Ukas ord # 20 kanon – fotoutfordring

Kanon altså. Dette bildet tar vel for seg to av betydningene av ordet. Nemlig at det var en kanon kveld (mycket bra, utmärkt, strålande), og selveste kanonen (artilleripjäs, skjutvapen), som i dette tilfellet er på Møvig Fort, i Kristiansand.

Ukas ord hos Susanne er altså KANON. Her kan du se hvordan andre har løst oppgaven.

Vi har hatt en kanon weekend på hytta. Der vi er så heldige å ha denne kanon utsikten over sjøen. Fullt så bra ble det likevel ikke for denne badeglade damen, for sjøen var full av brennmaneter. Veldig små sådan, men uhyggelig mange av dem! Aldri i mitt liv har jeg sånn før, såpass tidlig på året. Må være at klimaet er blitt så mye bedre under Corona-pandemien. Menneskene sitter hjemme hos seg selv, og forurenser mindre enn normalt. Så alt blir sykt mye bedre bortsett fra for badeglade, halvgamle kjærringer, og de som heller synes det er litt triveligere å leve litt enn å sitte hjemme og forbedre miljøet da … Om det er tilfelle, håper jeg vi går tilbake til normale tilstander snart, hvis ikke blir det dårlig med bading på meg før til vinteren igjen! Skikkelig irriterende når været er så flott.

Jeg håper du har fått en kanonstart på mai. Hos oss har det heller vært litt kjølig, selv om sola skinner. Veldig glad for at jeg foreløpig ikke har kjøpt så masse planter som måtte ha blitt flytta ut og inn for å overleve. Men det dumme er jo at alle andre gjør det, så da blir det ikke så mye fint igjen i hagesentrene når jeg en gang føler det er på tide.

Dette innlegget gjorde jeg forresten ferdig for snart to uker siden. Har mista litt blogg gleden i det siste. Ikke så mye som skjer her, og da er det heller ikke så mye å skrive om. Men her kom jaffal et lite livstegn igjen.

24 kommentarer
  1. Fantastiskt vackert, vilket fint väder ni har. Och jag förstår det där med att man ibland tappar lite glöd och energi för vad man ska skriva på sin blogg. Det är väl så, det går upp och ned …

   1. Takker. 🙂 Noen ganger blir det bare helt tomt i toppen. Eller så er det litt vanskelig å få ordene ut fra hodet og inn i pc’n. Vet ikke helt hva som har skjedd her. Men kommer nok tilbake, innimellom. 🙂

  2. Koselig med et livstegn da! Men brennmaneter liker jeg ikke, selv om jeg ikke har tanke for å bade før det er tjue grader i vannet. Tiden er rar med vinterkalde vinder og corona, men det er ikke stort vi kan gjøre med det. Ha en kaonfin kveld 🙂

   1. Takk. 🙂 Skumle greier med coronaen nå, for det er så mange som ser ut som de tror at alt er over og helt normalt igjen! Blir en rar sommer. Tenker det er best å bare holde seg hjemme. Hadde lyst til å reise til Oslo noen dager i sommer, men det får bli en annen gang.

  3. Vilken stilig kanon! Den är placerad så att den har full koll på vad som händer i området! Ni verkar ha haft det kanonfint i stugan om man bortser från brännmaneterna.
   Ha det gott! Nu väntar vi på kanonväder med sol och värme!

  4. Vilket fint inlägg, riktigt “kanon” och med så vackra bilder. I din första bil fick du ju med flera betydelser av ordet och den är verkligen vacker.
   Er hytte ligger verkligen fint och jag förstår att ni har haft en kanonfin vistelse här. Ljuvlig utsikt!
   Önskar dig en bra vecka.

  5. Vackert! Lätt att tappa inspirationen ibland men rätt som det är kommer den tillbaka. Viktigast är ju att bara blogga när man känner för det. Det ska ju vara roligt 🙂 Må så gott!

  6. Det var en rejäl kanon som du fotograferat och ni verkligen ut att ha det kanon i stugan! Så synd att det var fullt av brännmaneter och jag hoppas att de flyttat någon annanstans så att du får bada. Tycker nog det känns lite tidigt men varför inte.

  7. Heisann, jo, jo været er jo stadig et samtaleemne, her er det i dag både en skjønn solnedgang og hagl samtidig, ufyselig kaldt også – bad frista absolutt ikke!
   Ingen dårlig trøst å sitte og nyte denne kanonutsikten.

   1. Utsikten er det ikke noe å si på! 🙂 Ser ut som det kan ta en stund før vi kommer ut dit igjen, for hunden har skadet seg og må ta det helt med ro. Lettere sagt enn gjort. Men uansett får vi han ikke inn i bilen eller båten, og heller ikke opp bakken til hytta, enn så lenge.

  8. Brännmaneter så här tidigt! Det har jag aldrig varit med om och hoppas slippa. De är ett elände. Så retfullt när vädret är så fint och man bara vill hoppa i. Så trevligt det ser ut kring din hytte. Det var en väldigt fin bild på kanonen. Den står verkligen fint placerad.

   1. Ja, det er ganske spesielt med de brennmanetene. Og de er her fortsatt. Ikke sikkert badesesongen kan starte igjen før på høsten da, for min del. For jeg liker meg jo ikke i ferskvann heller. Takk for fin kommentar. 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg