2013 Sardinia – Litt på villspor

Det går ikke alltid som en planlegger. Når vi kjører rundt sånn litt på måfå i et helt fremmed land kan en fort havne litt på villspor. Eller ta en liten avstikker som overhodet ikke var planlagt. Vi hadde med gps’en hjemmenfra, men det er jo ikke alltid det hjelper så mye En kommer som regel frem, men noen ganger kan en havne ganske galt ut før en igjen kommer inn på riktig spor. La det være sagt, jeg har full sympati med utenlandske trailersjåører som setter seg fast på små grusveier rundtforbi i Norge ..

Om ikke gps’en hadde tatt denne omveien ville vi aldri vært i Thiesi. Og det hadde jo vært litt synd egentlig. For her var det ikke noe som var rigga for turismen, her var alt helt autentisk, til dels falleferdig og litt sånn tilbake til fortiden.

Thiesi ligger nord på Sardinia. En eller annen plass mellom Alghero og Bosa om du ikke kjører veien langs kysten, men litt lengre inne i landet. Oppå en topp midt i intet dukka denne lille byen med vel 3000 innbyggere opp, rett foran panseret på vår mikroskopiske leiebil.

Det var ikke mange av innbyggerne vi så. Men ei gammel dame med skaut babla en heil haug på italiensk og ville tydeligvis vise oss et eller annet .. nysgjerrige som vi er rusla vi etter den smilende lille guiden vår. Inn et smug og rundt et hjørne åpenbarte dette veggmaleriet seg.

Det var mange tomme, falleferdige bygninger her. Eller som en eiendomsmegler ville ha sagt: “Et renoveringsprosjekt med store muligheter”. Så om du er nevenyttig og har lyst å flytte til en litt mer eksotisk plass på jorda er kanskje Thiesi på Sardinia midt i blinken for deg?

5 kommentarer
  1. Fantastisk å oppleve plasser hvor ikke turismen er i sentrum ,det liker vi 🙂
   Og når du på toppen er så flink med foto apparatet (heter vel egentlig kameraet) ja da får du minner for livet og kan dele det med oss andre og det er jeg glad for:)
   Goe knib<3

  2. Så herlig veggmaleri da :)) Tror ikke jeg hadde turd kjøre rundt der på måfå uten å kunne italiensk, men du får jo sett noe utenom det vanlige da :))

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg