Frodiths lille fotoutfordring – Vann

Neste oppgave fra Frodith er

VANN

Dette bildet er fra Oksøy fyr i Byfjorden utenfor Kristiansand.
Regner med at det går under kategorien vann
selv om det er salt vann vi ser her. ;o)
Vil du se flere av mine bilder herfra finner du det HER.
Og om du er litt mer enn middels interessert i fyr
kan du gå inn HER for faktaopplysninger

********

Selveste fotoutfordringen finner du HER hos Frodith. :o)

Frodiths lille fotoutfordring – Blomster

Her er mitt første bidrag til sommerkonkurransen hos Frodith.
Oppgaven var enkel som bare det:
BLOMSTER

Heldigvis trenger vi ikke utdype det noe mer …
for da hadde jeg slitt litt.
Det eneste jeg visste om denne
var at vi kalte den smørblomst da vi var barn.

Litt mer info fant jeg på Google:
Engsoleie, også kalt smørblomst, er en av de mer vanlige soleiene i Europa,
den vokser helt opp til 2400 meters høyde.
Den noe hårete planten med opp til meterhøye stengler,
bærer blomster som blir om lag 25 mm i diameter.

********

Selveste utfordringen finner du HER.
Heng deg på da vel!
:o)

Et hus fullt av bruktkupp

Det regner … og formen er deretter. Merkelig det der, at verken og elendigheta følger været. Irriterende rett og slett, og nok et påskudd for at jeg burde ha bodd i et land der det var sommer alltid! Å drømme koster heldigvis ikke noe enda, og det er jaggu bra!

Jeg er skikkelig glad for at jeg fikk klippa plenen i går. Og med den gressklipperen! Vi kjøpte ny via Facebook, eller den var fra et dødsbo, så helt ny var den ikke. Men den så slik ut. Bortsett fra at batteriet til selvstarteren var dødt. Det var litt kjipt, men den går jo like greit, bare en må dra den i gang. Og så er det selvtrekk! Og bensinmotor! Så en slipper den lange ledningen på slep.

Juuuhuuu hvor det gikk! Ja, jeg har altså funnet ut at denne klipperen nok heller burde vært på hytta. For plenen her er jo ikke en brøkdel av plenen der ute på øya. Og der har vi ikke selvtrekk en gang. Her føltes det som om jeg var til endes før jeg hadde starta omtrent. Må sikkert være glad for at ikke både jeg og gessklipperen klaska rett i garasjeveggen!

Som dere har skjønt før sikkert, så elsker jeg gjenbruk. Og på bildet over her ser dere hva som kom i hus før gressklipperen. Nemlig verdenskartet. Jeg er så sykt fornøyd! Akkurat slik jeg hadde sett for meg. Vi var jo på jakt etter et kart, drømmemannen og jeg. Eller han ble tvunget til å være med og se på et på Skeidar som var på salg for en stund siden. 699 kosta det. Og det var langt fra så fint som det så ut i salgskatalogen. Det var satt ned med 300 kroner, så dyrt hadde det også vært. Men nå slapp jeg unna med 180 kroner gitt! På noe som sannsynligvis ikke alle har på veggen hjemme. Og det liker jeg. Min bedre halvdel synes nok ramma burde skiftes, men den står jo i stil med alle de andre kjipe Mexico-møblene vi har her, som forøvrig ble kjøpt brukt da jeg ble skilt. Mange år før drømmemannen kom inn i livet mitt. Så ramma er helt ok den, til resten av interiøret. Både brettbordet, lampa og Howard-stolene er gjenbruk det også.

Det meste i huset vårt er det. Til og med drømmemannen og jeg var pent brukt da vi traff hverandre. Det fins ikke grenser på hva en kan finne på internett ser du. Bare en leiter godt og ikke tar til takke med det første som dukker opp! ;o) For gjør du det, står du nemlig i fare for å drasse hjem noen skikkelige bomkjøp!

Ønsker deg en fin dag. Frædda vettu! Og starten på nok ei helg.

Midtlivskrise har sin egen Facebookside, og den finner du HER.
Følg meg gjerne. :o)

Blomster, familiebilde og Handelens dag

Der var det fullt! Enda snuppa ikke trodde vi skulle fått plass. Ho kunne godt ha noe på fanget sånn i tilfelle .. men det gikk altså denne ganga også. Jeg er utrolig flink til å stu, stappe vekk ting, på en lur måte slik at det er plass til mye. Også i oppvaskmaskinen. Der får jeg faktisk plass til dobbelt så mye som drømmemannen, og reint blir det også. Og ellers, når vi ikke snakker bil eller andre konkrete “kasser” så er jeg så flink at vi nesten aldri finner igjen tingene! Det er en ikke fullt så sjarmerende egenskap, men alle har jo ikke bare positive sider …

Se på dette onsdagsværet! Det kunne jo ikke ha vært bedre. Varmt og godt og omtrent vindstille på toppen hos oss. Jeg var ute med blomstene på hytta og fikk planta dem, og plutselig hadde alle mine funnet ut at de også skulle ut. Sånn at vi kunne vi ta en nytt familiebilde. For det forrige dukket selvsagt opp som et minne på facebook samme morra.

Her er vi for tre år siden. :o)

… og dette var i går! Synes jammen vi blir finere og finere med årene jeg. Og så er det attpåtil kommet en mer siden sist. Skal se vi må ta i bruk en til av solsengene når det er gått noen år til. For ikke å snakke om hvis vi skulle fått med drømmemannen og hans lille flokk også. Det hadde vært gøy. Men vi er jo sjeldent der ute alle sammen på en gang.

I dag er det Handelens dag i Kvadraturen. Altså i sentrum av byen. Jeg skal ikke dit. Halvgale kjærringer som stiller seg opp i kø før butikkene åpner, og det vil si før 7 på morrakvisten. Så sloss de om å få det beste tilbudet. Mulig det ikke er så stort nå lengre som det var tidligere. For da var det nesten krig rundt de forskjellige stativene og kassene med tilbudsvarer. Den dagen var det løpesko og spisse albuer som var tingen! Og helst en sterk mann på slep, som kunne bære alle kuppene og jevnlig svippe oppom bilen og lesse av. Da kunne to stykker stå og holde i et og samme plagg, og ingen ville slippe! Galskap. spør du meg. Det er nok minst 15 år siden jeg har vært med på den morroa!

Nå for tiden er det jo nesten salg hele året. Sommersalget starter før folk har begynt på ferien til og med. Dessuten har jeg en følelse av at det er mye gammal dritt som blir priset ned på en dag som dette. Ting de ikke ble kvitt på forrige salg eller for et par år siden. Er bare tilbudet godt nok kjøper folk. Enten de trenger det eller ei. Greit å ha, selv innerst i skapet.

Jeg har mye innerst i skapet. Men dessverre er det nok ikke anskaffet på et salg. Mye tøy, haugevis av tøy. Jepp, jeg tenker stadig på å få sortert og kvitta meg med en del av det. Slik at jeg kan få litt bedre oversikt. Hadde en stor, flott plan før sommeren, en skikkelig utrenskning altså, slik at jeg kunne selge det jeg ikke skulle ha på facebook og kaste litt rimeligere klær i de klescontainerne som står litt rundt forbi. Det har jeg nemlig gjort opptil flere ganger. Eller gitt det vekk i Ikeaposer. Det er nesten det som er gøyest, for da ser jeg jo hvor glade mottakerne blir. Men nå ble visst ikke det heller noe i år. Så kanskje til neste vår?

Det har vært mye folk rundt meg denne uka. Så i dag er jeg en smule kaputt. Planen er i første omgang å få klippa plenen. Så får vi se om det blir noe etterpå … eller om det bare blir å hvile kroppen. Det er noe av det kjedeligste jeg vet altså! Å være så sliten og måtte hvile. Fyttikatta! Tenke seg til at jeg skulle bli sånn … det er til å grine av.

Og akkurat det var jo heilt feil fokus, jepp, vet det. Har jo tross alt vært på kurs og lært slikt.Så altså, når jeg har klippet plenen, og hvis det ikke blir noe mer fornuftig ut av denne dagen, så skal jeg bare være glad for at jeg tross alt fikk klippa plenen! Sånn var det. Så når plenen er nystrigla skal jeg gi meg selv et klapp på skuldra og si at jeg har vært kjempeflink … selv om jeg innerst inne ikke mener det. For de fleste kan vel få klippa plenen, om de har en hel dag på seg. Æsj!! Jeg er visst ikke spesielt flink til dette her!

Håper du koser deg og har litt sommer der du også er. Ønsker deg en fin dag.

Midtlivskrise har en egen side på Facebook, den finner du HER. :o)

En flott dag sammen med Adriana

I går var en kjempekoselig dag! Jeg hentet denne snuppa i to-tia, og har ho enda. Ho påsto hardnakket i går at ho alltid sover 12 timer, så da bør ho våkne nå snart. For i går la ho seg rett før 21.30. Da var mormora ganske sliten i hodet, for denne snart niåringen skravler i ett. Virkelig i ett altså! Bortsett fra den lille tiden vi var på kino da.

Ah! Nå gikk det litt opp for meg hvorfor jeg var så gåen, det var sikkert kinoen. Lyden er jo ikke helt bra for dette hodet (og tinnitusen) min, så derfor går jeg sjelden på kino for tia. Enda det faktisk er noe jeg liker veldig godt. For der klarer jeg å følge med på en film. Hjemme blir det litt så som så. Strikker litt, er på mobilen, finner plutselig ut at det er noe jeg bare må gjøre, eller fortelle drømmemannen noe … ikke alltid like populært det der da. ;o)

Vi var på Grusomme meg 3. Det var noe snuppa valgte selv, så jeg har jo ikke sett noen av forgjengerne, men det gjorde ikke så mye. Bortsett fra at jeg ikke kjente figurene da. Fikk litt forklaring underveis.

Før filmen fikk vi shoppa litt. Skikkelig gøy å gå på salg med ei så skjønn jente, og enda gøyere blir det når plaggene koster 50 og 75 kroner pr. stykk.

Jeg fikk faktisk kjøpt meg ei ny veske også. Den kosta litt mer enn femti kroner, men var på salg den også. Den hang der aleine (i sitt slag) på et stativ for halv pris. Og den var bare så MEG. Har vært på veskejakt i noen måneder nå, men det er alltid noe galt med dem jeg finner. Som regel er de for damete, eller så er det for mye gull på dem. Aller helst ville jeg nok bare gått rundt med mobil og nøkler i lommene, men så har jeg jo ikke alltid lommer heller da. Og det ser litt dumt ut, har jeg kommet frem til. Er liksom litt for gammel til den stilen …

Vi hadde en times tid i Nupenparken før filmen starta. Med is, brus og boller. Pluss deilig sommervær! Barnebarnet liker ikke rosiner, og vi var tre plasser for å få fatt i boller uten disse ekle greiene. Uten hell. Så vi delte broderlig. Ho spiste selve bollen, jeg fikk rosinene! :o))

Ho har allerede fått noen ungdomsnykker denne frøkna. Selv om ho ikke er fylt ni enda. Når disse slår skikkelig rot så er det ikke sikkert det er så kult med mormor lengre. Så jeg tenker det er viktig å opparbeide mange gode minner, slik at det ikke blir så vanskelig å finne tilbake til hverandre igjen når fornuften igjen seirer over hormoner i opprør.

En veldig koselig dag altså. Som ble avsluttet hjemme med sushi på menyen, sammen med drømmemannen. Det er nemlig frøkenas favorittmat. Og da måtte det bare bli sånn.

Sommeren har skikkelig landet her hos oss. Så det nærmer seg vel dagen da vi skal flytte oss ut på hytta. Vi er ekstremt treige i år, men om været er sånn tålig så kan vi jo forlenge sommeren med å bli der ute litt utover høsten. I dag skal iallefall jeg og dette barnebarnet ut der med noen blomster. Blir ikke så mange, for det er skikkelig begrensa hvor mye jeg får plass til i bilen min når jeg attpåtil har en passasjer. Men altså, Plantasjen neste! :o)) 

Håper du får en fin dag. :o) 

Dagen derpå …

Ja, ikke sånn altså, men dagen etter bursdagen min bare. Og det er jaggu ikke bare, bare det heller sånn som alt er blitt her med meg. I går gruet jeg meg skikkelig, var så sykt sliten at det skulle nesten ikke gått an. Og det enda drømmemannen sto for hele middagslaginga – etter at han hadde vært på jobb. Jeg laget bare to kaker … og den ene der vitnet iallefall om at det er noe som ikke er som det var med meg. Men, men .. det ble iallefall noen kalorier å putte inn!

Vi var ti rundt bordet. Akkurat det vi har spisestuestoler til. Burde vel ha sittet ute heller, men gartneren har streika i år, så der er det absolutt ikke noe koselig denne sommeren. Kanskje det blir bedre til neste år, kanskje ikke. Men det er jo mange som har naturtomt da, så det er muligens det vi er gått over til her. Litt ufrivillig da!

Alle mine var her. Tre barn, en samboer, tre barnebarn, søster, drømmemannen. Og så kom svogeren innom når han var ferdig på jobb. Det er lenge siden vi har vært samlet slik alle sammen. Nettopp på grunn av at jeg alltid er så trøtt og sliten og har en verkebyll av en kropp. Fordi jeg ikke orker lengre. Selv om jeg har veldig god hjelp av denne fantastiske mannen min. Men en bør jo gjøre litt mer av dette, egentlig, for det gjør jo så godt! <3 Etterpå.

Det kom mange hilsener på facebook. Men det går jo nesten ikke an å glemme at noen har bursdag om en befinner seg der inne. Men det kom også mange på bloggen og på instagram. Jeg fikk et helt eget innlegg på bloggen til Frodith som jeg har kjent noen år her inne. Selv om jeg ikke liker så mye oppmerksomhet når jeg fyller 29 så er det koselig også da! Tenk at noen gidder å ta seg tid til å skrive et helt personlig innlegg om meg lissom – midtlivskrisa. 

Etterhvert skal jeg hente mitt eldste barnebarn. Vi skal ha litt Adriana-og-mormortid helt til i morra. For ho drar til Litauen om noen dager, sammen med foreldrene og lillesøstera, og blir der til midt i august. Noe de alltid gjør. Og det er egentlig ganske trist å aldri se dem om sommeren. Selv om vi også skal dit i år, ei helg, når minstejenta skal døpes.

Ønsker deg en fin dag. :o)

Endelig en tur på hytta igjen

Jaggu klarte vi å komme oss ut på hytta litt! 🙂 For tredje gang i år … så vi kan ikke akkurat skryte av å bruke denne ferieplassen vår så alt for mye. Det er ikke så mye tiltak i meg lengre. Jeg orker ikke noe særlig, og jeg tror drømmemannen er litt lei av denne kjærringa nå. At det ikke skjer noe. Ja, det meste egentlig. Og jeg har ikke noe problemer med å forstå det. fort lissom. Håper er her iallefall enda, selv om det til tider er ganske vagt.Jeg er jo drittlei meg selv jeg også! Men jeg håper jo i det lengste at dette fortsatt er forbigående, bare det at det ikke gikk så

Vi har hatt ei fin helg. Iallefall fra lørdag til søndag. Fredagen var jeg så sykt sliten av dette kurset jeg var på, så da var det ikke noe gøy å være sammen med meg. Sliten og dårlig, rett og slett. Blir så sur når bivirkningene av at jeg gjør noe slår ut på denne måten. Men så forsøker jeg å si til meg selv at det jo er grunnen til at jeg ikke er i jobb … men vet ikke om det hjelper så mye akkurat. Det er på en måte veldig vanskelig å godta dette. Spesielt når jeg føler de vennene vi hadde begynner å bli ganske så fjerne, og alt er bare min feil. Fordi jeg ikke orker, eller må gå hjem så forbanna tidlig alltid! Har ikke problemer med å forstå at vi blir skvisa ut, men det er veldig kjipt.

Lørdagen var fantastisk! Da var virkelig sommeren på besøk her i sør. Varmt og vindstille, omtrent ikke ei sky på himmelen. Vi benytta sjansen til å ta en tur i båten. Altså ikke denne store du ser foran her, men den du ser litt av dekket på i forgrunnen. Vi “tøffa” stille og rolig uten noe særlig mål og mening med turen. Vestover til en forandring. 

Vi var innom Ny-Hellesund. Og derfra en liten svipptur til Høllen brygge i Søgne. Vi hadde vel egentlig tenkt å fylle diesel, men det var så kaos rundt pumpene at vi ombestemte oss. Kjøpte hver vår brus og et par lefser, og snudde baugen mot Randesund og hytta igjen.

Jonas var ikke med i båten. Han er ikke akkurat den fødte skipshund, så han har dessverre bedre av å bli igjen der han har fast grunn under potene. Jeg synes jo det er kjempedumt, mens kapteinen stiller seg temmelig nøytral her. 

En fin sommerdag i går altså. I dag blåser det noe sykt. Både på hytta og her hjemme. Det er vel ulempen en har ved å bo på en topp. Håper du har hatt ei fin helg, uansett hvor du har vært. :o)

Midtlivskrise på facebook finner du her – følg meg gjerne.