Kveldstur til Kanonmuseet

Hei og god fredag alle sammen. Starter med gårsdagens kveldstur her på bloggen jeg. Været var fint hele dagen hos oss, og kvelden ble enda finere. Så vi tok en tur ut akkurat i det sola forsvant.

Kanonmuseet ligger i flotte omgivelser på Møvig. Eller litt lengre ut, nærmere bestemt på Kroodden. Det er ufattelig mange år siden jeg har vært her. Men vi har gått noen turer i områdene rundt. Tenker vi tar en tur til om ikke så lenge, litt tidligere på dagen.

Verdens nest største kanon. Kanonen som er intakt er en av opprinnelig tre 38 cm Krupp hurtigladekanoner på fortet, og skal være den eneste gjenværende 38cm SK C/34-kanon i verden. Typen ble utviklet for slagskip og fantes også på «Bismarck» og «Tirpitz». Kanonen har en totalvekt på 337 tonn. Av dette utgjør løpet alene 110 tonn. Det er 19,76 meter langt. Kanonen er produsert av Fried. Krupp i Essen i 1940 og har serienr 79. (Wikipedia)

Kvelder som dette altså … selv om det er rare, skumle dager, og litt sånn krigstilstander rundt oss, så er likevel slike øyeblikk verdt å ta med seg. Det var noen få andre mennesker i området da vi var der, men folk virker redde og går omveier forbi hverandre.

Ikke veldig mange skyer på himmelen. La oss håpe det er en forsmak på sommeren.

Kasermatten på Møvig fort. Her kunne en både gå inn og klatre opp. Måtte jo selvsagt opp en liten tur, bare for å ta bilde. Men siden Jonas var med ble det ikke noen nevneverdige undersøkelser av gangene under jorda. Det får vi ha til gode. Til vi kan ta med noen barnebarn på tur igjen.

Utsikten var det ikke noe å utsette på. Bebyggelsen du ser uti havgapet der er Flekkerøya.

Det var det. Ny dag, kanskje ikke så mange muligheter som normalt, men en må jo prøve å gjøre det beste ut av det. Vi sitter nå her, og jeg håper det hjelper for et eller annet. Selv om jeg har mine tvil enda. For alle tar jo ikke disse retningslinjene like alvorlig.

Men det skal være godt for miljøet. Utenriksnyhetene melder om fantastiske resultater fordi folk ikke er ute. Klart vann i Venezias kanaler, fisk til og med. Og blå himmel over Beijing. Vel, nå er menneskene en gang plassert på denne kloden, og da kan det umulig være meninga at vi skal sitte hjemme i vårt eget hus og mugne resten av livet. Så akkurat det der var ikke noe jeg jublet for! Om det skal være sånn så er det jo ikke noen vits i å leve en gang.

Ha en så fin helg som mulig, enten du er i karantene eller ei.

4 kommentarer
  1. takk for en koselig omvisning i vakre naturområder :=) nei det er nok ikke slik vi er skapte for å leve,ikke tror jeg det går økonomisk i det lange løp heller,men vi lærer alle å være litt nøktern for slik det er nå kan en ikke gå ut og bruke massevis av penger :=) kanskje en tid for å spare litt om det lar seg gjøre ,men jeg håper dette går fort over,for det blir stusselig i lengden og jeg vil veldig gjerne få holde det nye barnebarnet litt i hendene når hun blir født,termin i neste uke og hun må føde alene ,mennene får ikke være med nå

   1. Det er synd på de som skal føde nå. Dattera til ei venninne har termin i morra. Vet ikke om ho får med seg mannen eller ei. De av våre som skal ha barn har jo en stund på seg enda, men hvem vet hvordan det er da … Vi har jo ikke akkurat vært ute å brukt så masse penger her de siste årene, så tror ikke det blir så annerledes for oss når det gjelder det. Men tror nok at mange kommer til å slite etter dette. Bare tenk på alle de små bedriftene som må stenge, for ikke å snakke om alle pengene staten skal sponse med. Får håpe ikke hele landet går konkurs.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg