En liten hilsen på første juledag

Follow my blog with Bloglovin 

Heisann til deg som har tid til å sitte her inne og glo! Julaften er over, og nytt selskap står for tur. Det er vekk med den ene røde duken og på med den andre. Julegavene og søpla fra i går står stabla i krokene, så her er det litt å ta tak i … men vi skal nok rekke det i dag også. Det er tross alt over fire timer til de kommer. Mine tre barn og de som hører til dem. 10 stykker med smått og stort.

I går var vi åtte. En liten del av drømmemannens familie. Det er sykt som de har formert seg disse siste 11 årene. Så her må det deles opp og feires hver for seg. Svigers og eldste bonusdattera med samboer og to barn var her. Det var kjempekoselig. Mye koseligere enn jeg hadde forventet. Ja, misforstå meg rett, det er fantastiske folk alle sammen, og jeg er veldig glad i de. Men det er rart å feire jul med andres barn og barnebarn. En vil vel aller helst være sammen med sine egne på en slik dag. Men det er kanskje ikke slikt en sier høyt? Alle mine feiret julaften en kilometer nedi bakken her, sammen med pappa’n og samboeren hans … Da besøket vårt gikk, kom sønnen min innom, og det satte jeg veldig pris på. Det ble en flott julaften. Og om vi ikke akkurat gikk i pluss, så fikk vi mange fine gaver, både drømmemannen og jeg.

Til Marit. Fra Marit. Siden jeg var livredd for å ikke få noe hadde jeg sikra meg i form av ei ny turbukse, pent pakka inn og lagt under treet. Og ho Marit har allerede vært ute og lufta den i ei lysløype på Nodelandsheia! Funka fint. Men fyttigrisen så tungt det var å stabbe seg rundt i den snøen som ikke allerede var regnet vekk. Det gjorde det sikkert ikke lettere at det fortærte pinnekjøttet fra i går lå som en tung, hard klump i magen. Blææææh! Og nå skal det snart fylles på med litt kalkun og passende tilbehør. Pluss hjemmelaget karamellpudding til dessert, rester av multekremen fra i går og ei halv ostekake … og litt andre kaloriholdige unødvendigheter.

Utenfor forsvant julestemninga før pakkene var ute av papiret. I hele går kveld regnet det i strie strømmer. Kjipte greier. Men det er ulempen med å bo på Sørlandet. Kristiansand er i grunnen for spesielt interesserte på vinterstid!

Jeg håper du har hatt ei fin jul så langt. Så sees vi her når helligdagene og julestyret etterhvert er over.

♥ marit

10 kommentarer

Siste innlegg