Spangereidkanalen og litt til

Helgas langtur gikk til Spangereid i Lindesnes. Ikke fyret denne gang, men Spangereid-kanalen. Egentlig var planen å dra hit på søndagen, men siden lørdagen så mye bedre ut værmessig så var vi plutselig bare på vei.

For noen år siden drømte vi om å kjøre gjennom her med båt. Besøke vennene våre i Rekefjord og kanskje ha Karmøy som mål. Men sånn ble det ikke. Nå har vi jo ikke noen båt lengre, så da ble det tur på land.

Kanalen åpnet i 2007. Den er 930 m lang og forbinder Lenefjorden i nord med Njervesfjorden i sør. Kanalen binder sammen Sørlandet og Vestlandet og gjør det mulig for sjøfarende å komme fra øst og vest uten å måtte runde den værharde Lindesneshalvøya. Kanalen er ført og fremst beregnet på småbåter.

Om vi bare skulle gått frem og tilbake her hadde det ikke blitt lange turen. Men vi fant ut at det gikk en tursti ut på et nes om vi bare fortsatte mot havet på tilbakeveien.
Nyresnes bød på en koselig sti som endte helt ut i havgapet. Og på en slik dag som dette var det en helt perfekt plass å gå. Blå himmel, blå sjø og helt vindstille.
Litt vårfølelse. Fordelen med å dra litt vestover på vinteren er jo at det er litt mindre snø her. Sånn normalt. På turen ut til neset var det til og med noen helt bare flekker på stien under trærne.
Fin sti, flott utsikt og en aldri så liten overraskelse. Ytterst på neset ligger nemlig en bunkers fra krigens dager, og her fikk vi en liten rundtur inne i fjellet. Og det er jo alltid like spennende. Blir aldri for gammel for slike ting, selv om det er hakket mer spennende med slike underjordiske ganger når vi har med oss noen barnebarn.
Som normalt hadde vi ikke med niste og slike ting. Vi hadde riktignok kjøpt med oss et par brus og noen lefser, men de lå igjen i bilen … Derfor dro vi videre til Under og tok lunsjen der.
På lavbudsjett altså! Lefse og cola servert direkte på heia, med utsikt til restauranten. Denne plassen her er ikke for hvermannsen altså, bare så det er sagt. Men det er sannsynligvis en opplevelse for livet. Så en før jeg dør har jeg veldig lyst til å oppleve denne spiseplassen 5 meter under havoverflaten. Selv om menyen inneholder en del tang og tare og andre rariteter.
Lefsa smakte jaggu ikke galt den heller! 

12 kommentarer

Siste innlegg