Denne oppskriften er nok til 32 stykker:
2 pakker tørrgjær
16 dl. hvetemel
2 ss sukker
1 ts salt
8 ss smeltet smør eller margarin
6 dl melk
Bland gjær, sukker og salt med melet.
Smelt smør og tilsett melken.
Varm opp til 40-45 grader.
Bland alt godt sammen, men ikke for lenge,
for da blir deigen seig og vanskelig å kjevle ut.
Trenger ikke forheves,
men jeg synes nok hornene blir mer luftigere om de hever både før og etter utkjevlinga.
Del deigen i to. Del hver av disse i to deler.
Kjevle ut til en passe leiv og del hver leiv i 8 trekanter.
Fyll:
1 boks skinke, evt påleggsskinke,
skjæres i små biter og blandes med 300-400 gram revet ost.
Legg en klatt fyll på hver trekant og rull sammen til et horn.
Pass på at spissen kommer under hornet,
slik at det ikke ruller seg ut igjen i løpet av stekinga.
Stekes på 200 grader, midt i ovnen, ca. 15 minutter.
:o) LYKKE TIL!
Nam! 🙂
Koselig med en kommentar tilbake 😀
Dette er skikkelig snadder! Nå fikk jeg lyst på litt mat, gitt. Hehe.
Nå vet jeg hva jeg skal lage i mårra. Takk 🙂 God helg 🙂
Tusen takk for oppskriften ……!
så utrolig godt! 😀 vaniljehorn er også kjempedigg! ligner litt på de 😀
åå nam! 🙂
Det så godt ut
Det er så utrolig godt:)
Oh, namnam:D Nå fikk jeg lyst til å lage horn!
nå ble jeg sulten 🙂
NAAM, nå ble jeg bare enda mer sulten 🙂
NAM 🙂