Horn med ost og skinke

Denne oppskriften er nok til 32 stykker:

2 pakker tørrgjær
16 dl. hvetemel
2 ss sukker
1 ts salt
8 ss smeltet smør eller margarin
6 dl melk

Bland gjær, sukker og salt med melet.
Smelt smør og tilsett melken.
Varm opp til 40-45 grader.
Bland alt godt sammen, men ikke for lenge,
for da blir deigen seig og vanskelig å kjevle ut.

Trenger ikke forheves,
men jeg synes nok hornene blir mer luftigere om de hever både før og etter utkjevlinga.

Del deigen i to. Del hver av disse i to deler.
Kjevle ut til en passe leiv og del hver leiv i 8 trekanter.

Fyll:
1 boks skinke, evt påleggsskinke,
skjæres i små biter og blandes med 300-400 gram revet ost.

Legg en klatt fyll på hver trekant og rull sammen til et horn.
Pass på at spissen kommer under hornet,
slik at det ikke ruller seg ut igjen i løpet av stekinga.

Stekes på 200 grader, midt i ovnen, ca. 15 minutter.

:o)     LYKKE TIL!

12 kommentarer

Siste innlegg