Tro det eller ei, men i dag har jeg bakt litt! Må si litt, for dette var bare en fis i havet i forholdt til porsjonene jeg bakte før i tia. Men litt er vel bedre enn ingenting, tenker jeg. Greit gikk det, selv om jeg ikke akkurat hadde det jeg skulle ha hatt i kjøkkenskapene. Dermed tok jeg det jeg hadde, og jaggu ble det ikke rundstykker ut av det også! Gode var de også!
Liten porsjon, som sagt, kun 16 rundstykker, og til det trenger du:
- 5 dl Helmelk (kan bruke vann eller annen melk også)
- 4 ss flytende melange m/rapsolje
- 650 gram hvetemel
- 3 dl lettkokte havregryn med havrekli
(Rema-typen jeg pleier å lage havregrøt av) - 1 pk tørrgjær
- 1 ts salt
- 2 ts sukker
Bland alt det tørre, varm melken og smøret til det er fingervarmt og hell dette oppi. Rør til deilgen slipper bollen. Jeg bruker kjøkkenmaskin. La deigen heve i bollen tildekket med plast, ca. 1/2 time.
Rull ut på melet bakebord og del deigen i to like store emner. Hver av disse deles igjen opp i åtte like store biter. Trilles til boller og etterheves tildekket i ca. 1/2 time.
Pensle lett med romtemperert melk og dryss over havgregryn/havrekli før steking.
220 grader ca. 13 minutter.
Avkjøles på rist – og velbekommen!
#frokost #hjemmebakt #rundstykker
Midtlivskrise finner du også på Facebook – følg meg gjerne!
julietalivstil: De smakte veldig godt, til tross for at jeg bare putta oppi det jeg hadde for hånden.
Minrefleksjon: Takk. Var kjempegode!
margarites: De var veldig gode, selv om de var satt sammen av det jeg hadde i skap og skuffer, og ikke helt som etter originaloppskriften.
Etdiktomdagen: Før bakte jeg alltid dobbel eller firedobbel oppskrift. Sånn rundt 60 stykker var helt normalt. Men så hadde vi alltid noe godt på lur i fryseren også i den tia. Det er veldig lenge siden …
Margrethe: Før hadde jeg alltid tid. Nå verken gidder eller orker jeg. Men godt var det!
frodith: Takk. Jeg var en ivrig baker – da ungene var små. Det lukta alltid hjemmebakst hos oss, selv om jeg var yrkesaktiv i 100% nesten hele tiden. Men det er lenge, lenge siden det!
sisselgu: Bare hyggelig. Var faktisk litt gøy å bake litt igjen.
Siv Svanem: De var gode også.
Så veldig godt ut.
MMMMM det blir nystekte rundstykker i morgen .
Takk for oppskrift.
Så flink du er 🙂
Det så kjempegodt ut 🙂 Og du kan heller sammenlikne deg meg MEG, for jeg baker ingenting, så det er mye bedre enn DET 🙂
Mmm – de ser gode ut! Skulle ønske jeg hadde litt mer tid til baking…. <3
Mmmmmmmmmmm hjemmelagde rundstykker er så godt 🙂 Og 16 stykk er jo litt det, marit 🙂
Herlig å kunne putte noen i frysen også :_D
Nam, nå fikk jeg lyst å bake! Rundstykker er kjempegodt og bildet ditt ser fristende ut 🙂
Så veldig godt ut!!
Så godt ut😀