Fredagsvasken

God kveld i stua. Her er fredagsvasken gjennomført. Altså, jeg vasker meg litt mer enn hver fredag, og Jonas vasker seg ikke sååå ofte, jaffal ikke med såpe … men i dag måtte det litt sjamponering og etterfølgende føning til, for jaggu lukta han forferdelig dette pelsdyret vårt. Omtrent som et heilt fjøs!

Et bad sier han aldri nei til. Ei heller hundeblåseren. Men børsting vil han helst slippe.

I går brukte jeg hele to timer på å børste han. Enda kunne jeg sikkert ha holdt på to timer til. Men da var vi like lei begge to. Kjærringa var svett og nesten like pelskledd som bikkja på slutten, en bærepose ble fylt med pels og resten føyk rundt i stua. Idiotisk plass å børste dyret, men det er den eneste plassen jeg kan stenge han inne, bortsett fra på soverommene, og der vil jeg jo ikke ha han. Så det blir jo full nedvask av stua også etterpå, ikke bare kjærringa. Mye slit egentlig, og det er nok dette jeg liker minst med hele hundeholdet. Skulle nok ikke hatt en hund med underull skjønner jeg nå. Trodde han var omtrent som Zenta, den langhårete schæferen som var forgjengeren hans, men der tok jeg veldig feil.

Ikke bare, bare når en må jakte på dette dyret for å få bøsta han. Fatter ikke hvorfor han ikke liker det. Det er jo kos, på en måte, jaffal om han bare kunne ha lagt seg rolig og pent ned og venta til jeg hadde blitt ferdig. Foreløpig har jeg aldri klart å greie han skikkelig under eller bak mellom beina. Så der får han bare ha litt dreads!

Jeg er muligens ikke streng nok. For jeg synes jo synd på bikkja, og det utnytter han for alt det er verdt. Men i går hevet jeg stemmen en smule på slutten der, og jaggu sto han ikke som et lys til jeg fikk ut den siste klumpen bak på den ene labben. Puuuuh! Følte meg som en dyremishandler etterpå.

Det går helt greit å stå still under tørkinga. Utrolig nok! Han var jo en smule skeptisk da vi anskaffa oss denne hundeblåseren. Og det var vi to om. For tenk om han nekta, da hadde vi vært 2000 kroner fattigere, og eiere av en hundestelledings som var ubrukelig på dyret vårt. Heldigvis gikk skepsisen over til nytelse. Har du en stor hund med mye pels er dette en utrolig effektiv måte å blåse vekk løst hår, sand og annet dritt som han drasser med seg hjem. For ikke å snakke om å få tørka 84 kilo hund etter høsten og vinterens turer. Eller for den saks skyld, etter regnfulle sommerdager. Og de har vi jo en del av i dette landet.

Nå er ho her, helga altså! Så det er bare å nyte.

8 kommentarer
   1. Hahaha … ja, det er visst noen fordeler med sånne små. 🙂 Selv om jeg aldri tror jeg kan ha en selv. Tenker jeg går for en katt heller da.

  1. Så artig å se. Dette gjorde nok for hund og menneske. Fin hundetørker også! Aldri hørt om eller sett,….Men har jo aldri hatt hund heller da. God fredag….Nyt <3 klem herfra Fredrikstad.

   1. Takk. 🙂 Ja, kanskje det lugger, men såpass bør han tåle! Jeg har allverdens børster, og forsøker jo å gjøre det så forsiktig som mulig. Jobber meg gjennom flokene, uten å bare dra! Men han stikker bare jeg tenker på å ta frem mappa der børstene ligger.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg