hits

Edinburgh

Svært få hovedsteder ligger så vakkert til som Edinburgh. Byen er omgitt av flere høye vulkanske klipper. På en av klippene ruver Edinburgh Castle majestetisk over gamlebyen, med vertikale stup på tre kanter, og den berømte strekningen Royal Mile som tar deg til Holyrood Castle i Edinburgh by.

Edinburgh er Storbritannias nest mest besøkte by etter London. De fleste opplever at skottene er atskillig mer joviale, pratsomme og gjestfrie enn de noe mer distanserte engelskmennene. Nordmenn har omsider begynt å få øynene opp for den skotske hovedstaden, og med direktefly er du bare to timer unna denne høyst sjarmerende byen. Du har mer enn nok av kulturelle attraksjoner og severdigheter i Edinburgh til å holde deg travelt opptatt en langhelg.

Mye fin natur å se på togturen fra Glasgow til Edinburgh.

Jeg blir stadig like imponert over togstasjonene rundt om kring, selv om
jeg burde være vant til sånne syn nå.
Men der er liksom ikke helt som hjemme da ...

'

Edinburghs eldste pub ble etablert i 1516.
The White Hart Inn ligger midt på The Grassmarket.

Folksomt - selv midt på dagen

Edinburgh Castle er en gammel festning på Castle Rock i sentrum i byen
Edinburgh i Skottland. Den har vært benyttet av ulike militære styrker siden
forhistoriske tider, og stedets beliggenhet var forutsetningen for bydannelsen
av den nåværende hovedstaden i Skottland.

VI tilbragte noen timer her ja, mye å se på, mye å ta bilder av.

Plutselig var det kvelden og vi måtte løpe for å rekke siste tog tilbake.
 

2 kommentarer

diagostini.

02.12.2010 kl.11:31

Kjempeflotte bilder, har aldri vært i England og min store drøm er at jeg en gang skal reise dit og oppleve landet med mine egene øyner.

Så veldig flott ut der dere har vært, masse å se. Tror de engelske pubene er noe for seg selv, Engelskmen har en helt annen drikkekultur en det vi Nordmenn har.

Irene

28.02.2013 kl.15:17

Edinburgh er virkelig en fantastisk by :-) Jeg var der selv i sommer - for andre gang - og får aldri nok. Vil tilbake hele tiden.. Hehe :-)

Skriv en ny kommentar

Marit

Marit

54, Kristiansand

Fotogal, halvgammel kjærring fra Sørlandet. Foretrekker sommer og sol. Trives absolutt best ved sjøen. Elsker å reise. Gift for andre gang, så dermed har vi "mine og dine" barn og barnebarn, noe som innimellom kan være en liten utfordring. Men stort sett går det greit. Heldigvis. Sammen har vi leonbergeren Jonas som vi hentet rett før jul 2015. Bloggen ble til da livet på en måte stoppa opp. Den ble min klagemur for at jeg ikke skulle gå rundt hjemme og sutre og pipe for alt og ingenting. Etter å ha blitt fortalt av den ene legen etter en andre at jeg hadde verdens verste overgangsalder, så viste det seg etter ti år at det ikke bare var den som satte en stopper for mitt normale liv. Men fibromyalgi. Og med den diagnosen på papiret mista plutselig alle legene interessen ... så da sitter jeg her da.

Kategorier

Arkiv