Ei uke i en daycruiser – Tilbake til Stangholmen

Stangholmen ligger et lite steinkast fra Risør by. En koselig uthavn, der det også går an å få tatt seg en dusj for de som ikke har slike fasiliteter ombord i farkosten. Det er sikkert ikke så mange. 

Det er over 30 år siden jeg var på Stangholmen for første gang. Det var mens jeg var lykkelig gift med x’en. Da vi årlig ferierte på ei familiehytte i skjærgården utenfor Risør. Har mange gode minner herfra, og aller første gang drømmemannen og jeg var her så var det meste egentlig bare trist og leit. Heldigvis har det gått seg til. Nå er hytta til salgs, så etterhvert blir somrene på Vardøya bare minner for resten av gjengen også.

For fem år siden hadde vi ei natt på naboøya. En skikkelig smeigedag som jeg sent vil glemme. I fjor var vi på Stangholmen, med samme reiefølge som i år. Så en kan vel si nå at dette er blitt en av de plassene vi bare må innom når vi farter langs kysten på denne måten. To gourmetstopp har vi funnet oss, her på Stangholmen og Hjemme hos Wenche. Fantastisk atmosfære og utrolig god mat på begge plassene. Anbefales!! Og har du ikke båt er ikke det noe problem heller. Stangholmen har egen skyssbåt som går hele sommeren fra Risør sentrum. Hjemme hos Wenche ligger på Hisøya ved Arendal og kan nåes med bil.

}

Maten i år var like god som vi huska den fra sist. Kamskjell, dagens hvite fisk og ostekake. Kan nesten ikke bli bedre!

Oppe i den gamle fyrlykta har de innredet en bar. Den kvelden vi var her var det helt fortreffelig sommervær. Nesten for godt til å være sant. Men jeg kan tenke meg at det på en måte må være enda flottere å sitte her mens stormen uler rundt hjørnene og regnet pisker på ruta. Men akkurat det kommer jeg vel aldri til å finne ut av …

Det er to serveringsteder på denne lille øya. Restauranten i hovedhuset og Kroa i en sidebygning. På den sistenevnte plassen serveres litt enklere mat. Begge plassene har store terrasser slik at du kan nyte maten ute om været tillater det. Er du heldig, eller klarer å planlegge litt bedre enn oss, kan du også få med deg en og annen konsert her ute i havgapet. Så langt har vi ikke klart å koordinere det, men kanskje en gang …

Mette og trette tusler vi ned i hver vår båt. Vi var ikke de eneste som lå over på Stangholmen denne natta. Egentlig veldig rart at det ikke er flere som har funnet denne havna, men har du ikke tenkt å nyte maten på en av spiseplassene blir det vel litt for frekt å benytte seg av båtplassene?

Det er egentlig deilig å ha bilder å se tilbake på. Sommerbilder, feriebilder, gode minner som er fine å ta frem når vi nærmer oss vinteren. Bildene er fra juli, er bare meg som er litt treig og ikke fikk ut alle på en gang. Men det er jo slett ikke så galt å hvile øynene på litt sommer og sol en heller grå lørdag formiddag. 

#båttur #stangholmen #risør #gourmetmat #medteanitanga #sørlandssommer

 

Midtlivskrise har egen facebookside HER – følg meg gjerne.

4 kommentarer
  1. mimremor: Båtlivet er fantastisk! Og det gjør jo ikke noe om været er som det vi hadde heller. Da gleder en seg jo ekstra mye til neste gang.

  2. ser ut som en helt nydelig idyllisk sted dette ja,gode minner som kan tas frem mange ganger når det er surt og kaldt og livet byr på lite av koslige hendelser :))

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg