Vinterutfordring – Strevsom vinter

Heisann, der var du jo igjen. Det er søndag og en sløvedag, så langt. Sto opp seint, har god tid, ikke spist frokost enda en gang. Heller ikke vært på morratur, men vi skal på en litt lengre tur etterhvert. Bortmed Arendal. Må bare få alt til å virke her først. Altså; kjærringa …

Men nå tar vi først fotoutfordringen hos Frodith:

Bildet er fra lille julaften for noen år tilbake. Og da var det plutselig noen som fikk det litt strevsomt like opp mot julekvelden. Snøen lava ned. Noe som førte til ufremkommelige veier over alt. Brøytemannskapene jobba på spreng for å holde veiene åpne. For på julaften er det litt kjipt å snø inne sammen med det tomme kjøleskapet, når en egentlig skulle vært hos svigers på kalkun eller noe. Vi var ute og leverte pakker. Bedre seint enn aldri, vettu. Og joda, det var kaotiske tilstander med brøytebiler over alt og lang køer. Men det var jo litt gøy også.

Tenk ordentlig snøkaos da, her hos oss! Det var på en måte nesten litt eksotisk. De som kanskje ikke delte entusiasmen med meg var nok de som hadde jobben med å holde veiene åpne. De hadde det nok ganske så strevsomt i noen timer. Men så hadde de vel gjort som de vanligvis gjør når de trengs, de venter til kvelden før de rykker ut, for da er det mye bedre betalt!

Snøkaos! Det er et kjent begrep på Sørlandet. I følge aviser og andre nyhetskanaler er snøkaos noe vi har her hver gang det daler ned fire, fem snøfnugg. Å himmel for et kaos det blir. Hver eneste gang kommer snøværet som julekvelden på kjærringa. Folk kjører på sommerdekk. Folk kjører utfor. Det ligger biler strødd både her og der. Og det blir kolonnekjøring fra sentrum til Søgne på no time. For når asfalten er hvit da mister tydeligvis de aller flest bilister fra sørlandet kjøreferdighetene. Det er et merkelig fenomen egentlig. Og folk andre plasser i landet må jo tro vi er totalt idioter vi som bor her nede …

Eeeeehm … tilbake til det jeg egentlig skulle si. Dette er mitt tredje bidrag i Frodiths vinterutfordring, og bildet på toppen skal altså illustrere  STREVSOM VINTER. Har du lyst til å bli med du også? Det er sikkert ikke for seint enda.

 marit

26 kommentarer

Siste innlegg