En fin tirsdag uten regn


Her starta min tirsdag.
I Søgne. Kvernhusvannet rundt. Etter å ha stått opp fra min egen seng og spist et par knekkebrød vel og merke. Først en runde med kameraet og hund, og så en gang til med bare hunden. For trimmens skyld da. Det er for kjipt å gå inn på spinning når dagen er fin og tørr og kuldegradene fortsatt holder seg vekk.Vi hadde ei runde her på søndag også, drømmemannen og jeg. Ikke visste jeg at det var et digert vann her. Har jo vært på Åros en del ganger, både for å bade og for å ta bilder utenom sesongen, og dette er bare et lite steinkast unna. Nydelig turterreng, og gøy med litt forandring fra de vanlige løypene.

Slik så det ut ved sjøkanten på morrakvisten i nitia. Værmeldinga lovet den flotte dagen med blå himmel og greier, men det var å ta litt hardt i. Selv om en dag uten regn er helt fantastisk, så ble det ikke helt slik jeg hadde håpet på. Men, men. Tre timer ute i frisk luft uten å måtte gå med regntøy er ikke å forakte det heller.

Ferskvann og saltvann. Her står jeg på motsatt side av Kvernhusvannet og ser rett ut i sjøen. Kun stien skiller mellom sjø og vann. Kanskje ikke så lett å se på bildet, men det var et veldig fint motiv.

Måtte jo utnytte oppholdsværet max. Så etter rundturene tok vi likegodt en tur til Romsviga. Denne plassen har jeg vist bilder fra tidligere i år. Men her kommer noen flere:

Zenta er ikke så overlykkelig for turer i min mikroskopiske konebil. Den bråker for mye og er trang og fæl. Ikke hjalp det når ho fikk lov å sitte foran heller. Selv om ho slapp å ta sats og hoppe for å komme inn der. Men ut på tur, det er stas det! Jeg hadde egentlig tenkt å dra på spinning i kveld, men siden venninna mi ikke rakk det så gadd ikke jeg heller. Sløvt. Jepp. Jeg vet det. Men får ta det igjen i morra. Kjennes litt ut som om det er greit å ta det med ro i kveld. Har vært forkjølet i over en uke og i dag minner visse ting litt om influensa .. fysj! Får prøve å tenke på noe annet så går det sikkert over. :o)

Har du hatt en fin dag?

Frozen friday

Der kom den. Vinteren. Eller iallefall de aller første sporene av den. Som en frossen blomst på utsiden. Som det at en bare må skrape bilvinduet reint for is etter å ha stått parkert utenfor i to tidlige kveldstimer. Det blir glatt. Og kaldt. Sønnen har teipa rundt det ene vinduet på rommet, fordi det blåste rett inn. Jeg trenger en lottogevinst!!

Jepp. I hate it! Den kalde vinterluften trenger seg inn i sprekker og dårlig isolerte dører. Varmepumpa går på høygir og prøver febrilsk allerede nå å varme opp disse 60 kvaderatmeter med stue. Enda det bare var to minus i natt. Lurer innimellom på når den pumpa skal ta kvelden, den har jo allerede vart i 8 år uten at det har vært noe galt. Det er unormalt til å være noe av mitt!

Det er så sykt lenge til sommeren .. og jeg har vanvittig lyst til å dra til en varmere plass .. Men akkurat nå skal jeg på spinning sammen med min yngste datter. Blir jo varmt det også. Selv om det blir på en litt annen måte enn det jeg tenkte på her da. ;o)

Regn, lekser og NAV-møte


Det er grått og trist ute, og dagene blir liksom aldri helt lyse. Det regner og regner og regner. Kjipt drittvær. Hadde det enda vært sol og sommer så kunne det jo nesten ha vært litt ok å bare gått hjemme og slengt. Eller, slengt og slengt. Jeg har dagene fylt opp med barnebarn, og godt er det. Da slipper jeg jo å tenke på så mye annet. For det klarer jeg fint om nettene! Egentlig burde døgnet hatt 5-6 timer til, slik at jeg kunne fått litt tid til å sove også ..

Min andre datter er blitt alenemor. Og ho trenger litt hjelp for å få kabalen med skole, jobb og barn til å gå opp. Ikke godt å ha forpliktelser på kveldstid når en er aleine med ei på halvannet år, så da trår mormor til! Hjelp til selvhjelp vil jeg kalle det. Jeg har noe å tenke på, ho får barnepass stort sett når ho trenger det. Og jeg får et skikkelig godt forhold til mitt yngste barnebarn også.


Akkurat nå har førsteklassingen vært hos oss noen dager.
For den mamma’n skulle være med på en frivillig undersøkelse på Rikshospitalet angående hjerneopererte. Så her følger og henter jeg både på skole og i barnehage. Skifter drittbleier, gjør lekser og stryker på ryggen når det er leggetid. Det hender til og med at jeg forsøker meg på en godnattsang en tidlig kveldstime. Når ingen andre enn minsten og jeg er til stede vel og merke. Sangstemmen min egner seg jo som kjent ikke i dusjen engang. Men foreløpig er minstejenta så liten at ho ikke har skjønt det enda.

Det er veldig godt å kjenne at NOEN trenger meg. Mulig drømmemannen ikke er fullt så overbegeistret for alle disse ungene til alle døgnets tider, men det er en måte å få kjærringa gjennom noen dager på lettest mulig måte. Blir jeg bare sittende så blir det ikke greit for noen. Treninga hjelper jo for å ha noe å gå til, men jeg føler meg ikke akkurat så uerstattelig og viktig av å sitte på en spinningsykkel i timevis.

Panikken for å ikke få noen jobb er ganske stor. Så om en halvtime har jeg en avtale på NAV av alle plasser. Min aller første tur dit, sikkert ikke den siste. Tragisk spør du meg. NAV lissom. Jeg er på vei til å bli en NAVer av verste sort! Den arbeidsledige. Det er til å grine av!

Spinning blir min nye form for tidtrøyte

Bildet er lånt fra Fresh Fitness hjemmeside.

Dagene tusler og går, og jeg holder på å kjede vettet av meg!!
Så for å ha noe å gå til har jeg altså blitt medlem hos Fresh Fitness. Jadda! Et treningssenter. Det billigste i byen, for tiden er jo ikke akkurat inne til å påta seg flere faste utgifter. Dessuten er det ikke et års binding heller her, kun en måneds oppsigelse. Noe som gjør sjansen for å bli støttemedlem temmelig minimal.

Selvbetjening er tingen. Her er det ikke noen instruktør, om du ikke vil betale ekstra for det. Og det er fullt mulig. Om du gidder. Og har råd. Jeg har ingen av delene. Det var jo nettopp derfor jeg valgte dette senteret! Å komme inn i disse styrketreningsapparatene kommer vel til å ta litt tid. Men alle er jo utstyrt med en bruksanvisning, og jeg kan jo lese, så det går sikkert bra etterhvert. Selv om jeg følte meg litt lost i går da jeg var der for aller første gang.

Det er spinninga som frister mest. Jeg kunne gått med drømmemannen på hans spinningtimer på jobben. Helt gratis. Men etter litt grubling fant jeg ut at han skulle få ha det for seg selv. Han gjør jo ikke så mye på egenhånd, så han har sikkert ikke behov for å drasse med seg kjærringa der også. Fant jeg ut. Så i dag morges klokka 9 hadde jeg min aller første spinningtime på Fresh.

Instruktør på storskjerm. Tja. For noen funker det sikkert ikke, for meg var det helt ok. Jeg ble jo ikke så positivt overrasket av instruktørene på sentret rett over gata – og der koster det over dobbelt så mye å trene, pluss at du binder deg et helt år. Når instruktøren er så slapp av ho sier “og de som har lyst reiser seg og sykler” .. vel, da kan jeg fint klare meg uten det kostbare mennesket i fronten.

Vi var to stykker i dag. Hehe .. helt ok det også. Jeg er jo forsåvidt ikke der for å se på de andre. Men det er 12 sykler og jeg synes det er merkelig at ikke flere benytter seg av dette tilbudet. I følge ei som jobber der var det sjeldent mye folk i spinningsalen. Amdre plasser er det vel fullt og vel så det når de kjører igang spinningtimene. Såpass at du må forhåndsbestille plassen.

Selvfølgelig håper jeg jo at vekta skal rase nedover nå. Den har jo stått på stedet hvil siden sommeren. Mangler litt over en kilo før jeg kommer under 90. Åh! Irriterende. Men en annen ting er jo at jeg ikke har gjort noe som helst for å holde meg her heller, og jeg har likevel ikke lagt på meg igjen. Alle de vel 16 kiloene som er forsvunnet siden jeg var på det aller verste har holdt seg vekk. Mens jeg har spist ganske så normalt og til tider ganske så usunt. Det har aldri skjedd i historien før. Ikke min slankehistorie iallefall. 

Men jeg går og går og går. Lange, blaute, ensomme turer. Og det er nok grunnen til at vekta holder seg der den er nå. Tenker fortsatt at jeg skal ha av ti kilo til. Før neste sommer. Men først kommer jula .. og etter den skal jeg heller begynne å redusere matinntaket igjen.

Denne fredagen ble ganske så innholdsrik. Nå har jeg planlagt neste spinningtime, fått i meg en frisk hjemmelaget smoothie og dermed er det på tide å få på seg regntøyet og ta en tur ut med bikkja. Før jeg skal hente turbo (ymgste barnebarnet) i barnehagen. Og jaggu har jeg ikke en plan for kvelden også. Jøss, for en hektisk dag dette ble!

Håper du har det bra. :o) Jeg har det vel egentlig litt bedre. Om jeg klarer å ta en dag av ganga .. Men jeg vil så gjerne ha en jobb. Aller helst den jeg hadde, savner kollegaene, miljøet og det å ha noe å gå til. Pluss vissheten om at lønna kom inn til samme tidspunkt hver måned. Det var trygt og godt. Men den tiden er over, og helt umulig å få tilbake. Håper det ikke er like umulig å få en annen jobb, selv om det ser litt sånn ut nå.

Litt lost ..

Omtrent som denne skoen føler jeg meg.
Den hadde nok ligget der en god stund.
Mye lengre enn jeg har sittet her i all min ensomhet ..
Likevel føler jeg meg litt sånn i dag. 

Som det mest ensomste menneske i hele verden.
Uten noe å gå til om morra’n.
Helt aleine hele dagen, ingen å snakke med.
Ikke noe som skjer. 

Har masse jeg kunne gjort.
Strikka, gå på hybelkaninjakt, husarbeid,
ikke minst lufta hunden.
Men det er ensomme ting det og.

Jeg savner samholdet på jobb.
Folkene, arbeidsoppgavene.
Rutinene, til og med de kjedelige malsidene.
Stille perioder på jobb var hundre ganger bedre enn stille dager hjemme.

Fridager, uten plikter og arbeidsoppgaver.
Det var innimellom en drøm når en jobba fullt.
En veldig fjern drøm når en alltid har jobba 100 prosent.
Men bare slike dager har jeg aldri ønska meg.

Nå står de i kø på ubestemt tid fremover.
Alle disse tomme dagene, ukene, månedene.
Jeg får en smule panikk når jeg prøver å tenke fremover. 
En dag av ganga, jeg må ta en dag av ganga. 

Jeg hater å kjede meg!
Og jeg kjeder meg fort. 
Snakk om dårlig kombinasjon ..