Gode frokostrundstykker

Tro det eller ei, men i dag har jeg bakt litt! Må si litt, for dette var bare en fis i havet i forholdt til porsjonene jeg bakte før i tia. Men litt er vel bedre enn ingenting, tenker jeg. Greit gikk det, selv om jeg ikke akkurat hadde det jeg skulle ha hatt i kjøkkenskapene. Dermed tok jeg det jeg hadde, og jaggu ble det ikke rundstykker ut av det også! Gode var de også! 

 

Liten porsjon, som sagt, kun 16 rundstykker, og til det trenger du:

  • 5 dl Helmelk (kan bruke vann eller annen melk også)
  • 4 ss flytende melange m/rapsolje
  • 650 gram hvetemel
  • 3 dl lettkokte havregryn med havrekli 
    (Rema-typen jeg pleier å lage havregrøt av)
  • 1 pk tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 2 ts sukker

​Bland alt det tørre, varm melken og smøret til det er fingervarmt og hell dette oppi. Rør til deilgen slipper bollen. Jeg bruker kjøkkenmaskin. La deigen heve i bollen tildekket med plast, ca. 1/2 time.

Rull ut på melet bakebord og del deigen i to like store emner. Hver av disse deles igjen opp i åtte like store biter. Trilles til boller og etterheves tildekket i ca. 1/2 time.

Pensle lett med romtemperert melk og dryss over havgregryn/havrekli før steking. 

220 grader ca. 13 minutter.

Avkjøles på rist – og velbekommen! 

#frokost #hjemmebakt #rundstykker

 

Midtlivskrise finner du også på Facebook – følg meg gjerne!

16 kommentarer

Siste innlegg