Lurt, bedratt .. og en smule forbanna!

Nextgentel, jeg hater dere!! Har vært trofast kunde i 10-15 år, men nå henger forholdet vårt i en svært tynn tråd. Som den fineste sytråden omtrent .. Åh! Jeg er så forbanna irritert. Ja, det er visst bare fornavnet. Men hva hjelper vel det?

Kundebehandlerne kan jo ikke noe for det. De er, på lik linje med hvilken som helst telefonselger, bare en stakkar som er i besittelse av verdens verste jobb. De har jo ikke peiling der de sitter og leser opp fra manualen de ble tildelt da de begynte i jobben. Eller, den er sannsynligvis blitt oppdatert innimellom, noe kundeforholdet vårt ikke er blitt.

Jeg snakker om internettforbindelsen vår. Den jævla, irriterende, livsnødvendige greia som en har klart å bli så avhengig av. Som vi på vår side har klaget på med jevne mellomrom. Som er for treig. Som kutter ut. Som fryser. Noe som gjør at vi ikke er i stand til å se en video fra f.eks. youtoube engang, uten at den stopper opp.

Elendigheta har vi betalt 496 kroner i måneden for. Rådyrt fant vi ut i dag. Overpriset. Helt på trynet.

Men så klart de som mottar betalinga er overlykkelige. Jeg skjønner jo det. For de har jo ingen befatning med kundene sine. De gir jo regelrett faen. 

Det skjer mye på denne fronten. Da jeg forandret dette abonementet for noen år siden fikk vi det beste de hadde. Til den nette sum av nesten fem hundre i måneden. Vi er mange på nett til tider og vi er ikke så tålmodige noen av oss. Det skal gå fort, og det skal skje når vi vil, uten ventetid. Vi er jo tross alt i 2014! Jeg ble lovet en nedlastingsfart på mellom 20 og 30 Mbps (hva nå det er) – i realiteten ligger det på mellom 10 og 12. Min bedre halvdel har målt med jevne mellomrom i flere uker, så derfor vet vi det.

I dag koster ADSL 10 299,- kroner måneden. Vi har altså betalt nesten 200 kroner mer enn nødvendig – i lang, lang tid. Det raskeste jeg kan få der jeg bor er 30 Mbps, til en pris på kroner 399,- pr. måned. Tre ganger sterkere enn det vi har, til en hundrelapp mindre i måneden, 1200 mindre i løpet av et år!!

HALLO!!!? Er det rart jeg føler meg lurt?

Så nå har vi oppgradert – igjen! Ny pris ble 419 kroner måneden. Ingenting stemmer med det som står på nettsidene deres. Men det er jo helt normalt. Og som plaster på såret, for den overprisede greia vi har betalt på i årevis så skulle vi få en måned gratis. Hipp, hurra og kyss meg en viss plass!!

Få hanka inn noen nye kunder. Gi dem en fantastisk startpris, deretter kan du bare glemme stakkaren! Ja, kunden altså. Disse hersens irriterende vesnene. Lurer på hvor mange som betaler for mye på slike ting, uten å vite det. Jeg er flink til å sjekke prisen på forsikringa og renta i banken. Har nok tjent en del på det i årenes løp. Men internetten har jeg ikke tenkt på … kanskje bør du sjekke leverandøren din, og sammenlikne det du betaler (og får) mot det de har i dag?

Hadde jeg vært deg ville jeg garantert gjort det. 

Snø, snø og mere snø ..

Sånn ser det ut hos oss i dag. Ser ut som jeg legger ut sort/hvitt bilder, men det er det altså ikke. Greit med hjørnetomt, men kanskje ikke akkurat på vinteren. Da havner nemlig veldig mye av snøen fra gata i en haug oppå blomsterbedet vårt. Og den haugen holder akkurat nå på å innta en ubeskrivelig størrelse. Noe som igjen betyr at vi får flere og flere meter å skuffe på, før vi kommer ut til veien. Veien som nesten må beskrives som enveiskjørt.

Joda. Huset ligger bak her en plass .. om du ser godt etter!

Mye jobb. Vi gjør så godt vi kan (les: mannen), og har fortsatt hele innkjørselen, både foran og ved siden av garasjen, snøfritt.

… innforbi gjerdet er det verre …

… for ikke å snakke om hundegården!

Det var en gang… Trappa opp til øvre plan er begravd.

Stengt. Døra ut fra kjellerstua er snart snødd igjen.

Nedsnødd. En stund siden jeg har vært i grillbua skjønner jeg ..

Døra, oppe til høyre i bildet, dukker nok opp igjen. Til våren sikkert ..

Vinteridyll. Jeg liker det. :o)

Sånn har vi altså hatt det siden vi kom hjem. Den hvite haugen utenfor vokser og vokser, og det vil ingen ende ta. Det skal snø i et par dager til, men til lørdag kommer visst regnet – og da skal det bli festlig her!! Uff. Jeg håper heller det fortsetter å snø jeg. Det er koselig og fint. Selv om vi snart ikke vet hvor vi skal gjøre av alt det som kommer ned …

Zenta. Oppfører seg som en liten valp, og har absolutt ikke noe imot alt dette kalde, hvite. Men alle de dumme isklumpene som fester seg mellom potene kunne ho godt ha vært foruten .. ;o)

Midtlivskrise på facebook finner du HER.

Varseltrekant

.. på afrikansk vis ..

 

Hei og hå der ute! Her er det ikke mye blogglyst for tia, og jeg må innrømme at jeg blir like overrasket hver gang jeg slenger innom og ser at såpass mange har vært her, til tross for at det ikke skjer en dritt på sia mi. Koselig. :o)

Vi kom kjapt tilbake til hverdagen etter ferien. Hverdagen og vinteren. For siden vi landa for to uker siden har det snødd og snødd og snødd. Normalt ville jeg vel sagt hadet på dette tidspunktet – jeg kommer tilbake til våren! Men et eller annet har skjedd. En kortslutning? For jeg synes det er koselig med alt dette hvite rundt oss. Må vel innrømme, i samme slengen, at jeg har en som skuffer både en og to ganger om dagen. Så det slipper jeg. En av fordelene ved å ha en mann altså, og det fins haugevis av dem. Fordelene. Uten at jeg skal gå nærmere inn på dem her. ;o)

Jeg kommer sikkert sterkere tilbake etterhvert. Men jeg lever altså i beste velgående. Selv om jeg er ganske stille her inne .. Ønsker deg som kikker innom ei flott uke.

2014 Kapp Verde – Medaljens bakside

.. ikke lukta det spesielt godt heller!

Men hotellet ser jo ut som et sandslott da! Bare ta en titt HER. Det ligger en times gange, på stranda, fra det hotellet vi bor på, det finner du HER.

Vi har hatt to dager uten sol. Litt kjipt, egentlig, for det er ikke spesielt varmt heller da. I går leide vi en taxijeep og tok en rundtur på øya, sammen med et annet par fra Norge. Var oppe i et nedlagt fyr og inntok lunsjen veldig lokalt, på en plass sjåføren ordna. Veldig koselig dag. En utflukt etter vårt hjerte. Uten å gå i kø, uten stress for å rekke hjem igjen til fastsatt tidspunkt.

I dag har vi gått inn til byen igjen. Men langs veien, bare for å få litt variasjon. Trenger ikke gjøre det en gang til. Det var langt og støvete og tok to timer .. Men trim fikk vi iallefall.

På værmeldingene ser det ikke ut som om vi får noen flere soldager .. men enn så lenge er det lov å håpe. ;o)

2015 Kapp Verde – Endeløse, nesten tomme strender ..

Vi bor i en bulgalow med utstikt direkte til stranda. Eller, bungalow er vel å ta litt hardt i, for da ser jeg for meg noe litt eksklusivt, flott noe – og det er det ikke. Det er veldig enkel standard, vi er jo tross alt i Afrika! Og ikke er vi så interesset i å betale for å bo flott heller. På hver side av vårt lille hotell ligger det to landsbyer a la allinclusive hotell, for de som foretrekkker det. ;o)

En ting er iallefall helt sikkert, vi har mye plass å boltre oss på. Her har jeg gått rett ut fra bopælen vår og tatt bilde først til venstre og så til høyre … det er ikke akkurat overbefolket! Turistene fra de gedigne bygningene (som er såpass lagt unna at vi såvidt ser dem) holder seg innforbi murene tror jeg, og de aller flest herfra ligger rundt bassenget! Greit for meg, så slipper jeg å slippe ut fesket rett i synet til de andre gjestene vi spiser frokost sammen med.

Men det som er litt kjipt er at det ikke er noe her. Egentlig. Veldig lite å se, bortsett fra en paradisstrand her og der, og de ser jo for det meste like ut de da … endeløse og folketomme. Det ligger noen småbyer spredt her og der. Koselige og anneledes, fatteslige og falleferdige. Men folkene er stort sett hyggelige og smilende.

Vil du oppleve noe, er du kommet til feil plass. Dette er reisemålet for deg som bare vi slappe av, nyte sol, sommer og hverandre. :o)

Noen gourmetplass for matelskere er det heller ikke. Maten er enkel og veldig lik over alt. Det grenser til det kjedsommelige. Men nå kom vi jo ikke her for å spise heller da. Mye god vin har de! :o))

Til å  være så enkel standard er det ganske dyrt her. Det kom som ei bombe på oss. Vi har jo vært i Gambia og Senegal tidligere, så vi har litt å sammenlikne med. Det virker som om Kapp Verde har overpriset sine varer og tjenester, alt før turistene har oppdaget landet. Det er synd .. for jeg tror de færreste kommer tilbake da. Hadde det enda vært noe spennende å oppleve her, ville det sikkert vært annerledes. Men for de som foretrekker mer enn sol og bad har de ikke så mye å tilby.

Vi er halvveis i ferien og føler vi har sett alt. En uke hadde sikkert vært passe her. Men det betyr jo bare at vi kommer hjem til vinteren med en kledelig brunfarge, og det er jo ikke så dumt det heller. Dessuten er jeg jo en uhelbredelig badenymfe og får aldri nok av sjøen! Bølgene som få de flest andre til å holde seg i bassenget er som et trekkplaster på denne dama. Gud så barnslig jeg kan bli uti det våte element. Og her har jeg ikke engang et barnebarn å legge skylden på ..

Ser det ikke bare helt fantastisk gøy ut??            Midtlivskrise på facebook finner du HER.

2014 Kapp Verde – Ikke helt verdens navle

Ja, her var det liv! Vi er på ferie på en gudsforlatt, folketom plass. Mørkt som i en sekk, og egentlig litt skummelt å ferdes etter at sola har gått ned. Synes jeg, som aldri har hatt den følelsen noen plass tidligere. Her går ikke turistene fritt rundt, de som går ut blir muligens kjørt til døra på restauranten, og henta igjen der etter endt ærend.

Her fins gedigne all inclusive-hotell. Med murer rundt, og vakter i porten. Det som ligger nærmest oss har plass til 2000 gjester. I følge et par som klarte å lure seg inn der for noen dager siden. Vi har bare gått forbi. Og utenfor, på stranda, var det folketomt …

Vi er blitt frarådet å ta ut på egenhånd. Det er store tomme strekninger her, uten mobildekning. Og der det er dekning er den veldig av og på. Å leie bil eller firehjuling er rådyrt! Da vi leide bil på Sardinia i sommer kosta det bare lommerusk i forhold til hva det gjør her. For ikke å snakke om firehjuligen vi leide på Den Dominikanske Republik. Men det har kanskje noe med veinettet å gjøre … for veiene, ja, de er ubeskrivelige egentlig. Som midt inne i tjukkeste bushen i Gambia.

I ettermiddag ska vi på en utflukt med Star Tour. Det er noe nytt for oss, som pleier å vimse rundt på egenhånd .. Men det kan jo være vi blir positivt overrasket også da. Vi kommer oss iallefall rundt litt. :o)

Dette er en perfekt plass for total avslapning. Men to uker på dette viset kan muligens bli litt kjedelig?

Midtlivskrise på facebook finner du HER.

#afrika #kappverde #boavista #salrei #ferie #sommer #sol #bad #ferieminner #eksotisk