Første uke på NOKA-dietten

Da var første uka med NOKA-dietten over. Så nå er det bare resten igjen .. hva det vil si vet jeg ikke helt selv engang. Men jeg har jo et ønske om å ned x antall kilo. Det vil si minst 20, og det kommer vel til å ta sin tid.

Denne uka har gått veldig greit. Jeg har hatt en sprekk/utskeielse, eller hva du vil kalle det. Men den var veldig planlagt og veldig velfortjent, spør du meg. Jeg spiste sushi på lørdagskvelden. Åh! Milde Moses så fantastisk deilig det var! :o)) Sikkert ikke det verste en kan skeie ut med dette, så egentlig tror jeg at jeg holdt med innenfor det kaloriinntaket jeg skulle denne dagen, med tre NOKA-måltider og et vanlig kalorifattig måltid.

De øvrige dagene har inntaket vært fire NOKA-måltider. Noen epler, gulrøtter eller annen frukt grønnsaker når jeg har følt for det. Formen har vært helt grei. Bortsett fra de dagene jeg har gått litt lange turer. Da går futten ut på en måte, og jeg kan likegodt finne senga så fort jeg har kommet hjem. Så veldig mye energi til mer enn å holde ut på jobb har jeg ikke. Jeg føler meg ikke mer vel, ikke mer opplagt og ikke akkurat sprudlende. Det siste der ifølge drømmemannen. Han mener “jeg har vært litt sur og veldig på hugget de siste dagene” .. så der fikk jeg den.

Jeg har bare drukket vann og minimalt med te. Te uten sukker smaker forfedelig. På lørdagskvelden hadde jeg to glass Cola Zero. Ikke spesielt godt det heller ..

Det var ganske kjipt da vi var på hytta i helga. For der, og spesielt i påska, har jo mye av tiden gått med til å stappe i seg godis. Chips, marsipan, sjokolade, bøttevis med Coca Cola og litt vin .. ja, det meste. Det er liksom ikke så mye annet å finne på der ute på denne tiden av året. Blir mye stillesitting, for å si det sånn. Og når en ikke skal spise noe, så blir jo til og med det kjedelig. Men jeg klarte det. Så nå er det bare selveste påska igjen. Men jeg kan allerede nå informere om at jeg har tenkt å spise et måltid hver dag i påska, og det er middag.

Jeg føler ikke jeg har kvittet meg med så mye vann denne ganga. Men det kan jo ha noe å gjøre med at jeg blir medisinert for akkurat det. Den væska har jo en tendens til å samle seg i kroppen min, så jeg normalt er både hoven, oppblåst og skvalpete Det var ikke så ille forrige mandag, da jeg starta på kuren, og det kjennes vel omtrent likedan ut nå..

Synes ikke jeg ser bedre ut heller. Magen er nesten verre, slapp og fæl. Gammel. Æsj. Jeg liker ikke dette her. Men kommer jo aldri til å bli det en kan kalle fin igjen. Alderen, og tyngeloven, har satt sine spor. Dessverre. Og det kan jeg jo ikke gjøre så mye med. Ikke uten kniv iallefall, og der går grensa for meg! Selv om jeg har like mye musker i for eksempel beina som tidligere, så passer liksom ikke skinnet så godt lengre. Tragisk! Og måten jeg reagerer på tyder jo på at jeg definitivt er i midtlivskrisa enda. Sannsynligvis kommer jeg aldri ut av den heller. For jeg klarer ikke å godta at det bare er sånn. Jeg er gammel og slik er livet. Jeg hater det!! På den andre siden så hadde det jo vært rart om jeg fortsatt så veldig ung ut, når den eldste dattera nærmer seg 30! Men det fins jo noen av dem også, jeg kjenner iallefall fire stykker som har en flott kropp og er over 50 .. men de er definitivt blant unntakene. Og sannsynligvis har de aldri vært feite i hele sitt liv.

Jeg er litt skuffa for at jeg ikke har gått ned mer. Men det har kanskje noe med væskebalansen å gjøre. At jeg faktisk ikke hadde sååå mye vann å kvitte meg med denne ganga. Ikke vet jeg. Litt ned er bedre enn ingenting ned, og her er tallene:

Vekta viser 3,4 kilo mindre enn for en uke siden. Dermed står det ikke lengre tre siffer foran kommaet. Og bare det er jo ganske deilig!! Jeg måler meg rundt magen, midjen (eller der den burde ha vært), hoftene, brystet, lårene og halsen. Til sammen har jeg blitt 10 cm mindre på disse plassene. Lårene er uforandret, sikkert fordi jeg har så pene ben i utganspunktet. Hehe .. Ellers er det to cm inn på hver plass. Det er jo iallefall en begynnelse. :o) Og jeg er motivert som aldri før, så jeg tror jo fortsatt at det skal gå bra, denne ganga.

Nå er det mandag igjen. Så det er vel ikke annet å gjøre enn å fortsette i samme stilen .. Og jeg har begynt bra! Starta dagen med å hente yngste barnebarnet på morrakvisten.
Og så har vi gått tur i tre timer. Det vil si at jeg allerede før klokka 12 hadde forbrent nesten hele dagens kaloriinntak.
En bytur blir nemlig også noen meter om en legger sammen, og det å skyve på ei sportsvogn med et barnebarn oppi er undervurdert trim. Spesielt når en bor på toppen av Tinnheia
og ikke kan komme utenom bakkene hjem igjen. Men jøss
så koselig det er å ha et slikt turfølge, et perfekt lite vidunder
av et menneske, som sitter der og pludrer og smiler og er kjempeglad for å få lov til å være med og slanke mormor.

Om du ikke allerede har lasta ned en sports-app er det virkelig å anbefale. Det er morro og se hvor langt en går, og det blir litt som å konkurrere med seg selv egentlig. Etter betennelsen i kneet går det ikke så fort med meg. Derfor blir det mer koseturer nå, og ikke sånne kjappe trimturer. Men en tur er en tur, og mye bedre enn å sitte hjemme i sofaen! Byturen i dag ble faktisk over mila!

Som du ser av bildet over så har vi strålende påskevær. Men veldig mye vind, så det er kanskje like greit å ikke være på hytta. Satser på at sola blir her til over helga, men at
vinden løyer. Jeg skal på jobb i kveld og i morra kveld. Drømmemannen jobber til og med onsdag. Så fra torsdag formiddag regner jeg med at vi er på plass ute i skjærgården igjen, og da aller helst sammen med sola.

Ønsker deg en super uke! :o)

 

Midtlivskrise på facebook finner du HER.
#nokadietten #noka #slanking #diett #nyttliv #shake #diett #slankekur #vektnedgang

18 kommentarer
  1. Solkro: Hei på deg, så koselig at du stakk innom. :o)

   Hehe, jeg ble ikke fornærma eller noe sånn, men jeg blir litt provosert når folk som er halvparten så gamle som meg tror at de vet alt! Skulle gjerne tatt en prat med ho der om 30 år til. :o))

   Men det er mulig jeg også var sånn på den alderen. Husker iallefall at jeg nekta som fy på at jeg skulle bli tjukk selv om jeg ble voksen, da en jeg var sammen med påsto at alle damer over 30 ble så kjærringaktige og fikk så stor rompe. Hehe. Og det skulle iallefall ikke jeg bli!! Godt han ikke har sett meg på 30 år da. ;o) Selv om bakenden ikke er det største problemet her. Det er vel helst fra hofta og opp!

   Ja, jeg er i gang, og det har gått veldig greit så langt. Selv om jeg bare såvidt er inni den andre uka.

   RIktig god påske til deg og dine også. Blir litt stykkevis og delt her. Først feire litt hjemme, så på hytta. Men aller først må jeg få unna siste kveldsvakta.

  2. Hei og god påske 🙂
   Ble nesten litt sint på dine vegne her i går men roet meg fort ,lurer på hva det er som får unge til å skrive slikt men de vet vel ikke bedre og hadde hun lest litt av bloggen din hadde hun visst at det er ikke mange som går så mye som deg.
   Du er godt i gang og vet hva du holder på med, synes du er flink 🙂
   Ha en flott påske og kos deg med framgang 🙂
   Goe knib<3<3

  3. slankerinna: Nei, jeg er jo ikke helt gal heller da .. merka litt til den hodeverken, men det var bare et par kvelder/netter. Takk for gode ord. :o)

  4. frodith: Takk. :o) Vurderer å ta frem rockeringen igjen. Men da blir jeg jo blå rundt hele hofta, godt var det ikke heller, men tror det hjalp litt.

  5. Enig der, når en først kommer i gang er det enklere å fortsette i sunne vaner etterpå og kroppen blir kvitt søtsuget, det er en hard og tøff start da, jeg får veldig hodepine når jeg startet på en slik kur,men det varer bare 2-3 dager. Var usikker på om du hadde planer om å ned 20 kilo på Noka.
   Lykke til og du burde være superfornøyd med å ha klart en uke og det resultatet 🙂

  6. Hehehe.ja er det ikke morro når unger trur de kan lære oss alt ang slanking og livsstil?
   Man skulle jo egentlig tru at de er eldre enn oss og fult utlært ang dette temaet….tihihi…flink er du snuppa…

  7. er det ikke 1 kg ned i uka som er anbefalt? i såfall har du gjort en superjobb og burde belønne deg selv med ros og ikke ris hi hi dette går bra,fortsetter det slik kan du snart bytte ut buksene i et nr mindre.
   Hærlig vær da,her har det jammen meg sludda i hele dag,så det har virkelig vært guffent ute

  8. perfektuperfekt: Tror du faktisk, at du i en alder av 22, kan informere meg om noe som helst ang. slanking/mat/vektnedgang enn det jeg allerede kan? Jeg vet ALT om dette, hvordan det bør gjøres, hva som er sunt og ikke sunt. Jeg kan alt i teorien, men det hjelper dessverre ikke så mye. Og alt det du sier har jeg hørt før, så noen nye råd kan jeg ikke påstå du bidro med.

   Men jeg bruker NOKA som en kickstart. Har ikke tenkt å prøve å leve på dette resten av livet. Det går jo ikke. Jeg sulter meg ikke, har ikke merket noe til sultfølelsen. Og jeg tror heller ikke det er så skadelig med en uke eller to i full faste i løpet av et år. Kroppen har godt av det, bli kvitt noen avfallsstoffer.

   Det du sier, med å forandre livsstilen er også helt greit. Om jeg bare visste hva jeg gjør så galt. Verken jeg, eller legen min, skjønner helt dette. Men det kunne også henge sammen med overgangsalder og hormoner på tur. Du har kanskje noen gode råd om det også??

   Starte med å gå tur .. ja, det starta jeg med for mange, mange år siden. Lenge før du ble født. Og jeg går sikkert mer enn de fleste på både min og din alder. Men det hjelper ikke noe det heller.

   Tusen takk for lykkeønskninger. Jeg tror dette kommer til å gå bra. :o))

  9. Herregur, 3,4 kg ned er jo MYE da. Det må du være fornøyd med!! 🙂 Det er superbra:-) Flink er du. Og slappe i fisken er vi alle mann… eller damer.. OG sånn er det bare 😀 Heier på deg 🙂

  10. slankerinna: Jeg har jo ikke tenkt å fortsette med NOKA i all evighet heller. ;o) Men bruker det nettopp som en kickstart. For det er litt lettere å fortsette når en først er kommet godt i gang.

  11. har selv tidligere gått på pulverkurer og det kan for noe være en fin startkick på en vektnedgang. MEn jeg ser selv at det faktisk er enklere i lengden om en klarer å gå ned på mat i stedet. Det er så alt for lett å sprekke totalt etterpå om en går på pulver for lenge og pluttselig begynner å spise igjen. kjedelig om alt kommer på igjen. Når det er sagt så kunne jeg godt tenke meg å ta en noka uke rett før sommeren nå, det er endel år siden sist gang. Man får resultater så raskt av det, men det forsvinner gjerne enda raskere om en ikke passer på. Du har i hvertfall bevist at du har en sterk viljestyrke. Det er ikke så mange som klarer slik kur mer en en dag eller to 😉

  12. Heisann. Vanligvis kommenterer jeg ikke slike innlegg, fordi jeg vil ikke være en person som forteller andre hva de skal og ikke skal gjøre. Men nå kan jeg rett og slett ikke dy meg. Beklager. Jeg vil ikke på noe som helst måte støte deg, demotivere, eller andre som går på slike dietter. Jeg vil rett og slett bare opplyse. Kanskje plukker du opp et råd eller to, kanskje ikke.
   Men jeg vil råde deg til å snu deg og ta 10 skritt vekk fra pulvermaten, og aldri gå tilbake. Hovedproblemet med disse diettene er at de aller fleste vil legge på seg igjen etter kort tid med fast føde igjen. Og hvis du er uheldig, vil du også få noen ekstra straffe kilo. Et annet kjent problem er at det er fryktelig vanskelig å holde seg til disse oppleggene. Og de aller fleste sprekker, før de hopper på igjen, og så sprekker de igjen, og slik har de det gående. Av og på, en klassisk jojo-slanking. Kroppen vår er ikke skapt til å drikke næringen vi har bruk for. Vi trenger ordentlig mat, som i kjøtt, fisk, grønnsaker, kylling osv.
   Å gå ned 20 kg vil ta tid, og å sulte seg selv på shaker i lengre tid er verken sunt eller lett å gjennomføre. Da er det bedre å forandre på hele livsstilen. Være mer aktiv, endre matmønsteret, spise mer grønt og mindre sukker. Når alt kommer til alt, så er det summen av kalorier du inntar og bruker daglig som vil ha noe å si for vekttap. Jo mer muskelmasse du har, jo bedre forbrenning. Start f.eks med å gå tur.
   Lykke til.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg