Stein på stein på stein ..

.. og holder du på lenge nok så har du plutselig en hel by! Gamlebyen i Dubrovnik står på UNESCOs verdensarvliste. Den ble bygd på 700-tallet, mens muren er fra 1300-tallet. Under Balkan-konflikten ble byen bombet, men nå som den er bygd opp på nytt er den igjen blitt et populært reisemål for turister fra hele verden. Og turistene vrimlet – over alt …

Aller best oversikt over byen får du ved å ta en tur på bymuren. Den er to kilometer lang og består av uhorvelig mange bakker og trapper, både opp- og nedover. Vi brukte en time rundt, akkurat den tiden vi hadde til rådighet. For inngangen til muren ble stengt klokka 19. For å få lov å komme opp måtte vi betale 150 kuna per person, noe som tilsvarer ca. 200 norske kroner. Som den steingale kjærringa jeg er så synes jeg det var vel verdt pengene!

Detalj fra Onofriofontenen. Fontenen er en del av byens opprinnelige vannforsyningssystem, og vannet blir ledet hit fra en brønn som ligger 12 kilometer unna. Må innrømme at jeg ble litt beroliget da jeg leste dette, for det var flere som fylte vannflaskene sine her. Og normale fontener lar jo vannet resirkulere … så jeg kunne ikke helt fatte at de turde drikke det! Men det hadde altså sin helt naturlige forklaring.

Så ble det mørkt. Og byen så plutselig helt annerledes ut. Men vi var egentlig så varme, trøtte og fulle av nye inntrykk at vi ikke orka å gå rundt mer her, derfor gikk vi istedenfor tilbake til hotellet. Dagen etter hadde vi nemlig enda en mur å studere, og den går mellom landsbyene Ston og Mali Ston. Henger du fortsatt på?

#ferie #kroatia #dubrovnik #gamlebyen #bymur

 

Midtlivskrise finner du også på facebook … følg meg gjerne! 

4 kommentarer
  1. fruensvilje: Det var ikke så mange som gikk der nei, på den neste muren, men det var ganske hardt også. Hvem gidder det i henimot 30 grader … må nok være spesielt interessert da. 🙂

  2. frodith: Kunne sikkert vært der ei gang til, og sett litt mer av den nyere bydelen, ikke bare steinene. 🙂 Selv om jeg faktisk godt kunne vært her også igjen. Og bodd midt i smørøyet.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg