Da stikker vi!

17. mai er for meg en dritkjedelig dag. Masse stress. Blåfrosne unger. Stressa foreldre. Sykt høye forventninger som sjelden blir innfridd. For ørtende gang dropper vi 17. mai-feiringen her hjemme og stikker av. Denne gang er det til Gdansk i Polen. 

Hvorfor akkurat her? Jo, det har jeg et skikkelig godt svar på. Vi bor i Kristiansand, med Kjevik som nærmeste flyplass. Her har en ikke veldig mange muligheter om en vil utenlands. Iallefall ikke uten å bli flådd av rådyre flybilletter. For et lite år siden starta Wizz Air med direktefly til Gdansk. Derfor altså. Kjapt, greit og billig!!

1500 kroner tur retur for to. Prisen er det ikke noe å utsette på iallefall. Hotell fikk vi for drøye 2000 kroner for hele oppholdet, tre netter. Eller, en leilighet da. Vi gjør ikke som alle andre og booker oss inn på Hilton Gdansk. Nope. Her prøver vi noe helt annet, til halve prisen omtrent.

Og vi – det er drømmemannen og meg. Bygningene på bildet over her likner til forveksling på hovedgata i Wroclaw. En annen polsk by vi har vært i. Men det er mange slike flotte byer i det vi forbinder med de fattige østblokklandene. Mange av innbyggerne har nok en veldig lav levestandard, men å ta vare på bygninger og restaurere det som har blitt ødelagt oppigjennom det klarer de. Mye bedre enn her i Norge.

Vi skal bo i en leilighet på Apartamenty Sun&Snow Aura. Aner ikke hvordan det er, aldri hørt noen snakke om det, så det kan jo bli litt spennende.

God 17. mai og god helg. :o)

12 kommentarer
  1. Ha en flott tur:) holder helt med deg i å rømme,hadde nok gjort det samme hadde jeg hatt anledning:)
   Kos dere masse 🙂
   Goe knib<3

  2. Jeg elsker 17. mai, men frister veldig med Gdansk en annen helg 🙂 Ønsker dere en god tur! Så nettopp på facebook at det er en gjeng venndøler som sitter på Kjevik og er klare for Gdansk de også. Så det blir nok liv der i helgen! 🙂 Kos deg!

  3. Herlig!
   Vi er ikke glad i 17.maifeiring vi heller. Så i kveld pakker vi koffert og sykler i bilen og reiser til Karlstad. Her har vi tatt inn på hotell i nærheten av sykkelveien. 12 mil vei uten biler. Så når andre går i tog sykler vi på tur. Så kan vi heller stoppe på veien og kjøpe is 🙂
   Ha en eventyrlig 17.mai!

  4. Deilig å gjøre noe en selv har lyst til. Jeg har en hyggelig tradisjon her hjemme, men av og til ønsker jeg meg langt langt vekk.:)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg