Ei ukes ferie for to til under femtusen

House Marija var der vi bodde i Baska Voda. Et lite hotell med åtte ettroms leiligheter. Absolutt ingen luksus, men stille og rolig, rent og pent. Og en egen liten terrasse med sjøgløtt (som eiendomsmeglerne ville ha sagt) der vi spise selvlaget frokost. Med fly fra Sola i Stavanger til Split i Kroatia betalte vi 4460, til sammen for begge to. Det var uten buss til og fra flyplassen. For denne ganga hadde vi leid bil hele uka. Det kom på ca. 1200 kroner.

Ja, da snakker vi uten lommepenger altså. Og jaggu er det ikke galt det heller, spør du meg. Jeg er jo ekspert i å finne rimelige turer, det er nok derfor vi har reist såpass mye de siste ti årene. Men akkurat denne turen var det drømmemannen som rota frem. Jeg hadde vel ikke helt tenkt at vi skulle på noen tur nå, for mye har forandret seg hos oss de siste årene. Ikke minst økonomien.

Det ble Kroatia denne ganga. Et land vi aldri har vært i tidligere. Når vi reiser så velger vi ikke ut reisemålet først, vi reiser etter hvor vi finner det beste tilbudet der og da. Kanskje en litt rar måte, men det har i det minste spart oss for mangfoldige tusenlapper i årenes løp. Eller, hadde vi blitt hjemme så ville vi jo spart enda mer, men reiselystne som vi er så har vi hoppa på de ene turen etter den andre, gjerne to, tre sykker i løpet av et år.

Vi bor sjeldent på flotte hotell. For der sover vi jo stort sett bare. Ferie for oss er ikke hotellet. Det er opplevelsene ved å se nye plasser, vimse rundt litt i bakgater og gjerne der det ikke er så fullt av turister fra før av. Se det ekte landet altså, ikke de plassene som er bygd opp for turistene, der vi må gå i kø. Men denne turen gjorde vi det, gikk i kø altså, veldig mange plasser.

Stranda var fantastisk. Vannet helt ubeskrivelig. De høye fjellene så nesten ut som kulisser i en gammel, amerikansk westernfilm der skyene størsteparten av tiden hang tunge og mørke ned over kanten. Bildet under viser bakken fra stranda/hovedgaten og opp til hotellet. Vi svei av noen kalorier her i løpet av uka.

Heldigvis blir vi litt rastløse begge to. Så etter noen timer på stranda melder utferdstrangen seg. Vi bruker mye google og tripadvisor for å finne plasser som er verdt å se. Eller så har vi allerede fanget opp noe på instagram eller facebook som vi har hatt lyst til å ta en nærmere titt på. Egentlig er de aller fleste turene våre litt etter innfallsmetoden. Vi tar mye på sparket, og vi koser oss glugg ihjel i hverandres selskap. Det er derfor sjeldent vi reiser sammen med noen andre.

Baska Voda var en liten plass. Litt for liten for et ukesopphold kanskje. Hadde vi ikke hatt bil tror jeg nesten jeg hadde klikka. Det er jo måte på hvor mange ganger det er gøy å traske frem og tilbake i den samme gata … Akkurat det er grunnen til at vi pleier å dele opp to-ukers ferier. Vi forflytter oss altså etter en uke. Så er alt nytt og spennende hele tiden.

Noen utpreget strandløve har jeg aldri vært. Men jeg elsker sol og varme, og hater badebasseng. På stranda er jeg vel så mye i vannet som på land, men å være kun på badeferie tror jeg ikke er noe for meg. Nye opplevelser derimot … det er toppers! 

Midtlivskrise finner du også på facebook … følg meg gjerne.

6 kommentarer
  1. Nei, det er ikke sånn. Annet enn at du må være ombord når båten går, slik du må være på flyplassen når flyet går. Ellers gjør du som du vil, spiser når du vil, kler deg som du vil, eneste som er overbefolket er hvis du velger et familieskip midt i fellesferien. Du er i land som regel hele dagene hvis du ønsker det. Vi drar på sydentur et par ganger i året og cruise en gang og sydenturene er mye mer kjedelig for oss, men vi leier ikke bil da, fir vi liker å ta en øl eller vin 🙂

  2. Mariann Sæther Tokle: Hehe .. ja, vet du synes det. Men er ganske overbevist om at det ikke er noe for oss. Kan ikke ha en sånn tidsklemme på ferie, nå må du dit, nå må vi tilbake, nå er det mat .. og på cruise er det jo folk rundt deg hele tiden!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg