Ta ut av sekken din det som tynger …

Dette fine bildet fikk jeg av søstera mi til jul. En viktig påminnelse egentlig. Men ikke så lett å bare slenge ut det som ligger oppi der, selv om en vet at en ikke har brukt for det. Pakking er ikke helt min sterke side, verken når det gjelder fysisk å pakke for en tur, eller psykisk å skille ut alle de unødvendige tankene som svirrer rundt oppi topplokket til tider.

Synes du bildet var fint? Du finner flere kunstverk av Kjersti Munkejord Lamb om du kikker inn på nettsiden hennes.

Hei forresten. Årets første våkenatt kom jaggu kjapt i år! Etter å ha ligget søvnløs i flere timer sto jeg opp 3.30. Vet ikke helt hva som gjorde at jeg ikke sovna da vi la oss. Det var jaffal ikke fordi jeg ikke var trøtt. Tenkte ikke på noe spesielt heller da hodet landet på puta. Men når en blir liggende time etter time å bare vri seg, så er det jo ufattelig hva som kan dukke opp fra de mørkeste kroker i underbevisstheten.

Etter hvert går hjernecellene på høygir. Det ene beinet har plaget meg en del i det siste. I løpet av natta ble det bare verre og verre. Verker fra tærne og helt opp i lysken. Dermed dukka jo tanker om blodpropp og det som verre er opp i tur og orden. Jeg kom til og med så langt i grublingen at jeg ble helt enig med meg selv om at jeg ikke skal til legen med dette. For jeg har lagt på meg sånn i det siste at jeg absolutt ikke skal kle av meg foran han bare fordi beinet verker. Det går sikkert snart over igjen, når jeg bare begynner å bevege meg litt mer igjen. Men hadde jeg blitt liggende lengre i senga så hadde jeg nok vært døden nær på øyeblikket.

Sove kan jeg gjøre når jeg blir gammel! Det sa jeg alltid tidligere. Men jeg er såpass gammel nå at jeg gjerne vil sove om nettene. Lukke øynene og snorke om kapp med han ved siden av. Han der som bare kan skru av bryteren og sovne i samme øyeblikk som han har bestemt seg for at nå er det på tide å legge seg. Men det var visst ikke min tur til det denne natta.

Merkelig at noe av det en lærte først i livet skal være så forbanna vanskelig! 

8 kommentarer
    1. Måtte smile gjenkjennende til det der. Min mann sier det er bare å lukke øynene så sover man. Tenk om det var så lett du! Skal si tankene får fart i natten om de værste ting, om helse og oppgaver en skal gjøre, om livet og om alt annet. Man blir jo ikke akkurat trøtt av sånne tanker. Men jeg sier at det går fint å sove annenhver natt. En natt våken og så kan jeg gjerne sove som en stein den neste. Ønsker deg fine dager inn i det nye året og god søvn. Klemsiklem 🙂

      1. Merkelig så lett disse mannfolka har det! Her også. Annenhver natt er sikkert greit det, om søvnen den ene natta er bra. Men det er jo ikke min. Jeg ligger våken kjempelenge før jeg sovner, og våkner hundre ganger hver natt. Så her bør jeg ikke ha hele våkenetter så veldig ofte før det går helt galt, med det meste.

    2. Slike netter er ikke gode. Har hatt et par slike jeg også, men litt mer søvn har jeg da fått enn det du har. Jeg kan sovne sånn med en gang, men så våkner jeg med litt sånn panikkfølelse, og svetter og hodet blir våkent. Da nytter ikke noe liksom. Sovna igjen når mannen gikk på jobb 5:15 i dag, og da ble klokka 7:40 før jeg våkna igjen gitt. 😉 Håper du blir bedre raskt. God bedringklem fra meg. 🙂 <3

      1. Jeg sovner ikke når jeg legger meg, enda jeg er drittrøtt. Og så våkner jeg jo av ingenting. Skikkelig irriterende. Den aller beste søvnen har jeg hatt mellom 6 og 9, men da slokner jeg vel av utmattelse fordi jeg ikke sover godt om natta! Det er jo også irriterende, for jeg har jo egentlig ikke lyst til å sove så lenge hver dag. Ellers er jeg jo veldig like opplagt når jeg står opp da. Tar noen timer før alt begynner å virke her.

    3. Våknet 04.30 jeg, men sovnet kl 22, så det er mer enn nok timer egentlig 🙂 Nei, det å legge vekk ting er ikke så lett. I forhold til jobben må jeg si jeg sliter med det også. Legge bort “dumme” tanker.. Håpet du har fått sove noen timer nå <3

      1. Vi la oss ikke før 24, så jeg sov ikke noe frem til 3.30. Men la meg igjen da mannen gikk på jobb, i seks-tia en gang. Har sovet 3-4 timer nå, men føler meg like elendig enda. Lurer på om jeg har influensa. Tenker jo alltid at jeg bare må stå på og fortrenge vondtene, at jeg ikke skal la det knekke meg lissom. Men jeg kan vel bli syk jeg også, sånn normale sykdommer, som alle andre har innimellom. For dette kjennes ikke helt ut som den normale verken i kroppen. Og da blir det jo ikke bedre ved å bare presse og presse hele tiden …

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg