En smak av sommer

Hei, hei, alle sammen. :o) Her er et aldri så lite livstegn fra meg. Vi har bodd på hytta i halvannen uke allerede, og forrige uke var det rett og slett bare hærlig. Et fantastisk sommervær, sol og vindstille. Men denne uka ble det litt kjipere, blautere og kaldere. Godt ferien vår ikke er starta enda!

Ferie før ferien. Jeg som igrunnen ikke har noen jobb bevilget med to uker fri sånn litt før ferien, mer eller mindre frivillig. Jeg klarte ikke å karre til meg noen vakter disse ukene, selv om jeg maste godt på den ene sjefen etter den andre. En enslig kveldsvakt ble resultatet av det. Så da bestemte jeg meg for å tilbringe litt tid sammen med barnebarna heller – omtrent samtidig kom forespørslene om jeg kunne komme på jobb. Men da var det for seint!

Turbo lånte vi fra søndag til torsdag. Så fikk mamma’n litt velfortjent fri sammen med ei venninne, og det tror jeg ho trengte. Jeg har aldri vært borti en unge som er så aktiv som denne snuppa. Men heldigvis er ho utrolig blid og grei å ha med å gjøre. Men det må altså skje noe hele tiden, ho løper fra ho åpner øynene om morgenen til ho sovner om kvelden. Puuuuuh! Det var litt godt da ho gikk hjem igjen, men du og da så stille det ble i huset!

Kusina, som allerede blir 7 år til høsten, er litt mer rolig av seg. Siden det var meldt så fint vær forrige uke flytta vi likegodt ut på øya. Og da fulgte turbo og mamma’n også med. Vi fikk en fantastisk smak av hvordan sommeren kan være på Sørlandet. Bare så synd at badetemperaturen uteblir. Det var til og med for kaldt for ungene, og da er det ille.

Bildene er fra en holmetur til Lagunen på Randøya i Randesund. Jeg og sønnen padla ut, dattera og de to små kjørte jolla. Årets første padletur, to timer til sammen. Fantastisk deilig! Men fryktelig å komme opp i og ut av kajakken. Det hjelper ikke at halve badetrappa nå er knekt, så jeg håper drømmemannen kan få fiksa den, hvis ikke blir det lite padling på kjærringa denne sommeren. Den som hadde hatt ei aldri så liten sandstrand som nærmeste nabo til brygga … da hadde denne skumle delen av padlinga vært et ikketema. Kan ikke fatte at det skal være så vanskelig å bevege seg opp og ned i denne båten, men det er det altså! Mulig det har noe med alderen å gjøre, men det snakker vi ikke høyt om. 

Jeg savner daycruiseren noe sykt på slike dager. Skal vi aldri mer på båttur nå da? Det som for meg er selve ferien med stor F. Det er ikke helt det samme med hytta heller når vi ikke har den båten. Det er litt kjipt rett og slett. Kjenner det kribler i sjøbeinet når jeg tenker på alle de fine stundene vi hadde i den båten .. 

Til og med Zenta ble i litt bedre humør etter at vi kom ut på hytta. Ho ble operert for jursvulst for godt og vel tre uker siden, og selvsagt gikk ikke det uten komplikasjoner. Den første kragen (lampeskjermen) vi fikk med gjorde bikkja helt stressa og overnervøs, så det ville ikke jeg utsette min hund for. Men ho rørte ikke såret før etter 10 dager, så jeg følte ikke at det gjorde så mye å la henne gå uten denne greia rundt halsen. Men så begynte elendigheten å gro – og da klør det! Så bikkja beit og klødde, sannsynligvis hele natta lang. Det endte med at stingene gikk opp her og der, og såret ble betent. Etter å ha fått fatt i denne kledelige kragen hos en annen veterinær, pluss renset og vasket såret i en uke, er heldigvis alt greit igjen nå. I går fikk ho til og med lov å kle av seg igjen. :o)

Det er på kvelder som dette jeg er glad for at vi er her ute. Til tross for at jeg må stå opp sammen med drømmemannen når han går på jobb kl. 5!! Vi har bare en parkeringsplass og en båt, så her må det samkjøres. Jeg sitter på hjem, og tar bilen min derfra når det nærmer seg jobbstart for meg. Han går hjem etter jobb og venter på meg til jeg kommer halvannen time etter at han har slutta. Litt tungvint, jepp, men ikke så helt galt når en kan ha det slik på kveldstid. :o)

Vi har normalt ikke de helt store planene for sommerferien. Det blir vel gjerne sånn når en har en slik plass uti skjærgården. Men om noen uker fyller drømmemannen 50 år, og vi blir bortreist på dagen. :o) Fem dager i Amsterdam blir det i den anledning. En by vi ikke har besøkt før. Det blir gøy! :o)

God sommer fra meg til deg. 

10 kommentarer
  1. Hvordan går det med deg,Marit? Og med jobb og skole… Hilsen en leser som savner deg her på bloggen din:):)

  2. Koselig å lese noe fra deg igjen! Vi har nok vært omtrent like aktive på blogg de siste månedene… Men nå i sommer prøver jeg i hvert fall litt igjen. Det ser ut til at dere i hvert fall har litt bedre vær enn hva vi har hatt, og jeg håper det blir noen flere soldager, – både der og her. 🙂

  3. Så utrolig den plassen deres er.. helt nydelig. jeg kjenner at dette er virkelig en nyte plass.
   greit å kose seg litt selv om ferien ikke liksom er begynt. Barnebarn må jo være kos det også.jeg skal på fjellet og beise nå i ferien. ta med meg sykkelen og kose meg der oppe. Her kjører vi ut med båten med engang været tillater det. Skjønner at du savner båt..
   Du får nyte sommeren videre.:)

  4. Så herlig å høre fra deg igjen. Og bildene fra hytten ser så fine ut, den fine plasseringen! Små barn er veldig aktive, de sover ikke – de lader! Så jeg tenker at du har fått kjørt deg, og kost deg sammen med barnebarn. Ser i barnehagen at barna er veldig glade når det er en mormor eller farmor som henter, så det forholdet er viktig å pleie. Og så kan barna sendes hjem til foreldrene etterpå 🙂 Ha en riktig god sommer!

  5. fruensvilje: Eksamen ja .. uff, nei, det gikk ikke så bra. Jeg strøyk på den muntlige, som forventet. Ellers fikk jeg 3, 4 og 5 på de andre. I den rekkefølgen. Så jo mer jeg fikk øvd meg på dette jo bedre gikk det. :o) Den siste der er jo ikke så gal. Men det spiller forsåvidt ingen rolle, for de var frivillige. Jeg får ikke godskrevet noe uansett, og siden det er så lenge siden jeg gikk på skolen sist betyr ikke mitt første fagbrev en dritt i den sammenheng. Andre som har et fagbrev får godskrevet to år om de tok eksamenene nå. Så det eneste den fiaskoen satt en demper på var selvfølelsen min, men det var ille nok det skal jeg si deg. Trenger heldigvis ikke flere muntlige prøver før jeg skal ta fagbrevet, og det er minst fem år til, alt etter hvor mye jobb jeg får fremover.

  6. så utrolig hyggelig med livstegn fra deg 🙂 livet går sin gang ser eg,trist att Zenta har fått problemer da,håper hun blir frisk og rask igjen.Propellbarn ja,vi har 2 slike ,men da blir dei sikkert noen rolige ungdommer da hi hi:)) Amsterdam hadde vært et hærlig sted å besøke,håper dere får noen hærlige dager der.Gikk det bra med dine eksamener da ?

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg