En liten søndagstur i regnværet

Vi fikk oss en liten tur i dag også gitt. Nå er det like før vi begynner å fantasere om skikkelig turtøy og greier. Det fins ikke dårlig vær, bare dårlige klar .. har jeg hørt. Og de som påstår det har garantert et litt annet antrekk på seg enn det vi har, når vi er ute og lufter oss. Har aldri vært så opptatt av turtøy jeg, selv om jeg alltid har gått mye på tur. Før i tia. Før det meste stoppa litt opp liksom. En kan da gå i hva som helst, det viktigste er vel at en kommer seg ut. Mente jeg.

Det tøyet begynte vi å spøke litt med i går. Da det kom en sprek familie gående fra Lindesnes Fyr. Alle med topplue og pustende, vanntette dresser. Like, men i forskjellige farger. Og så, som toppen av kransekaka, hadde alle fire selvsagt et eple de gikk og spiste på! Kvikk Lunsjen og appelsinen hadde de sannsynligvis inntatt på den ytterste kanten, før sjøen ..

Turen i dag ble på en time. Vi var på Dueknipen, ikke langt fra der vi bor. Her pleier det å være den fantastiske utsikten over byen og innseilinga, men i dag var det grått og særdeles lite å se. Bikkja fikk seg et bad i vannet der oppe. Ho elsker å bade og hente pinner. Så ho var iallefal godt fornøyd. Spørs om det er like greit nå som ho ligger ute i hudegården. Eller, forhåpentligvis ligger ho inne i høyet i hundehuset, mens vi er på jobb. Drømmemannen måtte nemlig også en liten tur innom sin jobb. Han hadde noe han måtte ordne før månedsskiftet, og da var det jo ikke så god tid lengre ..

Jeg merker at jeg ikke har så veldig mye overskudd. Var ganske utkjørt etter denne lille utskeielsen i dag, men sånn er det vel når en inntar 550 kalorier pr. dag. Nå har jeg derimot samla meg på beina igjen og føler meg egentlig helt “normal”. Kanskje litt gladere enn ellers, bare fordi jeg har klart denne første uka så utrolig bra. :o))

Bildene er tatt med Iphone 4/Instagram.

En uke på flytende føde er snart over ..

.. og resultatet er nesten til å juble over! Vannet, som har skvalpa rundt i kroppen min i over et år har minket betraktelig. Det skvalper ikke lengre når jeg går. Det gjør ikke vondt å bøye fingrene, og beina er heller ikke så aller verst. Kroppen har blitt litt mindre, både vekt- og volummessig. Dette liker jeg! Det er en god kickoff til å gidde å fortsette videre.

Jeg har klart det helt uten problemer. Ikke en eneste liten sprekk hele uka, og ikke har jeg vært sulten heller. Det verste er vel at det er kjipt å ikke spise. Det er kjipt å ikke ha noe god mat med seg i sofakroken på kveldene. Jeg savner å tygge på noe. Og jeg kan ikke helt se for meg at jeg aldri skal drikke cola, spise chips og sjokolade i helgene. Eller slutte å spise drømmemannens deilige middager. For de kommer nok ikke til å bli særlig mer slankende etterhvert. Her er det full pakke!

Det er kjipt å tenke på all den gode maten jeg går glipp av. For uansett hvordan du vrir og vrenger på det, så er det bedre med feite sauser, biff stekt i skikkelig smør, og masse godt tilbehør på tallerkenen når en ikke teller kalorier, karbohydrater, eller hva det måtte være.

Jeg har ikke tenkt å kutte ut verken gluten eller karbohydrater. Etterhvert skal jeg fortsette med helt normal føde, bare i mindre porsjoner. Men enn så lenge har jeg en uke til på kun shakes fra Allévo, og jeg er ganske sikker på at den også skal gå bra. Til tross for at jeg ikke skal jobbe kvelden, men omgås flere mennesker på dagtid, og ikke minst sitte sammen med drømmemannen når han spiser de deilige middagene sine. For han lager nemlig middag, kun til seg selv. Det er kjipt å spise aleine, påstår han, men det ser ikke ut som det går nevneverdig ut over appetitten ..

Vekt har mye med selvbildet å gjøre, og omvendt. Mitt selvbilde har vel aldri vært på topp. Er det noen som har lite tro på seg selv, ja, så er det meg. Likevel har jeg aldri vært av den typen som trøstespiser. I dårlige tider har jeg normalt gått veldig ned i vekt. Helt naturlig uten å gjøre noe for det. Da overgangsalderen, med alle sine plager, tok helt over her, så ble det helt omvendt. Vekta økte og økte, uten at jeg gjorde noe spesielt for det heller. Rent bortsett fra å bevege meg mindre, de dagene beina ikke spiller på mitt lag.

Ære være dem som kan akseptere det, at dette er meg, selv om vekta stiger. Jeg er ikke en av dem. Men bare denne store kroppen ikke er så alt for godt innpakka i fett, så kan jeg godt klare å akseptere at slik er det bare. Å gå med dressjakker som er designet for damer er helt uaktuelt. Kjoler som går inn i midjen og er fasongsydd til damer likeså. Jeg kommer aldri til å bli den tynne flisa, jeg er for stor og kraftig til det. Skulderpartiet tatt i betraktning burde jeg nok helle vært mann. Allerede på ungdomsskolen brukte jeg overdeler i str. 42/44, selv om resten av kroppen da var slank og normal. Jeg har ikke noe timeglassfasong, har aldri hatt det, kommer aldri til å få det. Stor overkropp og smal over hoftene. Ikke spesielt kvinnelig, men noen må visst være sånn også.

Resultater etter ei uke. Volumet er minska med skrekkelig mange centimeter, men det har jo litt med at jeg måler veldig mange steder på kroppen. Der jeg har hatt skikkelige opphopninger av vann/væske. For å ta med et par mål, bare så dere kan se resultatet så er midjen, som vel egentlig gikk feil vei nå på slutten, minsket med 6 cm, og halsen 4,5 cm. Dermed har jeg vel sett ut som en oppblåst ballong, akkurat som jeg har følt meg. Vekta er redusert med 4,9 kilo. Helt sikkert mest vann, men jeg er ikke lei meg for det. Det føles ufattelig mye bedre allrede.

Jeg har til og med fått meg et xl-skjema. Og den dagen det går feil vei, så lyser det mot meg et digert rødt tall i all sin prakt. Håper egentlig jeg slipper å se hvordan det tar seg ut!

Egentlig skulle jeg ha veid og målt meg i morra tidlig, men siden jeg skal på jobb kl. 8, så fant jeg ut at det var lurere å fremskyve det litt. Dagen etter kveldsvakta er det mer enn nok å bare komme seg ut av senga tidsnok til at en rekker å være på plass når arbeidsdagen starter.

Lørdagens bilder – via Instagram

 

Vi har vært på biltur.
Sånn de gamle gjør, med kaffi og greier, iallefall til drømmemannen.
Jeg drikker jo ikke sånt.

Første stopp var Sjøsanden i Mandal.
Bikkja var med og måtte få lov til å løpe av seg litt før vi dro videre.
Her hadde ho ei hel strand å boltre seg på helt aleine.
Kanskje var det været, kanskje går ikke folk på tur på denne tiden en lørdag,
ikke vet jeg. Men været har iallefall vært særdeles merkelig.
Sol og regn på samme tid, hele dagen gjennom.

Turens mål var Lindesnes fyr.
Ikke så alt for mange folk der heller, men det kom iallefall av været.
For da vi var der bøtta regnet ned.
Lurte meg likevel til å ta noen bilder, selvsagt,
 både med Instagram og kamera.

Her sitter jeg og lurer litt på hvordan lørdagskvelden skal bli.
Uten annen føde enn vann og Allevo-shake.
Drømmemannen har akkurat laget seg en deilig hamburger,
med ovnsstekte båtpoteter og allverdens tilbehør,
og nå skal jeg inn og holde han med selskap mens han spiser dette her ..
Mmmmm, det lukter fantastisk godt!
Så nå gjelder det å samle all den viljestyrken jeg kan finne,
så går det nok så greit atte.

Go’ lørdag til deg som stikker innom.
:o)

REISELYST: Tenk om vi bare kunne ha bestilt ..

Jeg er sykt reiselysten for tia. Har funnet den rimelige turen hos Star Tour, og jeg har så ufattelig lyst til å bestille! Et aldri så lite avbrekk fra hverdagene er jo som en vitamininnsprøyting. Ja, det er riktignok ikke en restplass som skal skje i de nærmeste ukene, men bare det å ha noe å se frem til, glede seg til, vite at en har sol, varme og spennende opplevelser i vente .. det hadde vært utrolig deilig nå! Som en gulrot på en måte, grunnen til å fortsatt holde seg oppegående, til tross for alt som skjer rundt oss for tiden.

Drømmemannen var ikke helt enig. Og jeg skjønner jo det. Kanskje har vi bare halvannen inntekt etter nyttår, så å bruke penger på en tur nå er jo ikke videre gjennomtenkt. Egentlig. Men Gud så deilig det hadde vært!

Prisen er 13.000 for to (avreise 7. januar). Ikke galt når reisemålet er Mexico. Har vært der tidligere, og det var også et av motargumentene til drømmemannen. Det er jo så mange andre plasser rundt om i verden! Jeg er helt enig, men jeg har likevel en tendens til å havne der de rimeligste reisene dukker opp. Og denne her var satt ned med 8000 kroner. Dessuten var det ikke helt på samme plass i heller, sist var vi i Playa del Carmen, dette var på ei øy utenfor Cancun.

Isla de Holbox. I følge Star Tour er dette Mexicos kanskje best bevarte hemmelighet. Det er 2000 fastboende her og øya er fredet. Idylliske hvite finkornede strender, turkist hav, gater av sand og hoteller med tak av palmeblader .. Høres ut som om dette er et ferieparadis midt i blinken for meg! Sannsynligvis skjer det ikke allverdens her, det er ikke en livat plass, men en kan jo bare reise til Cancún om det blir for stille. Eller ta en utflukt/oppdagelsesferd en dag eller tre.

Det fins kun en by på øya. Denne består av lave hus i pastellfarger, små butikker med kunsthåndverk, gatemarkeder og en håndfull restauranter. Nærmere paradis kommer du sannsynligvis ikke i levende live ..

Jeg er særdeles lite kresen på hotellet. Bare det er rent og ryddig og uten for mange festglade, unge mennesker som bråker hele natta. Vi er der jo tross alt bare om nettene, når vi skal sove. Jeg liker ikke all inclusive heller, og flott bassengområde er bare bortkasta. Bassenget har jeg aldri benytta på mine ferieturer. Jeg foretrekker sjøen, og her befinner den seg bare 200 meter unna. Tror vi får ta det med ei klype salt, men at det ligger i grei gangavstand er mer enn godt nok. Ingen har jo vondt av å bevege seg litt, selv om det er ferie. Arena SSS+ så helt greit ut for meg. Jeg liker det litt sært og rart, slik at hotelloppholdet også blir en del av opplevelsen.

 

Drømmer er heldigvis helt gratis! Om det ikke blir noen tur på oss, så klarte jeg kanskje å friste noen andre? Da er det bare å klikke seg inn hos Star Tour og bestille i vei. Og der fikk de litt reklame også, så da veier det vel opp for at jeg har stjålet bildene fra nettsiden deres?

En sløv start på dagen

God formiddag. Eller, den er jo faktisk snart over den også. Uten at jeg har gjort en eneste ting. Lå lenge før jeg sto opp og har brukt tiden siden da kun på meg selv og meg selv og .. jepp, du skjønner? Jeg er ikke av de som driver med så mye egenpleie til vanlig, så dette har vært en litt rar dag. Men du så deilig det kjennes ut, sånn etterpå.

Hårfjernig, hårkur, ansiktsmaske, skrubbing, filing, lakking og til slutt godt med fotkrem og bodybutter all over. Alt fra føtter og helt opp har altså fått seg en aldri så liten fornyelseskur. Omtrent. Det er sjelden jeg tar meg tid til sånt. Her går det meste i full fart. Sminke på, sminke av .. that’s it! Bildet har jeg forøvrig funnet på google denne gang.

Jeg følte jeg fortjente litt ekstra i dag. Har bare drukket Allevo-shaker hele uka, og ikke tygd på en eneste ting. Snikveide meg litt også, enda jeg hadde bestemt meg for å vente med det der til mandag morra. Det så ganske greit ut, om jeg må si det selv. Kunne det bare fortsette i denne farta så var det jo ikke så farlig. Men det er jo umulig, såpass skjønner jeg jo,

Gleder meg sykt til lørdagsfri nå. Er den amputerte helga mi dette, med jobbing fra 15.45 til 22.45 i dag, og på’an igjen søndag fra 16 til 24. Åsså begynner jeg kl. 8 mandag morra.

Nei, nei, jeg klager ikke! Alternativet er jo mye verre!! Og tenk om det er det som blir min nye tilværelse etter nyttår. Ingen jobb. Uff. Det er et helvete å gå sånn og ikke vite hvem som får bli og hvem som må gå. Men jeg er jo ikke aleine om å ha det på denne måten, det gjelder vel de fleste av oss ..

Typisk! Jeg måtte jo begynne å tenke på det, akkurat nå som jeg egentlig hadde det så bra ..

O’ jul med din glede .. og ei lita prinsesse

Se det ja, så fort bikinien er pakka ned, tyter julepynten frem.
Bildene er fra Ikea-turen i dag.
Ærlig talt, jeg syens dette her er alt for tidlig!
Hele magien, spenninga, forventningen til jula, som iallefall jeg hadde som barn,
forsvinner jo når den starter i oktober.
Kjipe greier, spør du meg, men det gjør du vel ikke ..

Mens min datter og jeg fikk brukt litt penger, ble barnebarnet parkert i lekerommet.
I følge snuppa, på snart fire år, er en time her inne alt for lite.
Og jeg skjønner jo godt det, når en kommer ut igjen som ei ekte prinsesse.
Kanskje mormor heller skulle prøve det neste gang!
Det er til og med gratis!

;o)

Enorm prisforskjell på samme lampe

Endelig har vi fått lys i stua. Samme type lampe, men en helt ny en. Og joda, jeg måtte KJØPE ny. Turde ikke gå tilbake til butikken etter to år, enda den ikke hadde vært i bruk.

Helt uvitende har jeg kjøpt en designlampe. Dyr som fy! Kunne faktisk fått en som likna ganske så godt, til en fjerdedel av prisen. Men nei, den hadde ikke jeg lyst på ..

Så det ble en helt ny ELBA taklampe. Helt lik den som ikke funka. Pluss to lampetter, som foreløpig ikke har fått noen plass på veggen.

LampeMagasinet var desidert billigst Vår lampe kosta 1599.- og lampettene kosta 599 pr. stk. Lampehuset opererte med en pris på 2299,- for taklampa og 899.- for den andre. Helt like lamper, og begge butikkene ligger her i byen. Nå har riktignok Lampehuset salg og halv pris rett som det er. På alt. Bortsett fra noen få merker, og det inkluderer selvsagt denne.

Det ble lys til slutt. Nå er jeg på vei til tannlegen, og etterpå skal jeg hente dattera som trenger ny overmadrass. Ikea – here we come again!

Høsten er ikke bare grå og trist ..

.. selv om vi her på sørlandet er litt vel forblåste og blaute nå. Blir misunnelig når jeg ser de flotte bildene dere legger ut. Høstfarger, klart høstluft, blå himmel. Her kan vi ikke en gang ta med kameraet utendørs! Men mobilen er jo kjekk og ha. Den kan en lure opp og inn i hetta, eller under paraplyen, og ta et kjapt bilde til tross for været.

Takk og lov for mobilkameraet! Lurer på hvordan jeg overlevde, før de ble såpass gode at det gikk an å bruke bildene til noe. :o)

Onsdag, og tredje dag på Allévo

Egentlig synes jeg dette har gått veldig greit, så langt. Det blir nok verre når jeg skal ut blant folk, være hjemme på kveldstid, sitte i sofaen sammen med drømmemannen, når ha bare blir litt sulten, og finner seg et eller annet som for meg ser ut som mat nok til minst to, tre personer .. Litt sulten, det blir han ofte, min godeste drømmemann. Uansett når tid på døgnet det er, og da må jo kroppen få det den trenger, vettu!

Noen ting er tydeligvis mye lettere når en er aleine størsteparten av døgnet. Som det å slanke seg for eksempel. Da er det ingen fristelser i nærheten, ingen gode matlukter i huset, ikke noen som sitter rett ved siden av og bare stapper ned.

Jeg har aldri vært av den typen som trøstespiser. Nei, her spises det i godt selskap, fordi jeg koser meg. Dermed er det ikke bare å kutte ut på en hel haug med usunt godis en stapper i munnen. Dette blir virkelig å legge om hele livsstilen.

Akkurat det høres ikke så fristende ut. For det er jo så mye godt der ute. Jeg har en mann som elsker å lage mat. Som er sykt god til å lage mat og vi koser oss glugg ihjel innimellom. Det merkes både på livlinjen og kontoen. For vi har et enormt matbudsjett. Vi har sykt mye god mat, midt i uka. Mat andre hadde spart til helga. Det fins liksom ikke noe grense mellom ukedagene og helgene hos oss. Alt er like flott og fett.

Fett ja! Det blir gjerne det når det er mannfolk som lager maten. En dæsj smør for en mann er ikke helt av samme størrelse som for ei dame. Og skikkelig feit, god gammeldags fløte må til, i de fleste sauser og supper. Det har jeg iallefall lært meg de siste årene. Kanskje ikke rart alt smaker så mye bedre heller da. Bruke lettprodukter er en helt fremmed tanke, skjære ned litt på ting og tang for å gjøre det litt sunnere er også helt uaktuelt..

Mulig jeg må begynne å lage maten selv igjen. Det var sunn god mat, ikke noe i veien med den, men må innrømme at det ikke var så avansert til hverdags som det vi har nå. Det er ulempen med å ha en mann på kjøkkenet. En mann som kommer hjem fra jobb to timer før meg, som har middagen klar når jeg er ferdig.

Nå sitter jeg her med shaken min. Sjokolade denne ganga. En dobbel en. Jeg våkna kl. 5 med en syk hodeverk, måtte bare legge meg igjen etter å ha tatt en pille. Så jeg rakk ikke helt frokostshaken kl. 8 kan du si. Derfor altså.

Fem shaker om dagen er helt greit. Jeg kjenner ikke noen sultfølelse heller. Så det lover jo bra for de resterede 11 dagene på denne måten ..

Jeg merker jeg kvitter meg med masse vann. Akkurat det er mildt sagt litt irriterende, spesielt i natt da jeg måtte opp to ganger!! Men det går kanskje over det også etterhvert, stabiliserer seg litt eller noe sånn. For her var det iallefall masse vannreserve å ta av, det har jo omtrent skvalpa når jeg har gått de siste månedene. Beina kjentes ut som hovne vannfylte stokker, og til og med under føttene var jeg hoven! Foreløpig merker jeg ikke den store forksjellen. Men har stor tro på at det kommer til å hjelpe, etterhvert.

Oppsummering: Alt går greit, er ikke sulten, men har litt vondt i hodet.