Ut mot havet – Kvarodden i Randesund

Kvarodden ligger ca. 15 kilometer fra Kristiansand sentrum. Litt lengre østover enn der vi har hytte. Fra parkeringsplassen er det en drøy kilometer å gå ut til sjøen. På Kvarodden ligger Kristiansands best bevarte strandforsvarsanlegg fra 2. verdenskrig. Det var en del folk med barn rundt ruinene, så vi droppa å inspisere de i dag.

Når vi kommer ut ser vi rett over på Sodefjed faktisk. Dette er nå et hytteområde, men min bestefar kom herfra i sin tid, og det er her etternavnet mitt stammer fra. Med en bestefar herfra og ei mormor fra Herøya er det kanskje ikke så rart at jeg føler meg aller mest hjemme når jeg kan være i nærheten av havet. Eller helst i en båt.

Ikke den mest strabasiøse turen i dag altså. Det var mer sånn ut-og-nyte-sola-tur. Jonas og drømmemannen var med, og den tobeinte hadde til og med fiskestanga oppi sekken. Det ble et halvhjertet forsøk på å fiske, og som vanlig ingen fisk.

Niste derimot, det hadde vi med til en forandring. Stakk innom et bakeri på veien, viktig å støtte disse små, lokale bedriftene i disse tider vettu. Men det var himla dyrt, 190 kroner for to baguetter med reker!

Hund i solnedgang, og enda en fin vårdag i sør. Nå er det snart nachos og film her hos oss. Håper du har hatt en fin dag.

6 kommentarer
  1. en deilig tur,heldige dere med slike turområder,har jo sagt det før også :=) synes ikke lunchen var så dyr eg,det er en ganske vanlig pris her i distriktet om en går ut og kjøper påsmurt med reker :=)

   1. Ja, vi har kost oss på tur i finværet denne uka. 🙂 Vi pleier jo sjeldent å kjøpe påsmurt og ta med. Så ikke helt vant til slike priser. Om en er på kafe er det liksom litt annerledes, og da tenker en ikke så mye på hva det koster.

   1. Takker. 🙂 Ja, var fint der ute. Var mange bilder på parkeringsplassen, men folkene må ha spredd seg godt utover området. Og i disse tider er jo det helt som det skal være.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg