Fem en fredag # 1

Jada, jeg vet det. Det er lørdag og ikke fredag i dag. Men jeg fant nok en bloggutfordring jeg tenkte å delta på fremover. Muligens mer morro for meg enn for deg da, men siden det er min blogg så er det jo jeg som bestemmer. Ikke sant?

Denne utfordringen fant jeg hos Elisa. Reglene finner du om du klikker deg inn på bloggen hennes.

Denne ukens spørsmål er som følger:

 1. Vad är dina första planer för 2020?
  Mine aller første planer for året var å få vekk julepynten. Jeg liker den pynten godt før jul, men når vi bikker over i et nytt år kan jeg nesten ikke bli kvitt den fort nok. Ellers har vekta mi gått ekstremt mye opp siden juni, og det bør jeg virkelig ta tak i.
 2. Vad kommer du fokusera främst på under året?
  Hmmm … litt vanskelig spørsmål. Tror jeg må fortsette å øve meg på å lage meg gode dager, selv om jeg ikke jobber lengre. Det er litt problematisk når livet plutselig tar sine egne veier og de er helt annerledes enn det du hadde sett for deg. Det gjelder å glede seg over de små tingene i livet, og det skal jeg bli flinkere til i 2020.
 3. Vad ser du fram emot under 2020?
  Jeg ser virkelig frem til sommeren. Denne høsten, og vinteren så langt, har det regnet og regnet. Føles som det har regnet i tre måneder i strekk. Jeg er drittlei. Men noe jeg virkelig gleder meg til er de to nye barnebarn vi venter i juni, det blir så spennende å få hilse på dem.
 4. Vad är något du tänkt göra 2020 du inte gjorde 2019?
  Jeg har tenkt å bli litt mer sosial, det tenkte jeg i fjor også, uten at det helt ble sånn. Men det gjelder jo å ikke gi opp …
 5. Hur skulle du önska att 2020 blir?
  Jeg skulle ønske vi fikk en reprise av sommeren 2018. Sol fra skyfri himmel i tre måneder. Det var jo nesten som å bo i syden. Skulle også ønske at jeg plutselig våkna opp en morra og var frisk som en fisk igjen, hadde jobb og arbeidskolleger og alt det fører med seg. Både sosialt og økonomisk. Dessuten skulle jeg ønske at vi ikke får tredd ned over hodet alle disse tingene vi bør skamme oss over for tia. Livet kan være vanskelig nok uten at skal gå rundt og bære på både flyskam, kjøttskam og miljøskam, bare for å nevne noen. Ikke det at jeg skammer meg så mye, men mulig jeg egentlig burde ha gjort det?

9 kommentarer
  1. Vad kul att hitta ännu en blogg och härliga svar på framåtblick för 2020, jag hoppas att du får en underbar start och ett härligt 2020
   Kram
   Susanne

  2. Bra och tänkvärda svar på frågorna 🙂 Att ta tillvara de små tingen i livet är ganska viktigt, bättre än att vänta på de stora miraklen, som sällan eller aldrig inträffar…. 🙂 Däremot klarar jag inte av såna där varma somrar som det var 2018, jag trodde jag skulle dö!! 😀

   1. Takk for besøket. 🙂 Jeg ELKSER varme og sommer! Bor helt tydelig på feil plass, for Norge må altså være for spesielt interesserte når det gjelder klima!

  3. Hei igjen!
   For ett herlig fargerikt bilde av hjerter du viser! Har du malt, brodert eller fotografert det?
   På dine svar så er jeg enig i at få frem jula og å ta de nvek er like moro 🙂
   Jeg er glad i hverdager også, det har jeg med på mine svar på fem en fredag. Lage gode ting!
   Ser du er sommermenneske.
   Så skal du bli bestemor til to, så deilig! jeg er bestemor till to, men de er store nå.
   Ser at du önsker deg frisk igjen med arbeidskamerater, du er kanske blitt syk, det er noe å slite med,läre seg leve med.
   Du skal se det å väre mer sosial kommer.
   Jeg har skrevet svar til deg om stuka hos mig under det inlegget du kommenterte.
   Hör gjerne fra deg hvis du har flere spörsmål

   1. Hei igjen. Så koselig. 🙂 Bildet har jeg fotografert. Det er grafitti i en undergang på vei til sentrum her i byen (Kristiansand).Bestemor ja, jeg blir vel det til den ene her, og farmor til den andre. Har seks stykker fra før av i alderen 3 måneder til 11 år. Det er like spennende hver gang.

    Vet du om flere bloggutfordringer, fins det en for hver dag for eksempel? Har prøvd å google det, men finner ikke noe. Mulig fordi jeg skriver spørøsmålet på norsk …

  4. Jamen! Då har du upptäckt ytterligare ett tema! Ska bli hur kul som helst att läsa dina svar även framöver.
   Äntligen, äntligen har jag fått en “kompis”, för det verkar bara vara du och jag som älskar riktigt varma somrar. Skrev precis samma svar som du! Där är vi helt överens alltså:-)

   1. Ja, nå blir dere ikke kvitt meg så fort! 😀 Sommeren ja, ååååh, kan nesten ikke bli for varmt egentlig. Det er bare så deilig.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg