Saranda, Albania – Deilige dager på stranda

Den aller nærmeste stranda var veldig tett befolket. Om jeg ikke tar helt feil het den Mango Beach. Det lå også en nattklubb her nede som gjorde sitt til at det var temmelig livat til alle døgnets tider. Men så lenge vi holdt vinduene på rommet lukket om natta så var det ikke noe problem.

Brådypt og enorme bølger gjorde at snuppa ikke kunne bade aleine. Ikke engang helt i vannkanten. Men det er jo det minste problemet når en har ei mormor som elsker å bade! ;o) Dessuten var det en nødvendighet å dyppe seg rett som det var. Gradestokken viste mellom 30 og 34 grader, i skyggen. Lurer på hva det egentlig betyr i sola?

Her er ei som var veldig fornøyd med turen. Men ho hadde bare som mål at ho skulle til en “syden” der det var varmt både i lufta og i vannet. De var nemlig en tur til Mallorca i mai og det var det alt for kaldt til både sommerkjoler og badetøy.

Nå  begynner det å likne noe! Det gjelder bare å bevege seg litt vekk fra mylderet. Vi kunne se bortover her fra terrassen og fant ut at vi skulle sjekke ut den stranda heller. Og det var straks mye bedre. Ingenting å ligge på, men det gikk helt greit med bare håndkleet også. Vi kom tidlig, så det var bare noen få albanske familier her nede den første dagen. Pluss to ekstremt tålmodige fiskere som delte på ei fiskestang i fem lange timer uten å få mer enn et par småfisk. Må si jeg beundret den utholdenheten.

Etter en hel dag på dette viset var det ikke grunn til å klage på noe .. Men neste dag var vi visst akkurat litt for seint ute til å få plass her. Dermed måtte vi gå enda litt lengre vekk fra sivilisasjonen. Vi passerte et fantastisk flott hotell, de hadde ikke mindre enn tre badebasseng så det var få av de som bodde her som drista seg ned på rullesteinsstranda. Flotte stein forresten, skulle gjerne hatt med et lass eller to av dem for å pynte opp i hagen ..

Denne siste passen så jo litt mer uoppdaga ut. Iallefall for tilreisende som oss, og spesielt om en bare så ut over havet. Vi lå rett ved en elvemunning, så vannet var litt kaldere her, og det var tydeligvis også en egnet fiskeplass. Fiskene de fikk var ikke stort større enn akvariefisk, så ikke vet jeg hva de skulle med dem. Uansett var de nok tilnærma ferdig kokt når de kom hjem utpå kvelden, etter å ha ligget i ei avkutta femliterskanne i solsteiken hele dagen.

For å komme til disse strendene måtte vi klatre litt både her og der .. Noen strandpromenade var det ikke snakk om her. Ei heller en skikkelig vei. Men det er altså under konstruksjon, som resten av Saranda. Om et par år er det sikkert ikke til å kjenne igjen. :o)

#saranda #albania #ferie #strandliv #badeliv #sommer #sol #reisemål

6 kommentarer
  1. frodith: Albania hadde jeg aldri tenkt på som reisemål. Dette her var jo datteras tur egentlig, jeg hoppa bare inn som reserve etter at en annen trakk seg ..

  2. For noen flotte bilder. Man får helt lyst til å være der….
   Det ser nydelig ut der nede, og jeg forstår at dere har hatt en fin tur!
   Så nydelig barnebarnet ditt er :))
   klem <3<3<3

  3. Herlige bilder og av det jeg leser så ser det ut for å være en herlig plass. Og spesielt for de som bare SKAL TIL SYDEN 😀 Søt hun da. Og nydelig jente kan man se fra bildet også 🙂 Albaia er jeg så lite vant med, veldig fint å få litt info. Det er tydeligvis å anbefale 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg