Ingenting varer evig

Ikke feriepengene/skattepengene heller. En ting er jo når en koser seg for dem, drar på ferie og investerer i gode minner liksom. En helt annen ting er når de bare forsvinner ut til et eller annet som er gått i stykker. Det er kjipt det!

Og slik er det jo alltid! Jækla irriterende at det alltid skal skje noe sånn rett før de kommer. Hvert eneste år, liksom. Det føles så forferdelig urettferdig at de må brukes på sånne dritkjedelige ting. Noen ting en er blitt ganske avhengig av i hverdagen, men ikke egentlig har så mye glede av. Ikke er de fine å se på heller. Men koster, det gjør de!

I fjor var det vaskemaskinen på hytta som tok kvelden. Åsså tok jo denne grillbua vår også et godt innhogg i det innkomne. For slike prosjekter har en lei tendens til å bli mye, mye dyrere enn en først trodde. Sånn er det bare.

I år er det oppvaskmaskinen. Hjemme. På hytta har vi ikke sånt, vettu. Der har vi ikke engang varmt vann i krana! Men nå har vi jaggu vaska opp hjemme også, i over en måned. Og jeg kan bare fortelle deg det, at det blir ikke noe mer gøy selv om vannet ikke må kokes først! Denne hersens maskinen som liksom skulle gjøre den drittjobben ville ikke mer. Kan kanskje ikke klage, for den har levd sammen med oss, eller iallefall meg, i 18 år uten at det har vært en eneste liten ting som har skurra! Og det er det nok ikke helt normalt. Iallefall ikke nå for tia.

Så endelig har vi altså kjøpt oss en ny! Tenkte bare å gå for en billigvariant. Men de så liksom så stusselige, plastikkaktige og veldig billige ut. Inni. Utenpå ser vi ikke noe som helst. For hærligheta er helintegrert. Altså: Vi har kjøpt en maskin til mange tusenlapper og bare gjemt den bak den stygge, gamle kjøkkeninnredninga som er like gammel som den forrige oppvaskmaskinen. Penger rett i veggen med andre ord. Herregud!! Kan det bli kjipere enn det da??

Eller, joda. Det kan. For når drømmemannen tar seg en aldri så liten tur opp på et skjær med båten – da blir det omtrent like dyrt. Selvsagt har vi forsikring, men egenandelen er på fem tusenlapper. Og det enda det bare er propellen som er gåen. Så det går også av disse etterlengtede pengene.

Dujskabinettet vårt synger på siste vers. Det er jo litt kjipt det og, for jeg synger jo ikke i dusjen. Men nå ebber livet ut for den derre greia vi står og gjør oss rene i også. I fjor begynte det så smått og sprekke i karet. Nå er det helt sprukket!! Dette var en smelldyr greie, velkjent merke som hadde hele ti års garanti. Kjøpt hos en rørleggerforretning. Men det hjelper jo ikke oss noe når elendigheten sprekker på vei inn i det 11 året. Åhhhh!!

Så har vi to defekte boblebad. Et inne, et ute. Det inne trenger bare et nytt glass utenpå lampa som skal lyse opp de flotte kroppene som legger seg til bløt oppi der. For den eksploderte nemlig. Ja, ikke kroppen, men glasset. Men så har selvsagt bedriften jeg kjøpte det hos forsvunnet! Koster sikkert ikke så mye selve den lille plastdingsen – men går det an å få tak i den! Nope .. Det ute er det nok verre med. Der er visst selve kontrollpanelet, hjernen, eller noe sånn, kaputt. Har ingen løsning på det, og rørleggeren jeg kontaktet karte ikke å finne ut hvilken type det var ..

Om en ukes tid rømmer vi ut på hytta. Til utedass, kaldt vann, og gedigne oppvasker etter diverse grillhappeninger .. Men der har vi vedfyrt badestamp! Takk og lov for sånne enkle innretninger som ikke har masse dilldall som tar kvelden i tide og utide. Tenn opp, vent et par timer – og nyt! Det enkle er ofte det beste. ;o)

16 kommentarer
  1. Livsrom: Er jo litt der også da, at jeg alltid har et eller annet på gang. Gjerne hundre ting samtidig, sier mannen, og han er ikke spesielt glad for det. Men slike ting regner jeg ikke under de “uforutsette” egentlig, for de er der jo hele tiden. ;o)

   Håper på en fin sommerferie i år også ja. Og nå er det bare en uke til. Så da gjelder det å arkivere kleine tanker om nedbemanning og oppsigelser. Kan jo ikke gjøre noe fra eller til likevel. Så her gjelder det bare å fortrenge elendigheta så lenge det er mulig. Det blir sikkert ikke lett, men jeg skal prøve så godt jeg kan!

  2. Syns det virker ganske normalt det du beskriver, jeg. Alltid noe å bruke penger på.
   Om ikke noe ryker, har vi her hos oss den fantastiske egenskapen at vi finner på stadig nye prosjekter, eller noe å forbedre og renovere.
   Håper du får en fin sommer på hytta:)

  3. Det er vel bare typisk og vanvittig irriterende. Men deilig å få fikset ting også da:) Selv er jeg så heldig å kunne bruke feriepengene på ferie i år. Reiser i morgen. Kos deg på hytta og nyt sommeren;)

  4. Vera Lynn: Det hadde vært fantastisk å fått utbetalt de pengene en eneste gang uten at regninger og utgifter en ikke hadde anelse om skulle komme sto i kø ..

  5. luftebobbla: Har sett de ja. :o) Tror du er hekta på kroppskunst du. Jeg er jo ikke helt der, kan du si. Men har drøssevis av andre ting jeg kunne tenkt meg å brukt de pengene på. Og det er ikke reparasjoner av idiotiske ting som plutselig finner det for godt å gå i stykker.

  6. Jeg tenker; du har hytte, bil, båt, boblekar, hus etc…….det er mer enn mange i det hele tatt kan drømme om Marit……og at noen av feriepengene faktisk må brukes på slike ting du nevner (oppvaskmaskin, glass til noe i boblebadet etc) er jo ganske så naturlig…. Du har jobb hvor du tjener bedre enn mange andre, du har tak over hodet, mat i skapet, mann, barn, barnebarn….osv Om noen av pengene da må brukes på kjipe ting – så shit på – du har jo egentlig alt du trenger…..og mere til 😉

  7. fruensvilje: Disse boblebadene er jo litt luksus da .. men det er sykt irriterende at de bare star der og ikke funker. Kan jo ikke bare kastes heller! For det er jo iallefall å hive pengene ut av vinduet. Men at det skal være så vanskelig å få noen til å fikse elendigheta .. åååh!! Skal bare reise fra resten nå, så får vi se til høsten om det fins noen ordninger på problemene. Må innrømme at jeg har savnet et bad disse månedene etter at jeg begynte å trimme. Det er fantastisk for ømme og støle muskler. Ikke helt det samme å ta en dusj liksom .. og enda mer irriterende er det når vi faktisk har to stykker stående. Til ingen nytte.

   Ser frem til ferien nå, og håper været fortsetter som vi har hatt det her den siste måneden og vel så det. Men kommer jo ikke så langt med en båt med kaputt propell heller. Den er jo ganske livsviktig når en bor på ei øy. Så noe må vi jo ta tak i ganske kjapt.

  8. ja noen av disse herlighetene er mann avhengige av,andre er nok litt mer luksus :))uansett så vil mann jo helst kose seg med noen ekstra kroner når en har tilgang på det:)høres behagelig ut å bare reise ut på hytta og nyte det gode liv litt enklere

  9. Jo takk, jeg kjenner meg godt igjen i dette her…. Det er merkelig at så fort man har litt ekstra med penger på kontoen, så har de en evne til bare å forsvinne igjen. I tillegg til uforutsette regninger, så har jeg service på bilen når feriepengene kommer.. Det gjør også et godt jafs av potten!!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg