Skal gjøre Hirtshals utrygg

I morra skal vi på julebord. Til Danmark. Helt til Hirtshals. Folk ler jo bare når jeg sier det. På hotell i Hirtshals liksom (bildet har jeg lånt på booking.com), er det mulig?? Jepp. Tydeligvis. Hotellet nærmest fergeterminalen, sånn at det skal være kortest mulig vei å krype til båten dagen derpå. Må jo være sånn de tenkte da de bestilte dette.

Jeg ville nok foretrukket en litt lengre tur. Minst til Ålborg eller noe sånn. Eller til Gdansk, for vi har jo fått direkterute fra Kjevik til Polen dette året. Og det hadde sikkert vært mye rimeligere enn å dra til Danmark til og med. Bortsett fra at da måtte en hatt fri to dager ekstra, og det er jo ikke alltid det er så lett når en er 12-15 stykker som skal reise sammen.

Jeg kan jo ikke fordra båtturen. Ikke fordi jeg blir sjøsyk eller ikke liker sjøen, men det er bare så sykt Harry og drittkjedelig. Hjelper jo litt når en har buffet på turen ned og julebord på returen, da slipper en iallefall å sloss om en plass. Men det er køgåing for å få mat, kø for å få drikke, kø for å komme på do, kø for å shoppe .. enda mer kø for å komme ut og inn av båten. Puuuuuh! Jeg sier det bare, danskebåten og jeg er ikke helt på samme frekvens.

Men folkene i reisefølget er jo morsomme. Det er julebordet til Cognacklubben Sør. Iallefall en del av medlemmene. Nå har det seg slik at et par er gått fra hverandre siden sist, så dermed er klubben litt delt og avsstumpa. Noen har meldt seg ut, og noen har forsvunnet i dragsuget av dette samlivsbruddet. Min venninne, som fikk oss med i denne gjengen, er ute av klanen. Plassen hennes er overtatt av min søster, ja både plassen og mannen hennes .. jeg trenger vel ikke si så mye mer om det. Greit er det ikke!

Vi har forresten familie i Hirtshals. Det er nemlig flere jeg vet om som ikke kom lengre enn over vannet. Min farfar var dansk, og han fikk likegodt barn med ei dame i Hirtshals og ei i Kristiansand samtidig. Ungene var omtrent jevngamle. Det er fint vettu! Han var på det tidspunktet gift med min farmor, men etterhvert forlot han ho og en sønn til fordel for elskerinna og ungen i nabolandet.

Han var min farmors store kjærlighet. Ho sa aldri noe stygt om han, og vi var jo godt voksne før vi fikk høre hvordan det virkelig var dette her. Da hadde vi med jevne mellomrom hatt besøk av farfar og den nye kona. Når de kom på besøk til oss flytta min farmor ut av soverommet sitt og overlot det til de to fra Danmark. Det er en litt bråkete familie jeg kommer fra ser du. Var vel ikke for ingenting pappa synes Hotell Cæsar var så virkelighetsnært. Herregud!!!

Vi var ofte i Hirtshals og besøkte familien da vi var små. Men så stoppa det liksom bare. Ikke vet jeg hva som skjedde, eller om det var noe i det hele tatt. Men det tok bare slutt på et tidspunkt. I Danmark har jeg blant annet to kusiner (halvkusiner, eller hva det kan kalles) som er jevngamle med meg sånn omtrent. Vi hadde veldig godt kontakt da vi var små. Og disse skal jeg nå hilse på igjen i helga. Det gleder jeg meg til.

Vi er venner på Facebook. Men det er sikkert nærmere 30 år siden vi har sett hverandre in real.

God helg fra meg til deg. Håper den blir fin, uansett om du skal på julebord, reise vekk eller bare være hjemme og kose deg. :o)

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg