Siste tur i hundeparken i år

Follow my blog with Bloglovin 

Heisann på årets aller siste dag. Her ble det ikke noen tur i skogen i dag, vi valgte heller hundeparken, snaue ti minutters kjøring hjemmefra. Det er egentlig en nedlagt barnehage, som noen ildsjeler har fått lov å låne av kommunen til formål hundepark. På ubestemt tid. Her kan alle hunderaser i alle størrelser få lov til å rase fra seg på et trygt og avsperret område. I dag var det minst 16 hunder, og vel så mange mennesker, innom på de halvannen timene vi var der.

Vi er her ikke så ofte. Kanskje 2 til 4 ganger i måneden på det meste. Det er supergodt for hundene å kunne slippes og løpe løse sammen med andre hunder. De oppfører seg jo helt annerledes når de ikke går i bånd. Ulempen er jo at det blir litt dårlig med skritt på FitBiten for oss. Derfor foretrekker vi heller en tur i skog og mark, eller gatelangs. Men noen ganger er det jo praktisk å ha denne muligheten også for å slite ut hunden. Og utslitt blir han! Vel så mye i hodet som i kroppen. Skitten blir han også, det er faktisk den aller verste ulempen med å ha hund, synes jeg.

En annen ulempe er vel at de driter! Det virker jaffal sånn, når en ser hvor mye hundedritt som ligger rundt omkring. Både med og uten pose på. Til og med i parken har dette vært et problem. Enten tok ikke folk og plukket opp etter sin egen hund, eller så slang de bare de fulle drittposene utenfor gjerdet og “glemte” å ta de med videre. I sommer fikk vi søppelstativ med sekk. Så “noen” må tømme den innimellom. Initiativtakerne mente at det ikke skulle bli noe problem, vi var da tross alt voksne, oppegående mennesker alle sammen. Jeg var ikke helt enig. For hvorfor lå det da igjen så mye dritt der før søppelsekken ble satt ut? Det er jo de samme voksne, oppegående menneskene som var der da også. Og jeg kan ikke helt se for meg at de gidder å ta med en full sekk med dritt, når de ikke klarer å få med seg sin egen lille pose en gang … Mulig det bare er meg som er vanskelig. men jeg innrømmer glatt at vi er av de som ikke gidder å ta med en full sekk med hundedritt hjem, eller kjøre den på søpla. Vil faktisk ikke ha den inn i bilen en gang! Så dermed kaster vi ikke noe der heller, men tar Jonas etterlatenskaper med hjem, en etter en.

Det er dårlig med hundeparker her vi bor. Faktisk er vel dette den eneste i hele byen. I veldig mange andre land virker det som om de fokuserer mye mer på dette enn vi gjør her i Norge. I Danmark har de store skogområder beregnet for hunder, der de kan slippes og løpe fritt. I Barcelona var det flere områder midt i sentrum, med gjerde rundt, beregnet for hunder. Og der hang det både søppelkasser og ruller med drittposer til fri benyttelse. Som kommunen tømte. Men her blir ikke slikt prioritert. Merkelige greier. Jeg synes det er et flott tiltak for å sosialisere både hund og eier.

Bikkja og hans ene eier ligger og snorker i hver sin etasje her. Tror jaggu gubben ble sliten av all denne sosialiseringa han også.  Men det er jo greit at han får hvilt ut litt før vi skal avgårde og ønske det nye året velkommen. Vi skal til min til søster og svoger på nyttårsmiddag. Jonas skal være hjemme aleine. Han er heldigvis ikke redd for smellene og rakettene. Han bryr seg overhodet ikke. Så derfor kan vi gå fra han i noen timer, selv på en kveld som dette.

Jeg ønsker deg ei fin nyttårsfeiring. Enten du har tenkt å slå hæla i taket en eller annen plass, eller bare sitte hjemme, se tv og ete siste rest av julegodisen. Jeg er trøtt som en strømpe bare av tanken på å ut, så vi får se hvor lenge denne feiringa varer for min del … det har de siste årene ikke vært så alt for mange minuttene inn i det nye året.

 marit

4 kommentarer
  1. godt nytt år.Det var mange hunder,sikkert kjekt for hundene da :=) vi har gått fjelltur i Gubransdalen,eller rettere sagt Lom,der hadde komunen eller turistforeningen hengt ut hundeposer langs stien og søppelbøtter var der,så det er organisert sp en slipper skit i fjellstiene der iallefall :=) jeg ville nok også valg Jonas sin lille pose fremfor en hel sekk full

   1. Hehe .. ja, hvem vil egentlig ha en hel søppelsekk med dritt inn i bilen? Høres kjekt ut at kommunen legger litt til rette for hundeeierne også. Det er ikke alle plasser de er flinke til slikt.

   1. Tusen takk. Ja, han gjorde det. Helt til han fant sin overmann. Den andre leonbergeren her, Anton. De lekesloss, og Jonas har alltid vunnet. Men nå er de nesten like store, og Anton var den kjappeste. Det ble litt av en nedtur gitt! 😀

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg