Drømmemannens deilige fredagspizza

Follow my blog with Bloglovin 

Tenkte jeg skulle dele en oppskrift her i dag. Det er jaggu lenge siden! Og grunnen er at ei venninne spurte, etter at jeg la ut bildet av fredagspizzaen vår på instagram. Jeg kan faktisk glede meg ei hel uke bare fordi vi skal ha pizza på fræddan’. Og det selv om jeg ikke er en ihuga pizzaelsker. Men denne pizzaen er noe helt for seg selv! Prøv da vel!

Pizzabunn:
6 dl pizzamel
1 ts tørrgjær
1/2 ts sukker
1 ts salt
3 dl vann
2 ss god olivenolje

Eltes 8-10 minutter i kjøkkenmaskin
Heves minimum 45 minutter

Trykk deigen ut på ett flatt stekebrett, uten å bruke kjevle
Spray/smør brettet godt.

Fortsteik bunnen i 5 minutter nederst i ovnen på max undervarme
Bruk pizzafunksjonen hvis du har det på ovnen

Saus:
1 boks med hakkede tomater
1 chili
3 fedd hvitløk
1 potte frisk basilkum (hele)
Saften av 1 pressa lime
1 ss sukker

Kjøres i en foodprossesor eller blender
La det stå og småputre i ei gryte en halv times tid

Smør på et tynt lag med sausen.
Egentlig er oppskriften på sausen nok til to pizzaer …

Topping:
Skjær en løk i så tynne skiver som mulig og legg på.
Ha på 200 gram revet parmesan
Dryss over godt med salt
Legg på 1/2 spisspaprika skjært i tynne strimler
Legg på spekeskinke (bruker selv strynskinke fra Rema)

Stek pizzaen i 6 til 8 minutter, nederst i ovnen, til skorpa er gylden
Samme varmeinnstilling du hadde da du stekte bare bunnen

Tilbehør:
Rømme, ruccola og evt. noen drypp med ei fin pizzaolje/olivenolje på toppen

Dette har vi bare ved siden av, så kan hver og en ta på det de ønsker

Noen vil sikkert gjerne slenge på en halv kilo ketchup og et dryss meg piffi også
Men tipset mitt er da er å forsøke en bit først … for denne bør altså nytes som den er
Sverger du til piffi og ketchup foreslår jeg at du heller kjøper en Grandis på Rema

Bon apetité!  

8 kommentarer

Siste innlegg