Mandagstema uke 44 – skummelt

Her i huset har vi ikke noe forhold til Halloween.
Og siden bildene mine stort sett er koselige og idylliske
har jeg leita noe veldig for å finne noe som kunne betegnes som skummelt.

Valget falt på disse!
Bildet er tatt i en krokodillepark i Gambia.
Det lå slike “grønnkledde” dyr overalt nede i vannkanten, helt stille.
Jeg var helt sikker på at de var utstoppa, av plast eller iallefall fake på et vis.
Helt til vi kasta ut noe fisk – da ble det liv i gørra!

Det aller skumleste var vel at de faktisk rusla rundt der fritt.
Mens vi var der var det et stort beist som tok seg inn på naboeiendommen.
Der flere kvinner og barn jobba i åkeren.
Ikke vet jeg, men det forundrer meg ikke om det i løpet av året
forsvinner noen innbyggere på dette viset ..

Flere skumle bilder finner du her:

Ikke noe skal være uprøvd

Tro for all del ikke at jeg bare sitter her og GODTAR all elendigheta med denne overgangen. For det gjør jeg ikke. Jeg har forsøkt, snart alt som fins, av ting som muligens kan hjelpe. Ikke alle merker, men akkurat hvilken produsent som har fått pillene/produktene ut på markedet kan vel ikke ha så mye å si.

Det siste jeg har forsøkt over noen uker nå er Nyco. Jepp, du hørte riktig. NYCO, som pappa alltid hadde i kjøkkenskapet for magetrøbbel. Eller noe. Ikke vet jeg. Husker bare at det var noe
som alltid var i huset, så en eller annen funksjon må det jo ha hatt. Regner jeg med.

Nå har altså Nycoen inntatt mitt hus også. Både på kjøkkenet og badet. Bare sånn at jeg skal være helt sikker på å få det i meg og ikke glemme det. Jeg er flink sånn nemlig. Piller er ikke helt mi greie, heller ikke kosttilskudd og andre finurligheter som skal hjelpe for det meste. I følge reklamen. Men det siste året har jeg faktisk vært flink der også. Ved hjelp av nøye planlegging og piller og sånn på badet, kjøkkenet og i veska. Sånn at det liksom ikke skal være en eneste grunn for at jeg ikke får i meg dagsdosen.

Nyco ja, ei venninne mente det hadde hjulpet så på hetetoktene. Det var noe ho helt tilfeldig var kommet på i forbindelse med en skikkelig dagen derpå feelings. Så dermed kunne jeg jo ikke la det heller være uprøvd. Nycoen altså, ikke dagen derpå, for den sistnevnten der vet jeg er uten noen funksjon. Bortsett fra at en lover seg selv å aldri, noensinne, drikke mer resten av livet .. og det holder helt til neste fest!

En full kork Nyco i et glass vann, tre ganger daglig skulle gjøre underverker. Jeg som ikke engang liker farris, og annet vann med kullsyre, har svelga og svelga denne Nycoblandinga så det omtrent bruser ut av ørene!

Men er noe blitt bedre av den grunn? Nope .. alt er som det har vært .. det bare skvalper litt mer når jeg beveger meg ..

Nå venter jeg på nye piller i posten. Noen som etter sigende hadde gitt en arbeidskollega av min søster et helt nytt liv! ALT var blitt bedre, såpass at ho likegodt hadde slutta med hormonene ho hadde gått på en god stund. Så kanskje det er håp for meg også?

Men først er det mandag. Slett ikke en dårlig start på uka for meg. Helga har vært god, søvn har jeg fått sånn nesten nok av iallefall, kjærligheten blomstrer.

Jeg har vært forferdelig svett, klam og varm hele helga. Mulig det ikke var så lurt med den festen, sånn sett i forhold til termostaten. For andre ting derimot var den nok veldig perfekt. Jeg har det bra og håper dere har det samme.

:o)

En underlig farkost

På vår spasertur ned til byen tidligere i dag kom vi over denne farkosten i båthavna.
Litt spesiell, men den flyter i det minste. Ikke alle båtene der nede gjorde det faktisk.
Registreringsnummer hadde den også, så her er alt klappet og klart
til en fantastisk ferie på sjøen.

For meg så det veldig ut som noe som var produsert i Christiania.
Hadde vi kommet over den der nede ville den bare glidd inn
som en naturlig del av alle de andre byggverkene i bydelen, men her hos oss ..

Jeg må si den så litt merkelig ut der den lå fortøyd i bryggekanten.

Baugen ..
Flott bord på den ene siden om du vil innta et glass vin eller to utendørs.

.. hekken
Legg merke til snora til påhengsen som stikker opp av det hvite lokket
(over den grønne kanten).
Det er her de har gjemt alle hestekreftene!

.. og litt fra siden.
Ja, var det noe som kunne friste til neste års båtferie eller?

;o)

Høstens fargeklatter

Det er en deilig følelse å sitte her med beina på bordet
og vite at en har vært ute og gått en lang tur.
Nå venter vi bare på ei venninne og så er det middag på gang – bacalao.

Dette her har vært en særdeles fin dag selv om det er litt grått og trist ute.
Utrolig deilig å ha det sånn innimellom også, for det er
temmelig lenge siden sist nå.

:o)

Verdens skjønneste hund

Dette er det første jeg så av Zenta.
Bildene på nettsiden til kennelen. Var det rart jeg falt pladask?

Her er ho kommet hjem.
Det aller første møte var samme dag, jeg tok ho rett og slett uten å ha møtt ho.
Ho var 7 uker og overtakelsen skjedde utenfor en bensinstasjon.
Eierne skulle videre østover med to av hennes søsken.
Lurer på hvordan de er blitt ..

Første tur ut med halsbånd og lenke.
Det var ikke spesielt gøyalt!

Adriana var ikke helt sikker på om det var veldig gøy eller veldig skummelt.
Men akkurat det går litt bedre nå, ungen er blitt større og hunden mye roligere.
Heldigvis. For en stund lå ho litt dårlig an her.

Vi kunne ikke åpne døra før ho stakk av!!
En gang måtte vi hente ho på en kennel, ho var taua inn fordi ho vimsa rundt aleine.
Det kosta oss den nette sum av 1850 kroner.

En annen gang var det noen unger som stjal ho.
Fant ho igjen utenfor butikken, men ny lenke og sløyfe rundt halsen.
Ho hadde riktignok stukket ut fra hagen da også,
men de hadde tatt ho rett utenfor huset.

Et par ganger kom folk i nabolaget leiende på ho ..
Det var et slit, og fryktelig flaut!

Nå er ho bare snill, rolig og veldig lydig.

Og snart er ho 5 år.
:o)

Vellykka kveld på by’n

Heisann og god søndags formiddag. :o)

Hadde en utrolig koselig og gøy kveld i går. Beste byturen på leeeenge, takket være fantastiske kollegaer. Ikke det at jeg flyr beina av meg til byen, verken for å feste eller shoppe lengre, men når jeg er ute synes jeg alltid det er så kjipt. Utrolig kjedelig rett og slett. Og så vil jeg helst hjem fortest mulig. Ja, innerst inne vil jeg jo helst ikke ut engang .. men i natt var jeg ikke hjemme før kl. 2.

Alt ble bare helt vellykka. Selv om verken humøret eller selvfølelsen var så toppers før avgang. Når en blir møtt av kommentarer som: – Håret ditt er flott. – Det ser ut som du har slanka deg  .. ja så gjør jo det litt med både det ene og det andre.

Merkelig nok er ikke dagen-derpå-følelsen så fremtredende heller. Jeg merker jo at jeg har vært ute på galeien, for å si det sånn, ikke minst på øresusen. Den har jo bare skrudd seg opp på max volum og kommer vel til å bli stående sånn i et par dager, minst. Men det var verdt det!

Timene med faglig input og gjennomgang av det nye produksjonssystemet var også helt ok. Ble faktisk litt beroliget der og da. Jeg som har sett ganske mørkt på dette. For når jeg prøver å lese i boka jeg har gått til anskaffelse av, så virker det som det blir satt på en sperre inni hodet mitt, det trenger liksom ikke noe inn der. Og den opplæringa vi kan klikke oss inn via internett for selvstudering, i ledige stunder på jobb, den har jeg gitt opp. Men det så altså ikke så galt ut. Vi skal jo tross alt ha fire hele dager med kursing før vi skal produsere i dette her, så noe bør jo feste seg, før en blir kasta ut i det. Og det er bare et par uker til ..

Vi spiste på Makrellen på Fiskebrygga. Har vært der to ganger tidligere og har to særdeles negative opplevelser derfra. Dårlig service og elendig mat. Men til og med de imponerte stort. De har riktignok fått ny kjøkkensjef siden sist, men at det skulle bety så mye var jo bare helt utrolig. Jeg spiste pannestekt hjorteplomme, noen hadde lammeskank og andre urtebakt steinbitfilet – alt så like godt ut. Så etter denne kvelden kan Makrellen anbefales!

Siste øla ble inntatt på Victoria. En plass det er greit å gå bare for å se på folkene igrunnen. For her er det litt av hvert. Selv om det har bedra seg betraktelig de siste årene. Tidligere var dette plassen om du trengte å plusse på selvtillitten litt. For her var det mye elendighet for å si det rett ut. En følte seg som et friskt pust i mengden av grå, fordrukne mennesker, så det mangla ikke på oppmerksomhet om du stakk hodet inn døra her i løpet av byturen. En litt tragisk plass hvor mange sorger og knuste drømmer ble drukna i løpet av døgnet. Men hva kan en forvente på en pub som åpner kl. 9 om morra’n?

Jeg er utrolig glad for at jeg hadde en mann å komme hjem til iallefall. For å sitte å se på de som ikke har noen hjemme, sånn henimot stengetid, når de vet at siste sjanse snart er over for kvelden .. uff. Det er tragisk det!

Akkurat nå er jeg faktisk veldig fornøyd både med det ene og det andre. Har funnet min drømmemann, har verdens skjønneste kollegaer og en arbeidsplass jeg gleder meg til å gå til hver dag. Åsså selvfølgelig kan jeg remse opp barn og barnebarn, familien ellers og det meste av det som er med på å gjøre livet godt. Så om nå bare denne overgangsalderen kan gi seg snart så tror jeg nesten jeg må forandre navnet på bloggen også.

;o))

Ny dag – halvfullt program

Lørdag .. og faktisk så har jeg sove mer denne natta enn hele resten av uka til sammen. Så dagen starter bra. I dag skal jeg på seminar på jobb. Noen timer faglig input, som sikkert kommer til å forsvinne ut like fort som det kom inn .. om det i det hele tatt klarer å trenge seg inn her hos meg. Jaja, jeg deltar jaffal. Og selv om jeg skulle ønske jeg fikk med meg litt av det jeg burde så er det muligens ikke det viktigste. Eller var det hele vitsen med denne dagen tro .. eeeh .. husker ikke ..

Etterpå skal vi iallefall på byen. Tjohei, som jeg gruer meg! Men det er jo litt typisk for meg nå, jeg har igrunnen aldri lyst til noe som helst. Vil aller helst bare gjemme meg innenfor husets fire vegger. Bli her til alt er bra igjen. Sånn i overmorra helst.

Det blir sikkert greit. Når jeg bare er kommet ut av døra ..

Men nå er jo dette noen timer til enda da. I mellomtia kan jeg jo prøve det ene plagget etter det andre, bare for å finne ut at det meste jeg har er krympa noe forferdelig i skapet. Ja rett og slett i skapet! Kan ikke skylde på feil vasking engang!

Her er det ikke snakk om å kle seg flott og sexy og sånn. Neida, her er det kun snakk om å itre seg et eller annet som ikke ser så alt for jævelig ut på det som skal stappes inni. Kroppen altså. Lurer igrunnen på hvor all denne kroppen kom fra ..

Hvis du føler du savner litt av din kropp er det bare å si ifra. Legg igjen navn og adresse i innboksen min så skal jeg straks sende opp litt av min overflod. Ikke noe problem i det hele tatt, jeg er snill sånn. Vær mot andre slik du vil andre skal være mot deg .. Eeeeh, ja altså, jeg tar ikke imot noe, bare så det er helt klart!

Ha en fin lørdag der ute. :o)

Kardemomme – godt for sexlysten, humøret, psyken ..

I 3000 år har kardemomme blitt brukt i kinesisk og indisk medisin. Etterhvert begynte også greske leger å bruke det, blant annet mot smerter. Den franske urtelegen William Cole beskrev på 1700-tallet kardemomme som “Frøet over alle frø” og hevdet av “kardemomme fjerner treghet både fra hode og mage”.

I asiatisk kaffe blir det ofte tilsatt kardemomme. Dette fordi man tror at kaffi virker dempende på sexlyst og -evne. Siden kardemommen er regnet for å ha motsatt effekt, fjernet man denne, noe uheldige, virkningen fra kaffe ved å tilsette kardemommen. Det er derfor arabisk kaffi smaker litt uvant har jeg lest meg til .. noe jeg overhodet ikke kan bekrefte siden jeg ikke drikker kaffi.

Men te, det kan jeg ha. Sist helg var vi innom en asia-butikk og shoppa litt krydder og andre spennende ting. Også et par forskjellige te-sorter. Tenkte ikke så mye over hva slags te det var, men altså, den største eska inneholdt rett og slett kardemommete! Så nå skal det nok bli sus i serken etterhvert .. ;o)

Kardemomme inneholder mange interessante bioaktive stoffer. Den er rik på antioksidanter og hindrer vekst av sopp og bakterier. Forsøk på rotter har vist at kardemomme kan ha en gunstig effekt på blodfett og immunforsvar. Dette her blir igrunnen bare bedre og bedre!
Inntak av kardemomme kan gi en rekke positive fysiske og psykiske effekter, blant annet lindrer det magebesvær, øker forbrenningen og  virker avbalanserende på hormonsystemet.

Kardemomme får også fart på livsgleden! Når man føler alt stopper opp, sliter med frykt for å ikke strekke til og ikke klarer å få fullført påbegynte prosjekter .. sånn som det strikketøyet som må rekkes opp litt før det kan bli ferdig, selvstudiet i det nye systemet på jobb, hageflekken på utsiden av huset .. da minner kardemommen oss på livets sanne overflod. Den gjenoppbygger ønsket om tilfredsstillelse og gir energi og virilitet, kan brukes mot tretthet, forvirringstilstander og dårlige nerver. Høres absolutt ut som en vidundermedisin spør du meg!

Så da lurer jeg bare på en ting .. hvor mye må en ha? Går det an å få en overdose? En liter te i døgnet? Tre? Eller er det ikke noe hjelp i te i det hele tatt .. er det kanskje planten, eller hva nå denne tingen er når den kommer direkte fra sitt naturlige element, en må spise?

Akkurat det der finner jeg ikke noe svar på. Så hele greia er litt svevende på en måte, men jøss så mange gode egenskaper kardemommen har. Om en bare finner ut hvordan en skal få gleden av dem .. mens jeg grubler over dette skal jeg iallefall drikke litt te, så kanskje dukker svaret opp helt av seg selv om noen uker. Når jeg er blitt sylslank, har fått tilbake livsgnisten og andre fordums gnister, sover normalt og rett og slett er kommet dit at jeg kan si jeg er midt i livet og elsker det. Men akkurat i dag kjennes det ut som om veien dit er ufattelig lang ..

Og mens jeg venter på åpenbaringen er det kanskje lurt å skjenke drømmemannen full av kaffi?

;o)

Himmelsk # 56

Et lite glimt fra vårt flotte naboland Danmark ..
Vet ikke akkurat hvor, men vi var på vei til København og 
dette var bare så utrolig vakkert at jeg var nødt til å ut av bilen og forevige motivet.

Jeg har rett som det er noen sånne fotoshoot.
Når det overhodet ikke passer å stoppe bilen eller ta en pause.
Heldigvis har jeg en utrolig tålmodig mann!
;o)

Flere himmelske bilder finner du hos Petunia:

God helg til dere!

Så var det den søvnen da ..

En kopp te gjør sikkert susen skal du se. For nå har jeg gitt opp den søvnen for i natt. Får da være måte på hvor lenge en skal ligge der nede og vri seg før det blir nok .. og nå kom jeg til det punktet.

Dette her er dritkjipt egentlig. Et par dager her, eller netter heter det visst, har vært ganske bra. Egentlig. Kommer jo litt an på hva en sammenlikner med, men altså, jeg synes det gikk bra i det minste. Og så tok det brått slutt! Igjen. Fanken, jeg blir så forbanna! Men det hjelper jo ikke for en dritt det heller.

Er det mulig å føle seg ensom under en dobbeltdyne? Ja, absolutt! Jeg kan jo ikke ligge der og knege meg innpå drømmemannen, for det hjelper jo ikke for noen om ingen av oss sover. Så dermed forsøker jeg å ligge så langt vekk som mulig og likevel ha litt dyne selv også, i det minste litt på den ene siden ..

Men nå har jo ikke mangel på dyne den helt store konsekvensen for denne varme, svettte, ekle kjærringa. Så det er ikke der problemet ligger. Og dyner har jeg nok av om jeg har tenkt å gå til det skrittet og skille oss helt om nettene .. men da kan jeg jo nesten likegodt sitte her oppe i sofaen og tenke på hvor godt alt var før denne overgangen slo til for fullt.

De siste nettene har jeg faktisk kjent litt på det der med at det blir kaldt “i midten”. Den midten som jeg skrøyt sånn av at ikke fantes i vår seng. For der lå vi jo, krølla sammen, om hverandre, inntil hverandre hele natta gjennom. Men det var da .. nå er alt bare trist som faen .. det er vel helst det som er problemet, ikke kulda.

Så blir jeg jo litt deppa for det også. For jeg vil jo ikke ha det som dette. Jeg vi ha det som før! Nå er det bare deprimerende hele greia, og spesielt nettene. Og egentlig har jeg ikke engang lyst til å legge meg når natta begynner for normale folk.

Jeg begynner å få lakenskrekk – igjen. Og søvn er faktisk ikke oppskrytt. Det er dessverre utrolig viktig for at en skal fungere i hverdagen. Har jeg funnet ut. Gang på gang det siste året.

Likevel sitter jeg her ..