Ukas ord # 5 tunna

Da var det mandag og jeg starter bloggen med ukas ord. Tunna (svensk) kan blant annet bety fat, kagge, kar, träkärl, laggkärl, kutting, balja, tank. Så da er jeg vel ikke helt uttafor når jeg velger bildet av badestampen på hytta og Jonas i full utfoldelse? Her var han valp, og måtte opp i trappa for å rekke vannet, nå er han så stor at han rekker det fra terrassen.

Vi var så heldige å ha badestamp både på hytta og hjemme. Da vi flytta ut den vedfyrte på hytta kjøpte vi en elektrisk en hjemme. Men der røyk pumpa eller noe etter noen år, og ingen av de vi kontaktet klarte å fikse det. Så kjøpte vi en brukt vedfyrt en, men den fikk vi aldri tett! Det var et skikkelig bomkjøp. De må ha vært særdeles fornøyde de som fikk 6500 kroner for noe som egentlig bare var søppel. Den sto her noen år uten å bli brukt, og til slutt råtnet den. Veldig rart egentlig, for den vi har på hytta er nærmere 20 år nå, og fortsatt helt brukbar.

Det er skikkelig deilig å senke seg ned i dette 40 graders varme vannet. Jeg bader jo ikke inne i badekaret, for der blir jeg så skrekkelig varm og får rett og slett klaustrofobi. Ute derimot er det helt fantastisk.

Dette bildet er stampen som nå står på hytta. Da var den helt ny og hadde plass hjemme i hagen. Utrolig så fint alt er når det er helt nytt … Faktisk brukte produsenten dette, og et par bilder til fra hagen vår, på hjemmesiden sin i flere år. Til gjengjeld fikk jeg ei t-skjorte! Men da vi trengte ny topprekke på stampen for et par år siden fikk jeg den gratis! Jammen ikke verst så mange år etterpå.

Og her er den på flyttefot! Det var en skikkelig jobb, men ved hjelp av mange gode venner kom den da på plass etterhvert. Det knirket og knaket, og jeg kunne se hvordan bordene vrei seg da den ble rullet oppover bakken. Trodde aldri den kom til å bli tett igjen! Men så feil kan man altså ta!

Håper starten på uka di har vært bra. Her har den gått litt trått egentlig, men det begynner å hjelpe nå. I kveld er det turn igjen for eldste barnebarnet, ho kommer hit og skal spise middag hos oss før vi må kjøre. Det er veldig koselig.

21 kommentarer
  1. Första bilden spritter av liv och glädje. Tänk att vatten kan vara så roligt även för en hund.
   Vilken jobb för er att få upp badtunnan! Men ni lyckades! Och nu är den på plats och kan brukes. Förstår att ni ofta använder den.

   1. Han elsker vann, denne hunden. 🙂 Men til og med han begynner å bli litt lei av alt regnværet vi har hatt i vinter. Ja, det var litt av en jobb, og det var utrolig godt at den trutna etter ferden opp til hytta. Det så skummelt ut en stund.

  2. Första bilen är så härlig, man ser verkligen hur roligt han har det med vattnet. Jag önskar att jag också hade en badtunna men den där flytten vill jag nog helst vara utan. Så duktiga ni alla var som fick upp den utan att den gick sönder.

  3. Heisann, jeg skulle ha vært på Nysirkus med barnebarnet i dag før quiz, men her er det andre runde med sjukdom for dem.Hyggelig ellers å kunne være til nytte.
   Badestamp hadde vært noe å ha for oss i Telemark, men det er andre ting som står før det på lista.Litt av ei tønne!

   1. Badestamp er virkelig å anbefale. 🙂 Og i Telemark måtte det jo ha vært helt topp! Kjipt med syke barn, håper de er over det nå.

  4. Åhhhh jag bara älskar bilden på Jonas <3 den är helt underbar!!! En sån där badtunna har min son men jag har inte testat den än 🙂 Ha det fint!

  5. Det ser ut att vara ett helt underbart stäle nu har er badtunna på! Och den är så vacker där den står. Båda mina bröder har eluppvärmda men jag har faktiskt aldrig badat i någon.

   Jag hoppar hellre ned i poolen men just nu är den inte så lockande, har har vi 12-14 grader i både vatten och luft.

   1. Tusen takk. 🙂 Jeg har badet i sjøen i hele vinter, for første gang i hele mitt liv. Sist var det så vidt fire grader. Svømmer en liten tur, sånn minst 50 svømmetak, og det er skikkelig godt – etterpå!

  6. Bilden på Jonas som vill hoppa i vattnet är helt underbar. Han hänger liksom på kanten.
   Badtunnan ser nästan ut som en bastu/sauna. Och om jag förstår dig rätt så lyckades ni täta den eller!?
   Hursomhelst så är tunnan ju perfekt till temat.

   1. Ja, vi lo godt da vi fikk øye på han der! Bildet er tatt gjennom vinduet, sånn at vi ikke skulle forstyrre gleden. Ja, vi fikk flytta den, og mot alle odds så holder den tett! Må trutne litt hver vår da, men det er jo helt normalt.

  7. Härligt med badtunna! Hunden verkade ju gilla den också 🙂
   Men trist att den ni köpte inte gick att få tät.
   Hade det gått att sätta en platsbalja inuti?

   1. Ja, han elsker jo vann, denne hunden vår! Vi vurderte å legge glassfiber inni, men fant ut at det ikke var verdt bryet og pengene. Og plutselig var den jo gjennområtten, tråkka rett gjennom bunnen. Tydeligvis ikke like god kvalitet på alt som selges, sett i betraktning at den vi har på hytta er såpass gammel og fortsatt fungerer.

  8. Uka har startet ganske så greit 🙂 til mandag å være. Jeg bader verken ute eller inne. Har ikke badekar av noe slag..Men utebad, varmt vann og kaldt over, er digg 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg