Fargerikt i Stavanger

Øvre Holmegate – du har neppe sett maken. For her er alle husene malt i sprelske farger. Det er nesten så du tror du ser syner når du nærmer deg området. Lilla, gult, rosa, mintgrønt, ja hvilke fargeskala har de ikke brukt? Morsomt å se, gøy å fotografere her, men jaggu er jeg ikke blitt så gammeldags nå at jeg er glad jeg ikke har disse husene til nærmeste nabo .. iallefall ikke om jeg hadde bodd i et flott restaurert gammelt hus ..

Og under et par eksempler på eldre hus i normale fargevalg. Personlig holder jeg en knapp på disse altså, og kan ikke helt forstå hvordan de kan ha fått lov å leke seg slik med fargepaletten på disse ærverdige husene .. det hadde iallefall ikke gått i vår by!

Frodiths fotoutfordring – dag 15

NEDENIFRA OG OPP .. en måte jeg ofte knipser bilder på. Bare ikke når det gjelder folk. For det ser jo helt forferdelig ut! Da er det bedre å ta ovenifra og ned. Hehe. Men ellers kan det bli mange kule bilder på denne måten. Bare se på dette treet her! ;o)

Det var den siste dagen i Frodith’s fotoutfordring. Ehhh .. jeg har fuska litt, for i dag kom det to herfra. Liker ikke å være sinka. Like lite her som på jobb. Derfor altså. :o)

Er bare såvidt innom her. Får kikke på utstillinga hos Frodith en annen dag. Og alle dere andre jeg ikke har rukket innom. Usj! Har litt dårlig samvittighet fordi jeg ikke rekker alt når alle dere er så flinke og koselige og kommenterer hos meg  Men nå er jeg ferdig på jobb, har spist middag, og nå skal jeg på skolen. Har ikke lyst en plass. Ikke har jeg lest noe heller. Sånn blir det denne uka. Neste derimot, da har jeg igrunnen ikke tenkt å jobbe de dagene jeg skal være elev. Så får vi se hvor lenge den planen holder ..

Ha en fin ettermiddag og kveld. :o) Og tusen takk til Frodith for morsom fotoutfordring. 

Frodiths fotoutfordring – dag 14

KVELD .. på ei øy utenfor Risør. Fra en fantastisk båttur vi hadde i forfjor. Nå har vi jo ikke den båten lengre, så det blir nok lenge til neste gang vi kan farte rundt på havet på dette viset. Men vi har iallefall mange gode minner fra den gang vi var båteiere .. og de kan vi jo leve lenge på!

Det er ny uke – igjen. Ei uke som er minst like travel som den forrige for min del. To the bitter end. Vi avslutter nemlig med å passe to barnebarn fra lørdag til søndag. Men neste uke igjen, da har jeg foreløpig bare jobb på søndag kveld. Jeg er blitt ringt etter hele helga, opptil tre ganger på en dag, men jeg var fullbooka da også, så noen helgejobbing ble det ikke på meg. Dessuten hadde jeg jo jobba alle mine timer i ukedagene, og en skulle tro kommunen er vel mer interessert i å få fatt i en som ikke skal ha overtidsbetalt, selv om det kanskje ikke er så lett .. Det er et merkelig system å være ansatt i kommunen, totalt kaos i skiftlister og aldri nok folk til å dekke inn det de skal ha på jobb. Likevel er det opptil flere som er ansatt på 12-15 prosent, og veldig mange som vil ha mer. Egentlig ikke mitt problem dette, men en kan jo begynne å lure ..

Ønsker deg en fin start på uka! :o)

Frodiths fotoutfordring – dag 13

REISE .. Jepp, den var jo enkel. :o) For her er neste reisemål, og det er faktisk bare en liten måned til vi legger ivei på den lengste ferien vår noen sinne, Blir spennende dette!

Frodiths fotoutfordring – dag 12

Unger, fotografering og BEVEGELSE .. er til tider en utfordring for en amatørfotograf. Her er et av bildene mine som egentlig er mislykka. Barnebarnet måtte jo selvsagt snu seg akkurat i det jeg trykka på knappen .. og vips så kom ho helt ut av fokus. Men, jeg er egentlig sykt fornøyd med dette bildet. Ikke er det klart der det skulle, men det er likevel noe med det. Så for meg er det blitt et av favorittbildene av snuppa.

Hva synes du? Her er iallefall mitt bidrag til Frodiths fotoutfordring nr. 12. :o)

Frodiths fotoutfordring – dag 11

Det er en viss LIKHET mellom disse to tårnene. Kanskje er de prikk like, bare speilvendt? De befinner seg iallefall ved inngangen til gamlebyen i Tallinn. Om du ikke har vært her allerede kan jeg virkelig anbefale dette en langhelg når det lir litt mer utpå våren. En flott, sjarmerende by, mange gode restauranter og mye å se på. 

 

Frodiths fotoutfordring – dag 10

SYKKEL .. et ganske ferskt bilde denne gang. Fra forrige helg rett og slett, og vannet du ser der i bakgrunnen er Breiavatnet i Stavanger.

Nå er det jaggu helg igjen. På øyeblikket. Ja, ikke helt for meg da, for jeg må vente helt til kl. 22 før jeg er ferdig på jobb. Men så er det fri – til mandag morra! Det skal bli deilig. Jeg har nok tatt på meg litt mer enn jeg burde denne siste uka. Full jobb, to kvelder på skolen og i tillegg syforening en kveld ble litt i meste laget for kjærringa. Og neste uke er like fullpakka .. Jaja, har lært nå, skal prøve å ikke si ja til alt. Kanskje styre unna jobb de dagene jeg skal på skolen. For jeg må jo ha tid til å lese litt også! Og det ble det ikke så mye av denne uka.

God helg til deg som kikker innom. :o)

Frodiths fotoutfordring – dag 9

HÅR er temaet denne gang. Og her ser du litt av en hårsveis .. modellen er dattera og bildet er tatt for en del år tilbake da ho var modell for en frisørsalong.

Langs strendene på Jæren

Vi har hatt ei fantastisk helg på Varhaug. Ikke bare var det koselig og festlig, men værgudene var virkelig i godlage. Ikke akkurat på veien bort, da det snødde så sykt at vi nesten ikke kunne se en dritt ut av bilruta, men søndagen .. den var knallbra!! Til tross for at det virkelig var dagen derpå for de fleste av oss måtte vi bare ut! Halvannen time langs vannkanten på Vestlandet gjør godt for det meste. Også litt skallebank! ;o) 

Vi parkerte ved Kvassheim fyr og gikk nesten til Brusand. Deretter var det samme vei tilbake. Må bare innrømme at jeg er skikkelig fan av naturen her på Vestlandet. Ganske forblåst til tider, men på en dag som denne er det like før jeg kunne ha flytta bortover. Tenk å ha dette turterrenget rett i nærheten! Det er noe helt annet enn å traske rundt midt i tjukkeste skauen!

Og der var vi nesten tilbake til utgangspunktet. :o) Det ble kaffi og kake/lapper på fyret før vi dro hjemover igjen. Må bare innrømme at jeg føler meg veldig priveligert som har ei venninne her, slik at jeg med mer eller mindre ujevne mellomrom kan få oppdatert bildearkivene mine fra denne fantastiske plassen. Landskapet minner veldig om Danmark. Forskjellen er vel bare at der ligger det hotell og feriesentre langs mesteparten av kysten, her er det ubebygd og nok av plass for alle. De gode badetemperaturene og varmen mangler vel som regel, men dermed slipper en også unna alle disse turistene som vrimler i flokk og bare ødelegger bildene. ;o)

Følg meg gjerne på Facebook. 

 

Frodiths fotoutfordring – dag 8

TO er det åttende temaet i fotoutfordringen til Frodith. Og jeg har vært fraværende i noen dager nå, jeg som var så sikker på at jeg skulle få lagt ut alle rett etter hverandre i 15 dager. Men sånn gikk det ikke … Her er jeg imidlertid igjen! :o) PCn er friskmeldt og nå må jeg bare finne den siste halvparten av bildene jeg hadde tenkt å vise frem her.

Mitt bidrag den åttende dagen er to parasoller. Disse befinner seg i El Gouna i Egypt. Eller de befant seg iallefall der da jeg gikk forbi for en del år tilbake. :o)