Fem en fredag # 13: Första gången

Her kommer ukas spørsmål fra Elisa. Jeg er egentlig litt glad for disse her jeg, siden jeg er gått litt i dvale i disse corona-tider. Hjernen går på høygir både natt og dag, uten at det kommer noe greit ut av det. Føler hodet er fullt av bomull og får lissom ikke til noe som helst. Så det er veldig greit å ha en konkret oppgave innimellom …

 1. När var första gången du gick på bio?
  Det kan jeg ikke huske, men jeg så iallefall The Sound of Music, og den hadde Norges-premiere i 1966. Det kan umulig vært i den anledning jeg så den, for da var jeg bare 3 år. Men utrolig nok husker jeg opplevelsen enda. Det var noe av det største jeg hadde vært med på til da.
 2. När var första gången du gick på zoo?
  Aner ikke, men det var nok ganske tidlig. Vi bor jo i Kristiansand, og her har jeg bodd hele livet. Nærmeste zoo er Dyreparken, bare 15 minutters kjøring fra sentrum. Så her har jeg vært en del. De åpnet i 1966 og har jo blitt en vanvittig suksess. Bare synd det er så dyrt å gå dit. Både for barnefamilier og besteforeldre.
 3. När var första gången du köpte en cd-skiva?
  “Brother in Arms” med Dire Straits ble en internasjonal suksess i 1985, og den kjøpte jeg. Har den faktisk fortsatt, på loftet i ei kasse. Sammen med et lass av andre cd-plater. Spiller ikke noe særlig musikk lengre, for mitt tinnitus-hode blir det for mye bråk, men om jeg gjør så er det via Google Home. Den fikk vi til jul, og der og da synes jeg det var noe stort tull. En typisk gave kun til mannen lissom. Men jaggu er jeg blitt glad i den lille kula jeg også!
 4. När var första gången du åkte skidor?
  Uff. Jeg kan ikke gå på ski, har aldri kunne det heller. Dermed kan jeg ikke fordra slike vinteraktiviteter. Men da jeg var barn bodde jeg midt i byen, og selvsagt var det sykt mye snø hvert eneste år på den tia. Så vi stabba rundt på treskiene i gatene på 60-tallet. Etter hvert ble jeg sendt på skiskole, og det er noe av det verste jeg har vært med på hele mitt liv. For der var det jo både trær og bakker! Jeg var livredd! For ikke å snakke om den forferdelige årlige skidagen med skolen … Akkurat nå er det sånn ca. 20 år siden jeg hadde ski på beina. Sannsynligvis skal jeg aldri forsøke meg på det igjen.
 5. När var första gången du använde internet?
  Vi var forholdsvis tidlig ute på det punktet. Hadde hjemme-pc lenge før alle andre. Og etterhvert ble det ikke en hvilken som helst billig hjemme-pc heller, i og med at jeg jobbet i en mediebedrift. Kan ikke helt huske aller første gangen, men tror det må ha vært mellom 1995 og 1996, uten at jeg er helt sikker.

 

Sola skinner og fuglene kvitrer. De vet jo ikke hvordan verden har forandret seg rundt dem de siste ukene … Regjeringas strenge regler er videreført til etter påske, i håp om å få kontroll på corona-spredningen. Eller kanskje aller mest for å forhindre at helsevesenet kollapser om alle blir syke på en gang. Her i byen er tre leger/sykepleiere på Legevakta smitta det siste døgnet, uten at de vet at de har vært i kontakt med folk som var syke av corona.

Mange butikker har begrensninger på antall kunder på en gang. Og nå monteres det plexiglass ved de betjente kassene i butikkene slik at ansatte skal være litt mer beskyttet. De aller fleste holder seg for seg selv, om de ikke på jobb da. Vi omgås ikke en gang familien. Det føles veldig uvirkelig å ha fått denne pandemien her i trygge Skandinavia. Men heldigvis er det fortsatt ikke så galt som i Wuhan der smitten først oppsto. Jeg håper virkelig vi slipper slike tilstander som denne dokumentaren viser …

Helt smittefri cyberklem herfra. Håper helga blir fin, til tross for masse forbud og retningslinjer en må forholde seg til.

21 kommentarer
  1. Man blir onekligen lite förvånad när en norska inte åker skidor!? Som barn åkte jag mycket, men sen i tonåren så var det bara killar som gällde – speciellt en enda när jag blev 15 och som faktiskt gäller fortfarande. På måndag är det 59 år sen vi träffades….. 🙂
   “Brother i Arms” med Dire Straits är något vi båda gillar, annars är min man mycket kräsen när det gäller musik. Fast det kan vara både rock, rhytm & blues, jazz och klassiskt – men när det är melodifestival låser han in sig i musikrummet. Men nu har det blivit så trist att t.o.m. jag som älskar allt vad tävlingar heter, har slutat att titta och lyssna! 🙁
   KRAM OCH TREVLIG HELG/susie

   1. Ja, det kan du si! 🙂 Jeg er nok en av få … for nordmenn er jo født med ski på beina. Tror heller jeg ble født med badedrakt på. For i vannet trives jeg som fisken. Så vi er jo alle forskjellige, til tross for at vi er samme rase.

   1. Hehe … føler meg litt aleine på det punktet. Men det kan jo være at de andre ikke tør si det høyt. For nordmenn skal jo etter sigende være født med ski på beina. Tviler på at mine unger ble det, tenker jeg hadde kjent det under fødselen! 🙂

  2. Så roligt att du också blev så tagen av filmen “Sound of music”, det blev jag också, ett minne jag aldrig glömmer!
   Ha det gott!

   1. Så koselig å høre. 🙂 Ja, den filmen var fantastisk. Tror ikke jeg vil se den igjen i dag, for da ødelegger jeg nok hele minnet.

   1. Den filmen har ikke jeg heller sett. Er ikke så glad i krigsfilmen, spesielt ikke om de åpner meg at både blod og legemsdeler spruter. Da kan de ha den for meg. Men det er vel ikke alle som er sånn.

  3. Visst är det ett efterlängtat avbräck från att tänka på corona hela tiden. Blir så trött på det, och jag har hittills inte haft några problem att vänja mig mot hemkarantän.
   Inget fe på ditt minne i alla fall;-)

   1. Takk for at du stakk innom. 🙂 Hverdagen min er ikke så annerledes igrunnen. Bortsett fra at jeg ikke ser barn og barnebarn. Og det er ganske frustrerende uke etter uke.

   1. Liker godt nye ting jeg også. MEN har problemer med tinnitus og fibromyalgi og det går ut over konsentrasjonen. Så jeg sliter med å lese og sliter med å huske. Så det er ikke som det en gang var.

  4. skal tru om dei har vakt som passer på att det bare er 8 i butikken ? nå tenker eg att vi må en tur og handle i morgen,vi var ikke sist helg så litt ferskvarer trengs denne helgen.
   Jeg synes det er leit å ikke kunne besøke yngste vår og hilde på den nye lille ,men vi får nok nye muligheter,vi får håpe dei lemper litt på restriksjonane etter påske :=) jeg skal til Ålesund sykehus onsdag,det tar 2-2.5 timer å kjøre og siden jeg ikke kjører så kommer en taxi og henter meg ,litt skummelt ,men satser på att det går bra :=) må jo det

   1. Det vet jeg ikke om de har, men i følge mannen (som handler) er det færre folk der nå enn det pleier. Ja, vi får virkelig håpe vi kommer tilbake til normalen igjen etterhvert. Men jeg er redd dette kan ta veldig lang tid. Og jeg vil jo helst se disse ungene flere ganger i uka, slik som før. Blir skikkelig deprimert av dette jeg.

    Lykke til på sykehuset til onsdag. 🙂 Og god helg.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg