Sol, sommer og båtmesse

Hei, hei. Her har vi hatt nok en fantastisk flott sommerdag!
Vi benytta den til å spise lunsj på Fiskebrygga,
og ta en tur på båtmessa for første gang på skrekkelig lenge.

Det var mye som skjedde på en gang i Kristiansand sentrum i dag.
Båtmesse, internasjonal matdag og havnedagen.
Ikke rart det var fellesferiefølelse i gatene.

Dette soldekket hadde jo ikke vært så dumt å eie ..
Ikke båten heller for den saks skyld.

Mange fristelser å skue.
Men kanskje ikke for hvermannsens lommebok ..

Selvsagt fantes farkostene i flere forskjellige prisklasser.
Men det er jo alltid de dyre som frister mest.
Selv om jeg synes en båt til en million er litt bortkastede penger.
Iallefall om en regner ut hvor mange timer en bruker den i løpet av en sesong.

Om en derimot har full konto så er jo ikke det noe problem ..
Noe vi bare har noen få timer rett etter feriepenger og skattepenger er kommet inn.
Før alle faste utgifter har begynt å spise av kapitalen.

Drømmemannen sett fra lugaren i min neste båt. ;o)

Denne her for eksempel.
Åhhh! Den var bare helt fantastisk flott!
Yamarin 79 Day Cruiser kan du ta en nærnere kikk på HER om du føler for det.
Prislappen var dessverre ikke helt tilpasset vår lommebok.

Det har vært en helt kanon dag, og nå venter vi bare på Lotto-gevinsten!
Sånn at vi kan gå tibake i morra og kjøpe drømmebåten.
For jeg er helt sikker på at det egentlig er vår tur
til å stikke av med kveldens hovedpremie.
For jaggu har vi vært tålmodige i flere år allerede.

Heldigvis er det fortsatt helt gratis å drømme! ;o)

Sommeren er her!

I dag har jeg fylt opp Smarten til randen. Den derre bittelille konebilen vettu. Det er ikke fullt før det renner over .. ;o) I følge drømmemannen er det en av mine leveregler. Når det gjelder alt. Vaskemaskinen, oppvaskmaskinen, klesskapene, rundt middagsbordet. You name it! Skal alltid få trøkka inn litt til, det være seg en ekstra person eller andre ting. I dag var det plassen i bilen det var snakk om. Og jaggu var den ganske stor inni denne her lille loppa mi!

Dagens fangst fant jeg hos Plantasjen. Fullt bak setene, fullt foran passasjersetet og fullt i selve setet. Såvidt jeg fikk klemt inn veska mi bak førersetet da jeg møysommelig hadde pusla staudene og sommerblomstene på plass.

Været er fantastisk for tia. :o))  Det er så ufattelig deilig! Våkner til blå himmel og fuglekvitter hver eneste dag. Jeg må bare innrømme at jeg er en smule misunnelige på dere som har langhelg. Her jobbes det. Ikke i hagen, men der jeg får betaling slik at jeg bl.a. kan gå på Plantasjen og handle slike ting som dette. Litt unødvendige greier, egentlig, for vi flytter jo snart ut på hytta – og da er det på’n igjen! For der må vi jo også fylle opp kasser og krukker. Uten blomster, ingen sommerkos.

Jeg har heldigvis fri i hele morra. Gjett om det skal nytes? :o) God helg folkens.

Førskoledag – og kos med jentene mine

– Mormor, ser du sekken nå?
I dag var snuppa på førskoledag, og jeg og mamma’n var med.
En stor dag, og jeg må innrømme at jeg måtte
tørke et par tårer der jeg sto og så på alle de skjønne, små som er årets førsteklassinger.
Rart at jeg liksom er mormor til ei skolejente.
Jeg synes jo ikke det er så skrekkelig lenge siden mora hennes begynte på skolen.

Etterpå var vi i Ravnedalen.
Koste oss med litt mat og is, sammen med den andre dattera mi og barnebarnet.

Familiens yngste fikk sin aller første is.
Jeg tror den falt i smak!

Gress og blomster er også ganske ok å spise ..
bare sånn i tilfelle du har lurt på det.

Skolejenta med mamma’n sin.

To kusiner som har veldig mye glede av hverandre.

Dagens hovedperson, skolejenta, sammen med mamma’n.

Snuppa, som snart er et år, og stort sett blid som ei sol.

Og nå er det jaggu like før ho kan gå helt aleine også.

Tusen takk for i dag, jentene mine. <3 Jeg er så heldig som har akkurat dere.

Skikkelig ugly undertøy

I går var jeg på shopping! Har kjøpt meg en panser-bh så stygg og fæl at det halve kunne ha vært nok! Sports-bh. Herregud for noen grusomme greier. Tvangstrøye-følelsen var påfallende i prøverommet. Lurer på hvorfor de må se så ille ut disse her? Til oss som har litt å ha oppi vel og merke. For selvsagt fins det finere utgaver enn dette, tro meg, jeg har prøvd hundrevis av dem de siste ukene. Men ikke noe passer! Det er ikke omkretsen rundt som er problemet, neida, det er foran! Her er det ikke plass til en dritt! Dessuten skal de aller fleste bare tres over hodet, og det er jaggu ikke lett det heller. Kan jo tenke meg hvordan det er når en er svett, klam, varm, trøtt og en smule drittsur i tillegg .. sikkert helt umulig!!

Kanskje folk med store pupper ikke trenger en slik bh? De trener/trimmer kanskje ikke? Eller så har de silikon slik at de står rett ut uansett hvordan resten av kroppen beveger seg. Hadde jeg hatt så små pupper som de aller fleste sports-bh’ene tydeligvis er beregnet på, så hadde jeg aldri pakka de inn i det hele tatt. Det er verre når snublefaktoren er så stor som her. Da må en nesten prøve å heise opp stasen litt. Men fra å heise, til å skvise elendigheten tett inntil kroppen som en annen støtfanger … det er en stor forskjell.

Spile-bh’n er mye, mye bedre. Men ikke så god når en skal bevege seg for mye. Stroppene glir gjerne ned og er du riktig uheldig og ikke ha rett bh så kan jo til og med puppene renne ut i overkant. Akkurat det tror jeg stort sett jeg har unngått. Heldigvis. Men nå tenkte jeg jo at jeg skulle prøve noe som var beregnet til litt bevegelse. Så får vi se hvordan det går. Nå er den iallefall i hus. Stor og stygg og ser nesten ut som et handlenett ..

I tillegg ramla tre par sokker og tre truser oppi posen. Trusene står i stil med toppen, gedigne à la Bridget Jones. Uten hold-in effekten vel og merke. For det der klarer jeg bare ikke. Det er selvpining på høyt nivå. Så her får det bule og bulke i helt naturlige linjer, alt ettersom. Egentlig skjønner jeg ikke helt hva en skal med alle disse trusene. Behagelig er det jo ikke. Det hadde jo vært mye bedre å gå uten et ekstra lag som strammer eller ruller ned under valka. For selv om denne er blitt mye mindre de siste ukene så kan den liksom ikke få bestemt seg om den vil holde seg inni eller utenfor trusa. Så nå har jeg bestemt at den skal forbli inni, og da måtte jeg gå opp en god del centimeter på høyda gitt. For ikke å snakke om en halvmeter. Så nå har jeg fanga’n og skal selv bestemme når kvapset skal ut over kanten. Det gjelder å vise hvem som er sjefen vettu!

Men når det er sagt, så har jeg ikke tenkt å vise dette undertøyet til noen. Når det er på. Det er slikt som egner seg å ta på og av på badet. Etter at en har forsikra seg om at døra er låst! ;o))

Jada, jeg har endelig innsett det: Stringtrusas tid er forbi.

Midtlivskrise på facebook finner du HER. Gå gjerne inn og lik siden.

Ohlala – veiedag

Så var jeg vel kommet til den 6. uka i slankeperioden min. Forrige uke gikk rett i dass, sånn omtrent. Fordi vi var på tur til Gdansk og jeg lot NOKA-produktene, slanking og dårlig samvittighet bli liggende igjen hjemme. Det straffet seg selvsagt, og da jeg kom hjem hadde jeg lagt på meg nesten 2,5 kilo. Dritkjipt!!

Men siden da har jeg vært særdeles flink. Gått langt og spist lite. Så jeg hopper likegodt til resultatet med en gang:

Startvekt 102 – i dag 94,1
Mål bryst ved start 122 cm – i dag 117
Midjemål ved start 107 cm – i dag 101
Hoftemål ved start 109 cm – i dag 105

Det betyr at jeg har kvitta meg med de kiloene jeg dro med meg hjem fra Polen. Forrige mandag veide jeg 97,2 – i dag veier jeg 3,1 kilo mindre. Men målene står ganske still. Likevel er jeg godt fornøyd etter denne uka. Jeg fikk på meg ei bukse i dag som jeg ikke har brukt på to år. Den er til og med ganske romslig. Jippi!! Det går rett vei nå. Og jeg er kommet under 95 til og med. Neste delmål må være 90. Men fortsatt er det langt igjen.

Frokostshake med smak av vanilje og karamell.
2 dl skummet melk, 2 dl vann, 5 isbiter,
2 måleskjeer vaniljeshake- og 1 måleskje karamellshakepulver.
Nam, nam.


Egentlig var det godt å komme hjem til NOKA-maten min igjen.
Selv om jeg til tider har lyst på ei skive brød eller vanlig müsli. Normal mat altså. I helgene blir det mer normal frokost, og middag spiser jeg hver eneste dag. Mulig jeg bare kommer til å fortsette slik fremover,  for jeg føler meg mye bedre enn på lenge med denne dietten. Ikke oppblåst, ikke vondt her og der, og mye mer opplagt enn om jeg skulle stappe ned all verdens usunne greier. Så da hjelper det jo for noe i det minste. Selv om jeg synes vektnedgangen går litt sakte. Det er jo tross alt bare litt over en kilo i uka i snitt. Uff. Det tærer skikkelig på tålmodigheten min dette.

Hele forrige uke hadde jeg en plan om å stå opp grytidlig. For å ta en kjapp trimtur på morrakvisten. Med en sjokkskada hund som aldeles ikke er vant med å bevege seg for mye på den tiden av døgnet. Men ho slapp unna, hver eneste dag. For kjærringa orka ikke! Istedenfor ble jeg liggende i senga og halvsove til det ble så liten tid til å dusje og stelle meg at jeg nesten kom for seint på jobb. Ååhhhh! At det skal være så vanskelig da! Jeg som var den morrafugle før i tia.

Visste du forresten at en Noka-shake er perfekt å ta før en trimtur. Holder tørsten vekk en god stund og gjør at en har litt å gå på. Sånn som i går da vi gikk før frokost. Drømmemannen spiste ikkeno’, så han var jo halvdød av sult da vi kom hjem etter tre timer. Halvannen mil ble det, og det samme har jeg gått i dag – på trilletur med barnebarnet og min eldste datter. Men det var altså ikke i skogen. Vi tok en bytur og en svipp nedom fiskebrygga. Fantastisk vær her i dag også nemlig. Skikkelig sommer. :o))

Håper du har hatt en flott start på den nye uka. :o)

Midtlivskrise på facebook finner du HER.
#nokadietten #noka #slanking #diett #nyttliv #shake #diett #slankekur #vektnedgang

Gdansk by night

Det var nesten magisk å gå rundt i denne byen når dagen gikk over til kveld ..

Spesielt rett før det ble veldig mørkt,
når himmelen lyste knallblått mellom de høye, ærverdige bygningene.

Romantisk og litt rart på en måte .. for plutselig følte jeg meg så bitteliten.
Og det er jaggu ikke ofte jeg føler meg slik.
Det er jo heller denne berømte flodhestfølelsen jeg går rundt med,
og en flodhest er jo ikke akkurat noe lite vesen ..

God natt. :o)

Sommervær og barnebarn

Den aller minste var ikke ei av de vi hadde med oss i helga,
ho lånte jeg bare på en liten trilletur på fredagen.
Men jeg skal få æren av å tilbringe litt tid med ho igjen i morra tidlig.

 

Etter å ha hentet 5-åringen i barneselskap, måtte vi jo ut å lufte hunden i jungelen.
Vi var ute i vel en time, og ungen trodde jo aldri vi skulle finne hjem igjen.


Ikke rart at turen tok dobbelt så lang tid som den pleier …
for det var jo så utrolig mye å studere, for ikke å snakke om å leke med.


Jeg trodde aldri vi skulle komme oss forbi denne løvhaugen .. ;o)
Og ikke synes jeg det var så veldig stas å få håret og tøyet fullt av ekle,
halvråtne blader heller .. men hadde ikke hjerte til å ta gleden fra snuppa.


Hærlig!! Til og med en dårlig dag kan gjøre helomvending
i selskap med slike fantastiske små mennesker. <3

 

Noen ganger hadde det vært ok å vært barn igjen. Helt bekymringsløs, elsket og tatt vare på. Det er iallefall sånn en barndom burde være, selv om jeg veldig godt vet at ikke alle har det på den måten. Dessverre. Vi har lånt et par barnebarn. Den ene på overnatting, og den andre bare på lørdagen. Kjempekoselig.

 

Tegnekonkurranse i Kvadraturen, og skuffelsen var enorm da det ikke ble noen gevinst.
Heldigvis blir det fort glemt igjen.

 

I sentrum var det stormende jubel og fullt kaos. Color Line med samarbeidspartnere hadde boder med gode tilbud og gratis smaksprøver. Tegnekonkurranse og besøk av Captain Kid. Jeg hater jo sånt. Kan ikke fordra store folkemasser, skubbing og køgåing. Folk som er overfebriske for å få fatt i noe gratis. Det være seg noe sukkertøy, smaksprøver på spekemat, eller bløtkake! Men hva gjør man ikke for barnebarna? Faktisk enda mer enn en gjorde for egne unger, bare sånn at du kan begynne og stålsette deg om du enda ikke er kommet så langt .. Men kø for å få et stykke kake, den klarte ikke en gang to barnebarn å få meg til å stå i ..

Da er det bedre og sette seg på en restaurant og kjøpe maten! Det kunne jo vært stas, om bare ikke denne barneporsjonen hadde vært så kunstnerisk tilberedt.

 

Sånne rare pølser er uspiselige. Iallefall i endene ..
bare sånn i tilfelle du lurte.


– Og hvorfor har de gitt meg dette? utbrøt Filip i vemmelse da han oppdaga grøntforet.
Morfaren kunne ikke vært mer enig og var igrunnen ganske så fornøyd med barnebarnet.

 

Denne småspiste lille frøkena fikk i seg en del ho også.
Uten noen form for analysering av innholdet på tallerkenen, for ho spiser det meste,
det er bare det at det tar så skrekkelig laaaaang tid.

 

Vi var begge enige i at det hadde vært en fantastisk dag. Vi føler oss veldig priviligert som allerede har fire barnebarn. Men det var absolutt ikke vanskelig å levere de fra seg igjen! Det er jo nettopp en av fordelene med å kun ha de til låns innimellom. Og jeg må jo innrømme at det er ganske slitsomt. Det fins en tid for alt, og vår tid som småbarnsforeldre er definitivt over for lengst.

 

Søndagen fortsatte med samme flotte sommerværet. Og det var tid for ukas andre langtur. 1.5 mil ble det i dag. Varmt og klamt, men var ganske så fornøyd med innsatsen når vi kom hjem igjen etter tre timer. Til og med drømmemannen måtte innrømme at det ikke var så ille som da vi begynte med denne trimminga.Det hjalp sikket litt at han hadde fått ny treningsbukse også da. Mye lettere enn den joggebuksa eller overtrekksbuksa han normalt har gått i. Her gjelder det å legge forholdene til rette, for det er jo mye koseligere å gå sammen med han enn å gå aleine. Dessuten har han ikke vondt av å bevege seg litt i Guds frie natur han heller. Jeg merker enorm forskjell på formen, både min og hans. Det er en god følelse! Og i morra er det veiedag igjen, håper det ser litt  bedre ut enn forrige uke ..

Møtte veldig lite folk. Men to huggorm. Det er ikke fullt så koselig.

Hadde egentlig en plan om å gjøre reint og stelle i hagen i dag. Men det skar seg totalt. Er fortsatt ikke helt der at jeg får enorm energi av disse gåturene. Snarere tvert i mot. Fikk bare klippa plenen og lukt i et av bedene. Men resten løper jo ikke avsted. Dessverre. Herregud så mye jeg skulle ha gjort, både inne og ute. Hjemme og på hytta. Får litt abstinenser når jeg ser meg rundt, og føler at jeg aldri blir ferdig noen steder. Tror jeg må finne på noe lurt på tomta her, sånn at det kan bli litt mer lett å holde.

Noen som vil ha litt ugressavleggere? Her har vi det meste, i ubegrensa mengder .. Det eneste vi ikke har av elendighet i hagen er brunsnegler, og det er vel egentlig noe å sette på pluss-lista.

Håper du har hatt ei fin helg. :o) Her er det snart tid for svinesteika .. skrekkelig sein middag i dag .. og mitt første måltid som ikke har noe med NOKA-dietten å gjøre.

Gatelangs i Gdansk

Gdansk er Polens sjette største by.
Grunnen til at vi havnet her var som sagt at det er en av alt for få destinasjoner
en kommer til direkte fra Kjevik, flyplassen i Kristiansand.
Iallefall om en ikke vil bruke alle pengene kun på flyereisa!
Wizzair tok oss hit til den nette sum av kr. 1500,- tur/retur for to,
og da er det jo rett og slett gøy å dra på tur.

Jeg elsker gamle bygninger, trange smug, små kafeer og spiseplasser.
Men skinnet kan bedra, for mesteparten av Gdansk ble ødelagt under andre verdenskrig,
så bygningene vi ser i dag er rett og slett kopier av det som en gang var.

Her fins ufattelig mange flotte kunstverk oppå takene og ellers på husene.
Det er rart at et land som ikke akkurat blir ansett som så veldig rikt har hatt
økonomi til å gjenreise byen på dette viset.
Det må vel ha vært mange andre rimeligere måter
å bygge opp igjen byen på,
men heldigvis valgte de ikke noen av dem.

Detalj fra en husvegg.
Noe å tenke på hjemme om du skulle føle deg litt arbeidsledig en dag?

Detalj fra toppen av ei takrenne ..

Mer om Gdansk kan du finne HER om du vil.

Aura – leilighetshotellet vi bodde på kan du se mer av HER.
Kan anbefales, om du ikke er avhengig av hotellfrokosten og andre faciliteter
du får på et vanlig hotell.

Gdansk – Apartamenty Sun & Snow Aura

Her bodde vi!
Det lå 15 minutters spasertur unna gamlebyen.
Og da gikk vi langs kanalen.
Stort leilighetshotell som ikke var helt ferdig ennå.
Fløyen ved siden av oss så helt tom ut.

Det var en slags resepsjon i første etasje.
Med begrensede åpningstider.
Men om du trengte hjelp til noe så var det helt ok å få tak i de på telefonen.
Minimarked og skjønnhetssalong/spa var der også,
for de som trenger noe sånt i løpet av ferien.
Men de som jobba i butikken kunne bare polsk .. 

Vi hadde en liten leilighet, beregnet på fire voksne.
Da med to soveplasser på sofaen i stua.
Vi hadde godt med plass og leiligheten var særdeles velutstyrt og alt var helt nytt.

Det eneste jeg har å utsette på leiligheten er igrunnen at det var skrekkelig fargerikt ..
Soverommet var stort, med god skap plass som i resten av leiligheten,
senga var kjempegod.

Vi bodde i sjette etasje, med terrasse og utsikt over kanalen
og den veien vi gikk på for å komme til sentrum.

Kjøkken med spiseplass til fire.
Godt utstyrt med alt du kunne tenke å ha brukt for,
til og med om du hadde en plan om å lage din egen mat i løpet av ferien.
Disse leilighetene må være perfekte for barnefamilier eller en vennegjeng
som foretrekker å bo sammen.

Flere leilighetstyper kan du sjekke ut HER.
Vi hadde som sagt en av de små, og betalte rett over 2000 kroner for tre netter. 

Synes absolutt ikke det er avskrekkende å bo litt utenfor smørøyet.
Spesielt ikke når spaserturen går i slike omgivelser.

:o))

Dagens topptur – Gråmannen

Ikke så fint vær her i dag, men ut en tur måtte vi jo uansett. Jeg bestemte oss i går, det går liksom litt lettere når vi avtaler på forhånd. Drømmemannen er ikke så flink til å ta ting på sparket. Tror det har noe med alderen å gjøre, han nærmer seg jo 50 han også, eller iallefall 49. Jeg har endelig innsett at han til tider kan være litt treig i avtrekket, men om det gjøres på riktig måte så blir han ikke så vanskelig å få med.

Lang tur i dag. Bratt og ulendt terreng. Men vi dro avgårde så fort jeg var ferdig på jobb. Bare hjem og skifte til noe litt mer sporty, fylle vannflaska og så ut med oss. Uten middagsmaten skvalpende i magen var iallefall jeg ganske sugen på litt frisk luft etter å ha sittet inne på jobb siden halv ni på morrakvisten.

Jeg liker meg godt ute i marka. Men til tross for at vi var en veldig aktiv familie da ungene var små (for ikke å snakke om da jeg var barn selv), er jeg skremmende lite kjent i skogen rundt Kristiansand. Noe jeg virkelig har skjønt de siste to månedene. Jeg har jo ikke akkurat en velutviklet stedssans og har aldri brydd meg så mye om hvor vi gikk og sånn. Jeg bare dilta etter mannen. Det viktigste var jo at vi kom oss ut. Grilla pølser på bålet, stekte pannekaker av medbragt røre på halvannenliters brusflasker. Dro ungene med fra før de kunne gå. Tror faktisk de fikk en aldri så liten overdose alle tre, for det ble liksom ikke noen utpregede friluftsmennesker av noen av dem ..

Turen startet hjemmenfra. Skal vi på tur, så skal vi på tur. Ikke noen snarveier her i gården! Dermed ble det godt over mila i dag også. Det gikk ikke spesielt fort, så vi var ikke hjemme før godt og vel to og en halv time seinere. Neste gang vi skal gå i de traktene blir det en lengre tur, men da kjører vi inn til der stien starter, tenker jeg. Ble litt mye på asfalt i dag. Og det er jo ikke så gunstig for undersåttene mine.

Kjærringa på toppen! I nyinnkjøpte tights fra Gdansk. Og eldgammel Craft-jakke som jeg fikk på jobb et år i forbindelse med “sykle til jobben-aksjonen”. Sko med hull i tåa, fordi jeg snubla i en pinne på en av de andre turene våre for ikke så lenge siden. Kjipt. Spesielt når skoene er gode og nokså nye også. Jaja, det var dagens outfit. Imponerende sporty, ikke sant?

På vei nedover igjen gikk vi forbi ei jettegryte. Eller Jettegryta, for det fins vel ikke så alt for mange av dem her i de sørlandske skoger. Den er ikke så stor, men likefullt ei vaskeekte jettegryte.

Det var den turen. Det føles ganske deilig når en kommer hjem igjen. Og egentlig var det ikke så verst mens det sto på heller i dag. Dette var en god dag, så jeg lå i teten og dro drømmemannen gjennom løypa. Godt vi kan bytte på det. Og veldig godt at det ikke alltid er meg som kommer hesblesende etter som den digre flodhesten. Jeg kjenner det er lettere å gå ei mil nå enn det var for noen uker siden. Fremgang, den følelsen er god å kjenne litt på. Men jaggu har jeg strevd for det også! Noe jeg må fortsette å gjøre, for det er laaaangt igjen til der jeg har lyst til å være.

To stykker hjemmelaget pizza og noen moreller var kveldskosen i dag. Eller middagen da. Vel fortjent etter en slik tur. :o) Nå er det natta for meg. Sees i morra. ;o)