Her kommer altså oppskriften på onsdagsbaksten her i huset. Jeg skjønner nå at de fleste av dere aldri har hørt om melkekaker før. Mulig det er det som kalles hvetekaker andre plasser i landet. Men nå vet ikke jeg helt hva en hvetekake er heller da.
Melkekaker er som STORE hveteboller. Med rosiner i. De er mye større en hveteboller, for disse skal skjæres som et brød, og serveres med smør og brunost. Det er iallefall slik de blir servert her i huset. Men syltetøy eller annet pålegg er sikkert greit det også.
Oppskriften fikk jeg av ei venninne for over 30 år siden. Og ho heter Anne, derav navnet. Jeg har det med å kalle oppskriftene opp etter de jeg har fått dem av. Da er de mye lettere å holde greie på.
Denne er superenkel, bare se her:
200 gram smør
smeltes i ei gryte, rør i
1 liter melk,
2 kopper sukker,
1 pakke rosiner.
Rør til sukkeret er oppløst.
Bland alt det tørre i bakebollen:
1600 gram hvetemel,
2 pakker tørrgjær,
ca. 1 ss kardemomme.
Tilsett melkeblandingen som har fått passe temperatur,
pluss 2 egg som er rørt sammen i en kopp på forhånd.E
Elt sammen til deigen slipper bollen.
Heves til dobbel størrelse. Jeg baker i en Tupperware bakebolle,
så når lokket popper opp så er deigen klar til utbaking.
Deigen deles i 9 emner om den skal brukes til melkekaker,
eller ca. 60 boller om du foretrekker det.
Etterhev i ca. 30 minutter.
Pensles med egg.
Stekes nest nederst i ovnen på 200 grader i ca. 15-20 minutter.
Kanskje noe for helgekosen? De er ypperlig å fryse, så her er det bare å bake mange.
♥ marit
Endelig noen som vet hva melkekaker er! Tusen takk, den gode mannen min har bakt til meg og det var akkurat slik de skal være

Ååååå! Så koselig å høre.
Takk for tilbakemelding.
tja ,julebrødene vi har smaker som en stor hvetebolle da,ikke noe krydder i den,men klart det kan godt være att det vi kaller julebrød er litt tyngre enn dine melkebrød :=)
Ser bare helt nydelig ut.. Mmmm… Dette bør sjekkes ut… Fin kveld…
Herlig, selv jeg kan klare den.. Kanskje

Hehe .. det er jeg HELT sikker på at du kan.
Så jo bare så godt ut…
..og fint navn du hadde gitt dem..;) Ikke umulig jeg prøver å lage en dag… God helg 
Ja, du må jo bare lage disse, de bærer jo navnet ditt.
Fint innlegg! Det såg kjempegodt ut!!
Takk.
De er kjempegode, du må bare hive deg rundt og smelle sammen en deig!
dette kaller vi for julebrød uten sukat :=) herlige da
Hmmmm .. er ikke julebrød noe med mer krydder i da? Julekake husker jeg fra barndommen, men det var mye tyngre konsistens enn denne her, mer kryddersmak og med eller uten sukat.