Ut på tur – Krokevann rundt og Åmliknuten

I dag har vi vært på en flott tur i skogen ikke så langt fra der vi bor. Og heldige oss rakk akkurat hjem igjen før regnet kom. Så nå kan vi bare slappe av med god samvittighet resten av lørdagen. Bikkja ligger rett ut og snorker foran stolen min, og det samme gjør drømmemannen. Det vil si, han siste der får altså lov å ligge i sofaen!

Turen vår starta ved Dalane industriområde. Innerst mot heia her er det en liten parkeringsplass med plass til 4-5 biler. Ganske god stigning sånn med en gang, og i dag var det temmelig sleipt her. Ellers er det lettgått og greit, og ikke mer opp og ned enn en må ha i løpet av 2,5 timer. Litt blaut og gjørmete kanskje, noe Jonas satte stor pris på.

Vi har en litt merkelig hund. Selv om han går løs så liker han seg aller best mellom oss. Og for all del, alle disse plankene som er lagt ut for å ta oss mest mulig tørrskodd gjennom løypa er bare tull, synes vår firbente turvenn.

Vi fikk et aldri så lite glimt av sola også. Såvidt det var altså, men sykt deilig så lenge det varte.

Utsikt fra Åmliknuten. Fra denne lille toppen (159 moh) kan vi se direkte til Odderøya og utover havet. Det er en fin plass for en rast/spisepause for de som driver med sånt når de er på tur i skogen. Som du skjønner så er ikke vi helt der. I dag var det to bål her oppe, og det lukta både kaffi og pølse når vi gikk forbi de som satt der. Da angra jeg jo selvsagt litt for at det eneste vi hadde med var hver vår vannflaske i et belte rundt midjen. Eller rettere sagt der midjen burde ha vært …

Drøye 7 kilometer ble det. Og det er vel ikke så verst. Jeg er iallefall veldig fornøyd med både turen og dagen så langt.

8 kommentarer
  1. Vilken fantastisk fin “hundprommis” ni hade, jag avundas er faktiskt! Inte för att vi inte har fin natur här med – för det har vi – men för att jag nu i ett par år har haft problem med ryggen och inte kunnat gått dom hundpromenader som vi alltid tog tidigare. Men så för några dagar sen så kom jag äntligen ut på en (tidigare fick jag sitta kvar i bilen och läsa) och det var underbart, även om “prommisen” blev kort!
   KRAM/Susie

   1. Hei, og takk for besøket. 🙂 Jeg går og går. Sikkert mer enn de fleste. Men har funnet ut at jeg klarer å holde fibromyalgien litt i sjakk når jeg beveger meg så mye. Stivner helt til om jeg bare blir sittende. Ja, vi har veldig mange fine turområder rett rundt byen vår. Å gå litt er jo bedre enn å ikke gå. God bedring med ryggen.

   1. Ja, vi er heldige der. 🙂 Men jeg tenker kanskje at de aller fleste byer har litt turområder i nærheten. Bare det at det andre har alltid frister mer enn det en selv har i nærområdet. Er det ikke sånn da?

  2. Vilken härlig promenad ni kom ut på….och så fina bilder du visar!! 7 km är ju jättebra, ha det nu så gott resten av kvällen <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg