Duekniben – fantastisk utsikt over byen vår

Vi gikk ut før 8 i dag morges. Det var ikke en gang blitt helt lyst. Så det der med at sommer- og vintertid ikke har noen påvirkning på meg var visst bare tull. Jeg har iallefall våkna mye tidligere enn jeg har pleid i det siste. Noe som resulterer i ei skikkelig sliten kjærring på kvelden. Men så fort jeg får lagt hodet på puta så starter hostinga. Typisk altså! Dermed sovner jeg ikke før klokka er henimot to, så nettene har vært særdeles korte for min del i det siste.

Det ble en litt lengre tur i dag morges. Sånn helt uten at det var planlagt. Hadde egentlig bare tenkt å gå rundt toppen av Tinnheia, den halvtimes turen vi pleier å ta på morrakvisten. Men så var det oppholdsvær og nesten sol, så da måtte jo det utnyttes for fullt. 

Jeg elsker å gå tur der jeg kan se ut over havet. Spesielt i soloppgangen, eller solnedgangen. 

Dette er badevannet på Duekniben. I gamle dager var dette et trykkbasseng for vannforsyningen til beboerne i Kristiansand. Duekniben er et boligområde/gate i Kristiansand, og i enden av denne gaten fortsetter en grusvei inn til badevannet og trapper videre opp til utsiktspunktet. 

Tett inntil badevannet, på motsatt side av Duekniben, finner du boligområdet Kobberveien. Her har jeg faktisk bodd i niende etasje i ei av de tre høyblokkene til jeg ble ca. to år. Da flytta vi til sentrum til det huset jeg kaller mitt barndomshjem. Dette ble igjen solgt da pappa, som var den av våre foreldre som levde lengst, døde for 16 år siden.

Min mellomste datter bor i dag i et av rekkehusene i Kobberveien. Og jeg har flere venninner som er vokst opp her. Rundt boligområdet og i skogholtet bak blokkene er det de siste årene blitt veldig flott ryddet og opparbeidet med koselige turstier. Så beboerne her kan bare trø ut av inngangsdøra si så er de midt i naturen, samtidig som det bare er snaue 20 minutter å gå til sentrum.

Det er ikke akkurat verdens høyeste topp dette. Men den kan til gjengjeld lokke med byens beste utsikt over Kristiansand sentrum, Odderøya og Byfjorden. Ikke så galt å bli belønnet med dette etter en så lite strabasiøs tur! Selve utsiktspunktet ble etablert av Christianssands Byselskab i 1929. Årstallet står også på vimpelen, som jeg altså ikke tok bilde av denne ganga.

Slik starta altså min dag. Stort bedre kan det vel nesten ikke bli. Håper du også har hatt en fin start på slutten av oktober. Og om du bor i nærheten, og enda ikke har vært på Duekniben bør du virkelig ta deg en tur dit snart. Gjerne rett før sola står opp. Jeg gikk fra toppen av Tinnheia, siden det er der vi bor. Men du kan også kjøre opp bakkene via Bellevue til Duekniben, helt til topps til du kommer til bommen, og gå inn der. Eller parkere bilen på gjesteparkeringen i Kobberveien og ta turen inn bak rekkehusene. Da blir det så kort å gå at det nesten ikke kan kalles en tur en gang. Så sleng på deg turskoene og kom deg ut! Du vil garantert ikke angre.

 

Midtlivskrise på Facebook finner du HER. ♥ Følg meg gjerne om du liker hverdagsblogger fra sytende, middelaldrende kjærringer, fine bilder og noen turopplevelser i ny og ne. Det du ikke liker kan du jo bare scrolle glatt forbi. 

12 kommentarer

Siste innlegg