Kveldstur rundt Odderøya

God kveld i stua, eller bloggblokka, alt etter som hvem det er som leser. Drømmemannen og jeg kom just hjem fra en flott tur på Odderøya, akkurat i det sola gikk ned. Eller, vi var litt for seine egentlig, enda som jeg halsa utover med mann og bikkje på slep. Tror nesten det var like før de strøyk med begge to. Men så fikk de jo pusta ut litt etterhvert, når vi bare kom ned til selve fyret. For da var kjærringa mest opptatt av å knipse bilder.

Vi skriver januar, men skulle nesten tro vi var kommet langt ut på våren allerede. For et vær vi har! Det regner riktignok så det plasker innimellom, men utenom det har det bare vært helt fantastisk helt siden nyttår. Og kan du tenke deg noe bedre når du har hund, oppholdsvær, tørt og gradestokken viser rundt null? Det betyr rett og slett at det går an å gå tur og komme hjem igjen med en hund som verken er blautere eller mer skitten enn da du gikk hjemmenfra. Om han ikke helt tilfeldigvis havner i et gjørmehull da. Det kan fort skje. Jaffal om du har en leonberger. Men i dag gikk det greit.

Der var vi fremme til målet for turen. Kjærringa fikk roa seg ned, og de andre fikk pusten tilbake før vi tok trappene opp igjen til andre siden av øya. Litt skuffa for at jeg ikke kom tidligere, men lyset er slett ikke så verst sånn rett etter sola er gått ned heller. Bare se her:

Jeg elsker å ta bilder i et slikt lys som dette. Lyset forandrer seg så utrolig fort. Og følger du ikke helt med, så er det plutselig for seint. Da vi kom ned igjen i Nodeviga, hvor vi hadde parkert litt ulovlig, var fargene borte og alt helt blått.

Uttrykket “den blå timen” kommer av det franske uttrykket l’heure bleue. Det betegner perioden med tussmørke hver morgen og kveld, når det verken er fullt dagslys eller helt mørkt. Da har himmelen en annen blåfarge enn om dagen. Fenomenet skyldes Rayleigh-spredningen av sollyset. Fenomenet foregår ved at blått lys blir reflektert i atmosfæren og reflekteres videre utover dagen. Når solen går ned vil lyset forsvinne, og himmelen blir svart. Navnet kommer fra den britiske fysikeren Lord Rayleigh (1842-1919) som oppdaget effekten. Den blå timen blir regnet som spesiell på grunn av lyskvaliteten på denne tiden av dagen, og både selve uttrykket og det naturfenomenet det refererer til, blir mye brukt i kunstnerisk sammenheng og i populærkulturen. Kilde: Wikipdia

Se det, da lærte du kanskje noe nytt også?

Kristiansand by night. Bygget med de blå stripene er det nyrenoverte Radisson Blu Caledonien hotel. Lyset skifter etter anledningen. Under Pride-paraden i byen hadde det regnbuens farger. Under Rosa Sløyfe-aksjonen var lysene rosa. Smaken er som baken, todelt. Og jeg må bare innrømme at jeg ikke synes denne fasaden passer helt her. Det er litt sånn Las Vegas-stil over det … ser ut som et casino.

En tur som dette, før en tar kvelden i sofaen, er å anbefale! Det er godt både for kropp og sjel. Nå skal ikke jeg ta kvelden i min egen sofa i dag, men i sofaen til ei syforeningsvenninne. Så det er visst best jeg hiver meg rundt, så jeg ikke kommer for seint. Ha en fin kveld der ute.

 marit

16 kommentarer
  1. Har vert mildt og fint her også i hele vinter. Det kom litt snø i går. Men regnet holder på å tar det bort igjen i dag. Nydelige bilder du har her. Jeg elsker også å ta bilder av solnedganger og oppganger. Det er det fineste som er <3

   1. Takk. 🙂 Ja å ta bilder av sola, enten den kommer opp eller går ned, er som medisin. Er litt over gjennomsnittet interessert i det der .. eller helt hekta, som mannen ville ha sagt.

   1. Tusen takk. Ja, ble fornøyd med disse bildene. Men de er tatt med speilrefleksen, og ikke bare mobilen som jeg nesten alltid knipser med nå for tia. Trodde det var omtrent det samme ang. kvalitet nå, men har visst tatt feil.

  2. Mild og fin vinter her også..men litt mer snø enn hos deg ser det ut til 🙂 Farga himmel og blåtimer er så vakkert..og du tar alltid nydelige bilder :)) Håper du koste deg hos venninna..regner med det 🙂 Ønsker deg en fin morgendag <3

   1. Takk. Her er det ikke snø! 😉 Kunne godt hatt litt da, om den hadde forblitt hvit og fin. Noe den aldri gjøre her, bortsett fra i det den lander på bakken. 😀 Ble en koselig kveld ja. Vi var fem stykker og timene bare fløy avgårde.

   1. Det var utrolig flott ja! Og bildene blir utrolig mye finere når de er tatt med speilrefleksen enn med mobilen, fant jeg ut i går. 😉 Men det er jo litt mer å drasse på da. Gidder sjeldent det lengre.

  3. Jammen var du heldig med denne turen, så nyyyydelige farger ♥
   Jeg så at vi hadde en fin solnedgang i dag, men dagen i dag var ikke turdag for meg. Dessverre. Forresten tar det ikke så mange minuttene å gå til det flotte utsiktspunktet over byen her. Kun 3 minutter egentlig 🙂 Men så er det jo det med at man skal kle seg godt, og så er det oppoverbakke. Og dagen i dag, den er litt sånn…..utmattet.

   Så da føler jeg meg ordentlig heldig som får se dine nydelige bilder 🙂

   Bildet av Kristiansand Skyline var jo ganske kult da. Kontraster verdig enhver by med respekt for seg selv. Jeg synes det er tøft når de lager til bygg som skiller seg litt ut og blir landemerker man legger merke til. Sørlandsidyllen er sikkert bevart likevel, men jeg forstår at ikke alle setter like stor pris på sånne glorete endringer.
   Sikkert lett for meg å si, som ikke bor i Kristiansand 🙂

   Tusen takk for titten. Kos deg i syforening ♥

   1. Takk for fine ord. 🙂 Nei, det er ikke alltid det passer å gå tur, uansett hvor kort den er. Håper du har en bedre dag i dag. <3

  4. nesten så jeg fikk lyst på en sørlandstur til Kristiansand nå,du verden så vakkert det er hos dere :=) nydelige farger og et vakkert lys og ja jeg lærte noe nytt .Hotellet med lys som skifter er nok sikkert spesielt for noen,men vakkert med blå striper da,passet godt inn når himmelen også var blå

   1. Noen må jo synes de stripene er fine, de har jo sikkert ikke vært gratis akkurat. 😉 Jeg liker det ikke. Var en skikkelig koselig tur. Og ja, bildene er fine. Stolt av dem. Og jeg har knipsa med speilrefleksen og ikke mobilen. Trodde kvaliteten ble nokså lik nå som jeg har iPhone 8 pluss, men der har jeg visst tatt feil. Mye drass med kameraet da, men noe ganger kan det tydeligvis lønne seg.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg