hits

Mange spørsmål - ingen svar

I dag er dagen for de store, varme, lange heteturene tydeligvis. Halve natta, før morradusjen, etter morradusjen, etter å ha tørka meg .. jeg måtte til og med ut i hagen, iført bare håndkleet,  før jeg tok fatt på sminkinga av morratrynet.

Men jeg rakk jobb og nå sitter jeg her og er blank i trynet, svett og het. Fryktelig kjipt dette her. Men nå har jeg jo hatt et par måneders pause fra de verste utbruddene av dette faenskapet som følger med denne forhatte overgangsalderen. Et par måneder hvor jeg bare har vært "litt" varm. Ganske mye varmere enn de fleste andre, men noen ganger kan jo faktisk det være ok det og. Jeg slipper å fryse, slipper ha på hele vinterhabitten og igrunnen er jeg allerede ganske klar for å skifte støvlettene ut med sandaler nå .. Puuuh! Om jeg kunne ha valgt hadde jeg nok heller foretrukket å ha på en ullgenser og sokker når det ble som kaldest. Det kan jo i allefall tas av ved behov, det er jo måte på hvor lite tøy en kan ha på seg når en er ute blant folk.

Men akkurat disse toppene kunne jeg godt ha vært foruten! Får bare krysse fingrene for at dette ikke varer så alt for lenge denne ganga. Men må bare innrømme det - jeg skal være sjeleglad når det er over igjen.

Jeg lurer igrunnen på hvor lenge en kan være i overgangsalederen. Det er over 8 år siden de første blodprøvene viste at jeg var begynt. For et halvt år siden, eller deromkring, fortalte blodprøvene at jeg var halvveis. Betyr det 8 år til? Eller kan den siste halvdelen gå kjappere enn den første? Kanskje jeg er den som kommer til å slå alle tidligere rekorder, ha verdens lengste overgangsalder?

Noen ganger virker det sånn .. og det eneste jeg kan gjøre med det er å henge med så godt jeg kan .. Det er omtrent som en fødsel, det nytter liksom ikke å si: - Hei,  nå gidder jeg ikke mer. Nope. Her må en bare gå linen helt ut, uanstt hvor jævelig det til tider kan være. Eneste forskjellen fra fødselen er at den iallefall gikk over etter noen timer, og resultatet var jo noe koselig og søtt og et av livets underverker. Dessuten var det jo noe en valgte selv, av egen fri vilje. Selv om en ikke helt visste hva det gikk ut på. Iallefall ikke første gang.

Hva finnes på andre siden av overgangsalderen? Tja. Ikke vet jeg. Har mange spørsmål, men ingen svar. Blir ting egentlig mer normalt igjen etter dette her tro, eller er det et helt nytt, kjipt liv som venter i den andre enden? Må bare innrømme at jeg innimellom lurer på om det er verdt alle disse svette, ekle dagene og alle nedturene på diverste plan .. Gud så lei jeg er!!

Kanskje det eneste jeg venter på er å gå fra å være ei drue til å bli en rosin ..
Og hva er da vitsen liksom?

7 kommentarer

Grete

23.03.2012 kl.11:02

Kan dessverre bare komme med gode tanker Marit, og hvis dette føles slik som jeg følte meg på ferien i Brasil, der jeg smeltet om natta og kokte om dagen, ja da har du det skikkelig ille :(

Vera Lynn

23.03.2012 kl.11:27

Skulle ønske at jeg kunne gi deg svar, men det glimrer dessverre med sitt fravær. Håper for din del at du snart er ferdig, og får en finere hverdag :o))

vestlandsfrue

23.03.2012 kl.15:56

Huff, og huff! Det høres veldig ille ut. Har heldigvis ikke begynt å merke noe til dette du beskriver, men har hørt andre si at de har fått hjelp med akupunktur. Har du prøvd det?

Håper du kommer raskt tilbake til normalform igjen.

Sender deg gode tanker!

Klem :-)

fruensvilje.blogg .no

23.03.2012 kl.16:20

nei uff ikke si sånt vi skal ikke bli som en rosin:))ellers føler jeg med deg håper virkelig du slipper dette hver dag i lang tid

Tove

23.03.2012 kl.17:46

Håper det går bedre fremover. Ønsker deg masse godt.

solkro

23.03.2012 kl.18:47

Heia Marit

Urettferdig dette at noen bare slipper helt unna mens vi andre må slite mine prøver viste at jeg ikke var kommet i overgangsalderen men har hatt hetetokter til tross så dette er ikke en vitenskap har jo hørt at noen går opp imot 10 år.

Det er jammen meg ikke godt, håper du får fine dager framover:))

Goe knib<3

Anne Marie Dahl

23.03.2012 kl.20:57

Snille, vakre du - på andre siden er det en flott, sterk kvinne med mange gode år foran seg. Skjønner svettingen er et helvete - jeg sliter selv pga av blodsukkeret - og i perioder kaldsvetter jeg, helst når det er kaldt ute.. og det føles helt pyton. Håper du får en fin kveld og en god helg:)

Skriv en ny kommentar

Marit

Marit

54, Kristiansand

Fotogal, halvgammel kjærring fra Sørlandet. Foretrekker sommer og sol. Trives absolutt best ved sjøen. Elsker å reise. Gift for andre gang, så dermed har vi "mine og dine" barn og barnebarn, noe som innimellom kan være en liten utfordring. Men stort sett går det greit. Heldigvis. Sammen har vi leonbergeren Jonas som vi hentet rett før jul 2015. Bloggen ble til da livet på en måte stoppa opp. Den ble min klagemur for at jeg ikke skulle gå rundt hjemme og sutre og pipe for alt og ingenting. Etter å ha blitt fortalt av den ene legen etter en andre at jeg hadde verdens verste overgangsalder, så viste det seg etter ti år at det ikke bare var den som satte en stopper for mitt normale liv. Men fibromyalgi. Og med den diagnosen på papiret mista plutselig alle legene interessen ... så da sitter jeg her da.

Kategorier

Arkiv