer til T som har klart å komme over sin egen barriere her. Jeg er enda ikke kommet så langt. Mulig det er best å starte den karrieren i dusjen heller .. iallefall etter å ha hørt på opptaket drømmemannen har på mobilen.
 • Takk til alle for en særdeles morsom helg!
  Jeg er utrolig glad for å ha sånne venner som dere. 
   

 

Men .. det er godt det er en stund til neste gang!  :o))  God helg forresten!